Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

5ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ 2009

Η Λογοτεχνική Ομάδα Πετρούπολης “Ιδεόπνοον” & το Περιοδικό “Πνοές Λόγου και Τέχνης” διοργανώνουν τον:
<<>>.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα κείμενά τους, τα οποία για το μεν διήγημα δεν θα υπερβαίνουν τις τρεις σελίδες, για τη δε ποίηση, τους τριάντα στίχους, με ψευδώνυμο, σε τέσσερα αντίτυπα τα οποία δεν επιστρέφονται, με απλή ταχυδρομική επιστολή (συστημένα θα αποκλείονται). Έξω από το φάκελο να ορίζεται η κατηγορία (πεζό ή ποίηση). Τα πλήρη στοιχεία των ενδιαφερομένων να εσωκλείονται σε δεύτερο φάκελο (κλειστό, διαφορετικά αποκλείονται), έξω από τον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο. Τα κείμενα πρέπει να είναι ανέκδοτα, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν με οποιονδήποτε τρόπο και να είναι γραμμένα με γραφομηχανή ή Η/Υ. Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες. Κάθε αποστελλόμενο έργο να είναι τυπωμένο στη μία πλευρά της σελίδας. Ως τελευταία ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2009 . Ημερομηνία αποστολής θα θεωρείται αυτή που αναγράφεται στην ταχυδρομική σφραγίδα του φακέλου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση 23 Ιανουαρίου 2010 στις 7:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Αθ. Διάκου & Μπουμπουλίνας 59).
Αποστολή κειμένων: Προς Αρετή Γκιωνάκη, “5ος Ετήσιος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης” Ποστ – Ρεστάντ ,Ταχυδρομείο Πετρούπολης , 132 31 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948160002 Email: ideopnoon@gmail.com, ideopnoon@yahoo.gr, pnoeslogou@gmail.com, pnoeslogou@in.gr Σελίδες με χρήσιμες πληροφορίες για τον διαγωνισμό: http://logotexniar.blogspot.com

11 σχόλια:

  1. ποιο ειναι το θεμα για το οποιο πρεπει να γραψουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ'ό,τι γνωρίζω το θέμα είναι ελεύθερο! αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν λέγοντας διηγημα αυτό περιλαμβάνει μια αυτοτελή ιστορία.
    Δε θα μπορούσαμε απλώς να διηγηθούμε μια μεμονωμένη σκηνη?
    δυστυχως η κυρια Γκιωνακη δεν εχει απαντησει κ ετσι δεν μπορω να ξερω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Areti Gkionaki 19 Οκτωβρίου στις 11:38 μ.μ.
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

    ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΥΠΟΘΕΤΩ ΜΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΣΚΗΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΙΣΩΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΧΙ ΣΩΣΤΑ ΙΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yπάρχει περιορισμός ηλικίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία από όσο γνωρίζει.
    Αγαπητέ "Ανώνυμε" μπορείς να γίνεις μέλος της παρέας μας και με τις αναρτήσεις να κερδίσεις στο διαγωνισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σας,

    Πρέπει να συμμετέχουμε και στις δυο κατηγορίες;
    Αν δεν είναι εύκολο να παρεβρεθούμε στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, θα είναι εύκολο να ενημερωθούμε με άλλο τρόπο για τα αποτελέσματα;

    Σας ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή και στις δύο κατηγορίες. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο internet καθώς επίσης οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα!
    Ενδιαφέρομαι να πάρω μέρος στο διαγωνισμό, αλλά έχω μια απορία...
    Δε διεκρυνίζεται πουθενά τί γίνεται μετά το διαγωνισμό με το ποίημα και το πεζό των νικητών.. Υπάρχει περίπτωση να χάνει ο νικητής τα δικαιώματά του πάνω στο κείμενο? Δηλαδή να μπορεί μετά το περιοδικό ή η λογοτεχνική ομάδα να το χρησιμοποιήσουν κάπου ή να το προβάλλουν με κάθε τρόπο χωρίς την άδεια του συγγραφέα?
    Παρακαλώ ενημερώστε με όσο το δυνατό γρηγορότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κυρία Αρετή Γκιωνάκη, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό, και απαντά στις απορίες σας, επισημαίνει πως τα γραπτά δεν θα επιστραφούν αλλά και πως δεν υπάρχει πιθανότητα οικειοποίησης των κειμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα και απο μενα!
    Πληροφορηθηκα καθυστερημενα το διαγωνισμο και θα αποστειλω το κειμενο μου τη δευτερα 30 Νοεμβριου.Ελπιζω να μην υπαρξει καποιο προβλημα σχετικα με το χρονο παραδοσης. Μπορειτε να μου εγκυηθειτε εστω και γραπτως την παραλαβη οποιουδηποτε φακελου εστω και μετα τις 30 εφοσον βεβαια αυτος ειναι απεσταλμενος με σφραγιδα πριν τις 30???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα!
    Υπάρχει περίπτωση να ανακοινώσετε τα ψευδώνυμα των ποιημάτων και διηγημάτων που έχουν ήδη φτάσει, για να είμαστε βέβαιοι? Και από που μπορούμε να ενημερωνόμαστε γενικά από δω και πέρα;

    Ευχαριστώ πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση