Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νέες κυκλοφορίες!





ΔΟKIMIA




Το μέλλον ανήκει στην έκπληξη
Φωτεινή Τσαλίκογλου

Από την Ελλάδα της ολυμπιακής ευφορίας φτάσαμε στην Ελλάδα της μετα-ολυμπιακής μελαγχολίας. Θα την ονομάσω «άγρια μελαγχολία». Ένα παράξενο μείγμα οργής και θλίψης. Από τη μια στιγμή στην άλλη καταρρέουν οι βεβαιότητες μιας ζωής. Με άγνωστες ακόμα τις παρενέργειες στο σύνολό τους, η εποχή αυτή μας αλλάζει. Αλλάζει τη ζωή μας, τις συνήθειές μας, τις επιθυμίες μας, τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. 34 σχόλια για την επικαιρότητα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε αυτό το βιβλίο. Αφηγήσεις μιας επικαιρότητας που μας πονά και μας τρελαίνει, αλλά και γεννά τεχνάσματα για να υπερβούμε την οδύνη και να επινοήσουμε την ελπίδα. Μόνο ως αφήγημα μπορείς να περιγράψεις την επικαιρότητα χωρίς να την παραχαράξεις. Ένα αφήγημα με αρχή, μέση και τέλος, ένα τέλος που ακόμα δεν γνωρίζουμε.

34 σχόλια για την κρίση και ένα υστερόγραφο ονειρεύτηκαν την έκπληξη που κρύβεται στο μέλλον.

ΞENH ΛOΓOTEXNIA / EIKOΣTOΣ AIΩNAΣ




Πάλομαρ
Ίταλο Καλβίνο

Ο Πάλομαρ είναι ένας άνθρωπος για τον οποίο δεν ξέρουμε τίποτα. Το μόνο που μαθαίνουμε γι' αυτόν είναι οι σκέψεις του – σκέψεις άλλοτε γεμάτες έκπληξη με όσα συμβαίνουν στη ζωή, άλλοτε συγκαταβατικές κι άλλοτε αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες. Διότι ο κύριος Πάλομαρ είναι σαν το συνονόματο του παρατηρητήριο. Μόνο που ο Πάλομαρ δεν παρατηρεί μονάχα τον ουρανό· παρατηρεί και το γυμνό στήθος μιας γυναίκας, κι ένα σαμιαμίδι που καταβροχθίζει τα θύματά του, κι ένα κύμα που σκάει στην ακρογιαλιά, και μια βιτρίνα με τα καλύτερα γαλλικά τυριά: κοιτάζει όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, άλλοτε με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού κι άλλοτε με την ηρεμία του σοφού ανθρώπου. Ο Πάλομαρ δεν είναι ποτέ σίγουρος για τον εαυτό του, δεν κατέχει καμιά μοναδική αλήθεια, και δεν φοβάται να αλλάζει άποψη όταν αυτό του επιβάλλει η ζωή και ο κόσμος. Ως alter ego του Ίταλο Καλβίνο, ο σιωπηρός Πάλομαρ δίνει στον συγγραφέα τη δυνατότητα να στήσει ένα από τα καλύτερα, τα πιο γοητευτικά και τα πιο παιχνιδιάρικα βιβλία του.


ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO




Οκτώβρης, οχτώ το πρωί
Νόρμαν Μάνεα

«Ο Νόρμαν Μάνεα έζησε στην καρδιά της κόλασης του 20ού αιώνα, από τα ναζιστικά λάγκερ μέχρι τον εφιάλτη του καθεστώτος του Τσαουσέσκου, κι οι εμπειρίες του αυτές υπάρχουν και στο υπέροχο βιβλίο του Οκτώβρης, οχτώ το πρωί (...) Ο Μάνεα αποδίδει με εντυπωσιακή δύναμη γραφής το φάντασμα του ολοκληρωτισμού που απομυζά κάθε ανθρώπινο συναίσθημα, και το μετατρέπει σε μια επίπονη και τραγικοκωμική μεταφορά της ανθρώπινης συνθήκης. Στα κείμενά του ο ολοκληρωτισμός δεν αποτελεί μονάχα μια ακραία έκφραση βίας αλλά και μια καθημερινή διαστροφή».

Κλάουντιο Μάγκρις

«Το Οκτώβρης, οχτώ το πρωί είναι έργο ενός μεγάλου συγγραφέα».

La Repubblica

«Πρόκειται για ιστορίες που διακρίνονται για την τέχνη και την επινοητικότητά τους».

Die Zeit

«Όπως ο Ρόμπερτ Μούζιλ, έτσι και ο Μάνεα δημιουργεί μια αναλυτική περιγραφή του τοπίου της ψυχής των ηρώων του».

Berliner Tagerspiel

«Η γλώσσα του Μάνεα μεταφράζει σε εικόνες έναν κόσμο στον οποίο ο πόνος ξεπερνά τα όρια του εκφράσιμου».

Neue Zürcher Zeitung

«Ο Νόρμαν Μάνεα είναι ένας μετα-καφκικός συγγραφέας, ένας πιστός φύλακας της συλλογικής μας μνήμης (...) και γράφει στην παράδοση του Κάφκα, του Μπλεσέ και του Μπρούνο Σουλτς, των μεγάλων δηλαδή προ­­φητών της καταστροφής».

Le Monde

ΠΟΛITIKH - IΣTOPIA




Πορεία προς την πρόοδο και την ανάπτυξη
Κωνσταντίνος Β. Καρατζάς

Με την είσοδο της ανθρωπότητας στον 21ο αιώνα, εδραιώθηκε στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινότητας το ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή των βεβαιοτήτων. Στην Ελλάδα, ειδικότερα, μετά το τέλος της πρώτης δεκαετίας η κοινωνία υπέστη έναν βαρύ κλονισμό. Η κρίση του χρέους ανέδειξε μια γενικότερη κρίση αξιών και θεσμών, που έχει ως κοινό παρονομαστή την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτεία και τον πολιτικό κόσμο. Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη που τραυματίζει τη δημοκρατία μας.

Αυτό το βιβλίο αποτελεί τεκμήριο όσων δεν κάναμε στην οικονομία, στον δημόσιο τομέα και στο τραπεζικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε έως εδώ. Είναι μια μαρτυρία για τους κώδωνες που χτυπούσαν και δεν τους άκουγε κανείς. Ένα σοβαρό επιχείρημα υπέρ των αλλαγών που πρέπει να γίνουν, καθώς επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση μια σειρά ιδεών που διατυπώθηκαν σε ανύποπτο χρόνο, πολλές φορές σε αντίθεση με τις κρατούσες απόψεις.

Οι τομές που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας δεν σταματούν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, αλλά από εκεί αρχίζουν. Ο κίνδυνος της μεταρρυθμιστικής κόπωσης είναι υπαρκτός. Το βιβλίο αυτό πιστεύω ότι αποτελεί αντίδοτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ




Στα όρια. Νέες αρχιτεκτονικές στην Κύπρο
Γιώργος Τζιρτζιλάκης

H ανάδειξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Κύπρο μπορεί να καθυστέρησε από το τραύμα του ελληνικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Σήμερα όμως κερδίζει με εντυπωσιακό τρόπο το χαμένο χρόνο, αντανακλώντας τους νέους τρόπους με τους οποίους η αρχιτεκτονική συναντά την απο-αποικιοποίηση, τη γεωπολιτική, τον τουρισμό, τις δυναμικές της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς στο νέο αστικό αρχιπέλαγος.

Το βιβλίο αυτό μας εισάγει στη σύγχρονη κυπριακή αρχιτεκτονική, παρουσιάζοντας μια σειρά κτίρια κατοικίας και γραφείων της Nice Day Developments. Τα κτίρια και οι μελέτες σε αυτό το εν εξελίξει αρχείο αντικατοπτρίζουν τις διεργασίες μιας εκτεταμένης διεθνικής και διαπολιτισμικής ανταλλαγής, συμμετέχοντας στο διάλογο μεταξύ κοσμοπολίτικης αντίληψης και τοπικής ταυτότητας.

The emergence of contemporary architecture in Cyprus may have been delayed by the trauma of Greek coup and the Turkish occupation, but is now making up for lost time in an impressive way. It reflects new ways in which architecture meets decolonization, geopolitics, tourism, the impetus of the global economy and social transformations in the new urban archipelagos.

This book introduces us to contemporary architecture in Cyprus, presenting a variety of Vacation Houses, Apartment and Office Buildings by Nice Day Developments. The buildings and projects in this archive in progress reflect the processes of an expanded transnational and transcultural exchange, participating in the dialogue between cosmopolitan imagination and local identity.

ΕΣΩTEPIΣMOΣ - AΠOKPYΦA




Ο Θεός φορά κραγιόν
Κάρεν Μπεργκ

Οι γυναίκες είμαστε οι τροφοί του κόσμου και γι’ αυτό είμαστε οι αγγελιαφόροι του Θεού.

Για 4.000 χρόνια η Καββάλα ήταν απαγορευμένη για τις γυναίκες – μέχρι που κάποια γυναίκα αποφάσισε ότι είχε περάσει πλέον αρκετός χρόνος. Στο βιβλίο Ο Θεός φορά κραγιόν η διεθνούς εμβέλειας δασκάλα της Καββάλα Κάρεν Μπεργκ ανοίγει –για πρώτη φορά– σε όλες και σε όλους την πιο απόκρυφη γνώση του κόσμου. Αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο πνευματικό ρόλο των γυναικών στο σύμπαν, εξηγώντας τα πλεονεκτήματά τους, τη δύναμη των αδελφών ψυχών και τον πραγματικό σκοπό της ζωής. Παράλληλα διεξάγει, χωρίς προσχήματα, μια συζήτηση για τα πάντα, από τα μυστικά της ευτυχίας και τη διαχείριση των σχέσεων με τα παιδιά, το σύζυγο και τους φίλους, έως τη μετενσάρκωση, την ιερή ενέργεια και τη σημασία του σεξ.


ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ






Τα όνειρα της Νίνας
Λένα Διβάνη

Το παραμύθι της Λένας Διβάνη Τα όνειρα της Νίνας, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006 σε έντυπη μορφή συνοδευόμενο από cd, όπου η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία, και σε εικονογράφηση Μαρίας Καραγιάννη, διατίθεται τώρα και σε εφαρμογή για iPad, iPhone και iPod Touch (με iOS 4.0 ή νεότερο) στην τιμή του 1.59 ευρώ.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει το βιβλίο, αφήγηση στα ελληνικά από τη συγγραφέα καθώς και μουσικά αποσπάσματα, τα οποία συνοδεύουν τη ροή του κειμένου, συνθέσεις του Don Taylor. Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να διαβάσει το βιβλίο συνοδεία της αφήγησης ή χωρίς αυτή, ενώ αν κλείσει την εφαρμογή και την ξανανοίξει αργότερα, συνεχίζει αυτόματα από το σημείο που είχε σταματήσει.

Μέσα από την ιστορία της μικρής Νίνας, ενός κοριτσιού που φοβάται να κοιμηθεί τα βράδια, οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τους εφιάλτες τους και να ξεχωρίζουν τα όνειρα από την πραγματικότητα.

Επίσης, σε ψηφιακή μορφή κυκλοφορούν τα βιβλία της Λένας Διβάνη, για μεγάλους, Ένα πεινασμένο στόμα και Εργαζόμενο αγόρι.

Βρείτε την εφαρμογή στο App Store.


νέα βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν!


Δείτε το απόσπασμα του βιβλίου, πατώντας εδώ!

«Επίγεια κόλαση. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ζωή της Λους μακριά από το αγόρι της, τον Ντάνιελ. Τους πήρε μια αιωνιότητα να βρουν ο ένας τον άλλον, αλλά τώρα αυτός πρέπει να φύγει προκειμένου να καταδιώξει τους Απόκληρους, τους αθάνατους που θέλουν να σκοτώσουν τη Λους. Ο Ντάνιελ κρύβει τη Λους στο σχολείο Σόρλαϊν, όπου φοιτούν οι Νεφιλίμ, οι απόγονοι έκπτωτων αγγέλων και ανθρώπων. Εκεί η Λους μαθαίνει τι είναι οι Σκιές και πώς μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως παράθυρα στις προηγούμενες ζωές της. Όσα περισσότερα μαθαίνει, όμως, τόσο μεγαλώνουν οι υποψίες της ότι ο Ντάνιελ δεν της τα έχει πει όλα κι ότι κρύβει κάτι επικίνδυνο. Κι αν η εκδοχή που έχει δώσει ο Ντάνιελ για το παρελθόν δεν είναι αληθινή; Κι αν το πεπρωμένο της Λους είναι να σμίξει με κάποιον άλλον; Το δεύτερο μέρος της σειράς "Άγγελοι", εκεί όπου η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ.»



Vampire Diaries 3: Η οργή, L. G. Smith, Απόσπασμα Βιβλίου!
Ελευθερία, Jonathan Franzen
Σκοτεινή φλόγα, Alyson Noel, Απόσπασμα Βιβλίου!
Δικαιοσύνη, Michael J. Sandel
Τα αγόρια και η ανατροφή τους στον 21ο αιώνα, Sue Pulmer

Τα 39 στοιχεία: Η φιδοφωλιά , Peter Lerangis


Πρόσκληση μαγειρικής, Ιωάννα Τσολομίτη
«Πρόκειται για έναν εξαιρετικά καλαίσθητο και πλήρη οδηγό μαγειρικής στον οποίο η γνωστή Σεφ Ιωάννα Τσολομίτη μοιράζεται τα μυστικά της τριαντάχρονης επιτυχημένης καριέρας της με τους αναγνώστες, προσφέροντάς τους 132 μοναδικές συνταγές. Συνταγές γεμάτες πρωτότυπους συνδυασμούς, φαντασία και γούστο (μερικές είναι πολύ γρήγορες) χωρισμένες σε πολλές ενότητες για να καλύπτουν μια ευρεία γκάμα προτιμήσεων: απο ορεκτικά, κρέατα και ψάρια μέχρι ψωμιά, γλυκά και ροφήματα. Η κάθε συνταγή είναι λεπτομερής και εξαιρετικά απλή στην εκτέλεσή της ενώ τα υλικά της είναι επιλεγμένα με τρόπο ώστε ο αναγνώστης να τα βρίσκει οπουδήποτε και να μην κοστίζουν ακριβά. . Δίπλα σε κάθε συνταγή υπάρχουν πολύ χρήσιμες ιδέες και tips. "Στόχος μου", λέει η Ιωάννα Τσολομίτη, "είναι να διαβάσει ο αναγνώστης μια οποιαδήποτε συνταγή του βιβλίου μου και να πει αμέσως: 'τόσο απλή είναι; Μπορώ να τη φτιάξω κι εγώ!' Ένα πολύ εύχρηστο βιβλίο που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο (άνδρες και γυναίκες) καθώς και στους επαγγελματίες του χώρου.».

Εξομολογήσεις προδομένων γυναικών,Μαριέττα Πεπελάση
Αρόδο, Ασημένια Σαράφη
Εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, Αλέξανδρος Παπανδρέου
Η μετάλλαξη της οικογένειας, Πάνος Δ. Νικολόπουλος
Alpha Wine Guide 2011, Διονύσης Κούκης, Αργύρης Ν. Τσακίρης


PERIZITITO.GR
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση