Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

32η Γιορτή Βιβλίου

Η 32η Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της οδού Ερμού (από το σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο έως τη συμβολή με την Πειραιώς) από Πέμπτη 14 έως και Δευτέρα 25 Μαΐου. Η φετινή Γιορτή Βιβλίου θα συνδιοργανωθεί με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.).
Τα εγκαίνια της 32ης θα γίνουν την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 20:00.
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας της Γιορτής
Δευτέρα – Παρασκευή : 6:30 μ.μ. – 11:00 μ.μ.
Σάββατο: 6:30 μ.μ. – 11:30 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ. –11:00 μ.μ.

Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το Ερωτας σαν βροχή

Το μυστικό της αληθινής ευτυχίας

Η καλύβα

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν μιλάμε εύκολα.
Υπάρχουν φορές που επιλέγουμε να πιστέψουμε σε κάτιπου φαίνεται εντελώς παράλογο.
Υπάρχουν στιγμές που τις ζούμε μια φορά στη ζωή μας.

Ένα μικρό κορίτσι πέφτει θύμα απαγωγής κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής στο Όρεγκον. Σε μια εγκαταλειμμένη καλύβα η αστυνομία ανακαλύπτει σκισμένο και ματωμένο το φόρεμα που φορούσε η μικρή την ημέρα της εξαφάνισής της. Η ίδια δεν βρέθηκε ποτέ.
Τέσσερα χρόνια αργότερα ο πατέρας της λαμβάνει ένα μυστηριώδες σημείωμα με το οποίο του ζητούν να επιστρέψει στην καλύβα. Βυθισμένος στην πιο μεγάλη θλίψη, αποφασίζει να πάει. Αντιμέτωπος με τον πιο σκοτεινό εφιάλτη του.
Στην καλύβα θα συναντήσει κάποιον που, εάν υπάρχει θεός, θα μπορούσε να είναι η εικόνα Του. Μέσα από τις συζητήσεις τους ο συντετριμμένος πατέρας θα πάρει ένα διαφορετικό μάθημα αγάπης. Θα μάθει να συμφιλιώνεται με τον πόνο και την απώλεια, να αναζητά το βαθύτερο νόημα της. Θα ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του, το μυστικό της αληθινής ευτυχίας. Θα ζήσει κάτι που θα δοκιμάσει τα όρια της πίστης του και θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο του.

Το μόνο τέρας που ξέρεις κρύβεται μέσα σου

ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Αντώνης Κρύσιλας

εκδ Πλατύπους
Θυμήσου τότε που ήσουν παιδί και σχεδίαζες με την παρέα σου φάρσες σε βάρος του καινούριου μαθητή...
Θυμήσου τότε που οι μεγαλύτεροι σε τρόμαζαν με παραμύθια για τέρατα, μάγισσες και φαντάσματα...
Θυμήσου τον κακό λύκο που κρυβόταν κάτω απ’ το κρεβάτι σου, και τα τέρατα που μόνο εσύ μπορούσες να δεις πίσω απ’ τον καθρέφτη...
Τώρα μεγάλωσες.
Το μόνο τέρας που ξέρεις κρύβεται μέσα σου.
“Τα βήματα ηχούσαν σχεδόν εκκωφαντικά στ’ αυτιά μας μέσα στο στενό διάδρομο. Περπατούσαμε σε δυάδες. Μπροστά ο Φριτς κι εγώ πασχίζαμε με τις ανεπαρκείς φωτεινές δέσμες των φακών μας να διαπεράσουμε το πυκνοπλεγμένο πέπλο του σκοταδιού που μας πίεζε από παντού. Τα κεριά του χοντρού και του Βασίλη μάταια πάσχιζαν να βοηθήσουν, γεμίζοντας το χώρο με αεικίνητες σκιές που φάνταζαν απειλητικές στα φοβισμένα μάτια μας.
Με τον ήχο των βημάτων μας να πνίγει αυτόν της λαχανιασμένης μας ανάσας, συνεχίσαμε να προχωράμε. Μετά από δεκαπέντε περίπου μέτρα το τούνελ έστριβε ελαφρά προς τα δεξιά. Εκεί κοντοσταθήκαμε για λίγο.
Ξέραμε πως σε πέντε βήματα το πολύ, το φως της εισόδου θα εξαφανιζόταν από τα μάτια μας παίρνοντας μαζί του και την παρηγοριά με την οποία μας γέμιζε. Στο σημείο αυτό υπήρχαν τα πρώτα περιγράμματα χεριών μαζί με μια επιγραφή που πάντα θα μας έκοβε τα γόνατα, όσες φορές κι αν περνούσαμε από ’κει:
“ΑΦΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ”
Με τη βαθιά γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τρόμου και του φανταστικού στο οπλοστάσιό του, ο συγγραφέας Αντώνης Κρύσιλας μας παρασύρει με μαεστρία στα σκοτεινά βάθη των πρωτογενών μας φόβων.



Ειδήσεις




Η Πλατύπους Εκδοτική εξασφάλισε τα δικαιώματα για την ελληνική έκδοση του βιβλίου INFECTED του Scott Sigler, για το οποίο οι κριτικοί έχουν γράψει: "...ακόμα και οι σκληροπυρηνικοί φίλοι του τρόμου θα κλαψουρίζουν με κάθε νέα αποκάλυψη".
Ο Scott Sigler είναι ο πιο επιτυχημένος
podcasting συγγραφέας στον κόσμο με περισσότερους από 30000 ακροατές για κάθε βιβλίο του.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο ΙΟΣ τον Ιούνιο 2009
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση