Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

νέες κυκλοφορίες βιβλίων και βιβλία που αναμένονται να κυκλοφορήσουν

PERIZITITO.GR με νέες κυκλοφορίες βιβλίων και βιβλία που αναμένονται να κυκλοφορήσουν σύντομα με δυνατότητα προ-παραγγελίας!

Μόλις κυκλοφόρησαν!

Επικίνδυνη σχέση, Carole Seymour - Jones
«"Το εύρος της έρευνας που προηγήθηκε, αλλά και η ευαισθησία με την οποία γράφτηκε αυτή η "διπλή" βιογραφία, φωτίζουν τις σκοτεινές ρωγμές ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο βίο... αδύνατον να αντισταθείς σ' ένα τέτοιο ανάγνωσμα" (Μάικλ Χολρόιντ) Όταν η Σιμόν έδωσε όρκο αιώνιας πίστης στον Ζαν-Πολ, ήταν ο μόνος άνθρωπος που είχε συναντήσει ως τότε τον οποίο μπορούσε να θεωρήσει "ομόλογό" της σε επίπεδο σκέψης. Ο δεσμός τους, που κράτησε μια ολόκληρη ζωή, αποδείχθηκε πιο βιώσιμος από πολλούς γάμους. Η δύσκολη παιδική ηλικία και των δυο τους, τα ιδεολογικά "πυροτεχνήματα" που τόσο καλά γνώριζαν να κατασκευάζουν, αλλά και η ενστικτώδης ανάγκη που ένιωθαν ο ένας για τον άλλο, αποτέλεσαν τον συνεκτικό ιστό μιας σχέσης που λάμπρυνε τον 20ό αιώνα. Η περίφημη "συμφωνία" τους που συμπεριλάμβανε και την ελευθερία να συνάπτουν σχέσεις με τρίτα πρόσωπα, κατάργησε εξαρχής κάθε σύμβαση του αστικού γάμου. Έμελλε να διαρκέσει μισόν αιώνα. Ωστόσο, τίποτα απ' όλα αυτά δεν κατορθώθηκε χωρίς πόνο, πράγμα που και οι δύο φρόντιζαν να συγκαλύπτουν επιμελώς, προς χάρη του κοινού τους μύθου. Μόνο που, με τα χρόνια, η αντίφαση ανάμεσα στον μύθο και τη σκοτεινή πραγματικότητα μετατράπηκε σε αληθινή άβυσσο...»



Ο ιερόσυλος, William Ryan
Ρωγμές στο χρόνο, Γιώργος Φερεντίνος
Για την κατάργηση των κομμάτων, Simone Weil
Αίμα και πάγος, Robert Masello
Αρκετά μιλήσαμε γι' αγάπη, Herve Le Tellier

Νίκος Καζαντζάκης, Έρη Σταυροπούλου, Θανάσης Αγάθος


Βιβλία για προ-παραγγελία!


Έγκλημα στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, Γιώργος Πολυράκης
Κυκλοφορεί 10 Ιουνίου 2011!
«Στη Θεσσαλονίκη τού σήμερα, μια νύχτα κοντά στο ξημέρωμα που η Παλαιών Πατρών Γερμανού είναι βυθισμένη στο σκοτάδι, ο στρατιωτικός γιατρός Άγγελος Μάνεσης βλέπει, από το μπαλκόνι του, στο απέναντι πεζοδρόμιο την ακίνητη σιλουέτα ενός άντρα· ο Άγγελος Μάνεσης πιστεύει ότι ο άγνωστος παρακολουθεί το διαμέρισμά του. Λίγο αργότερα συναντιέται μπροστά στο ασανσέρ με μια νέα γυναίκα, που του θυμίζει έντονα την Κιμ Νόβακ, την πρωταγωνίστρια της ταινίας "Δεσμώτης του Ιλίγγου" του Χίτσκοκ. Όταν ξημερώνει, ένας επιχειρηματίας που μένει στον ίδιο όροφο με το γιατρό βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο κρεβάτι του. Από εκείνη τη στιγμή και η δική του ζωή μπαίνει σε θανάσιμο κίνδυνο. Έτσι αρχίζει μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου, αγωνίας και έρωτα, που εκτυλίσσεται στους δρόμους και στις πλατείες της ερωτικής Θεσσαλονίκης, στα "Λουλουδάδικα" με τις μυρωδιές του φρεσκοκομμένου καφέ και στις ακτές της Αγίας Τριάδας. Μια ιστορία με συγκλονιστική εξέλιξη και απρόσμενο τέλος, που φανερώνει ότι για τον κάθε άνθρωπο είναι προσωπική επιλογή και ευθύνη του ο δρόμος που θα ακολουθήσει.».

Το όνομα του ρόδου, Umberto Eco
Στα ίχνη σου..., Rosamund Lupton
Το καπλάνι της βιτρίνας, Άλκη Ζέη
Τρελοκόριτσα, Sophie Kinsella, Απόσπασμα Βιβλίου!
Ματωμένα ίχνη, Henning Mankell


PERIZITITO.GR

Η Άλκη Ζέη στις εκδόσεις Μεταίχμιο


Η Άλκη Ζέη πρέπει, νομίζω, να χαιρετισθεί σαν συγγραφικό φαινόμενο.
Έλλη Αλεξίου


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ καλωσορίζουν την ΑΛΚΗ ΖΕΗ, την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων. Το πλούσιο συγγραφικό της έργο, που έχει αγαπηθεί τόσο από το κοινό, θα κυκλοφορεί πλέον από τις εκδόσεις μας με νέα καλαίσθητα εξώφυλλα που έχει ζωγραφίσει η Σοφία Ζαραμπούκα. Ζητήστε από 1η Ιουνίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία τα κλασικά μυθιστορήματα για παιδιά που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αλλά και το εμβληματικό της μυθιστόρημα Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα για τους ενήλικες (δείτε και το συνημμένο αρχείο).

Οι τίτλοι που κυκλοφορούν από 1η Ιουνίου είναι οι εξής:
Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα
Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
Η μωβ ομπρέλα
Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της
Κοντά στις ράγιες
Αρβυλάκια και γόβες
Το καπλάνι της βιτρίνας
Ο θείος Πλάτων
Θέατρο για παιδιά
Μια Κυριακή του Απρίλη
Τα παπούτσια του Αννίβα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ

Για μικρούς
Ελάτε το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011, στις 12:30 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) να ακούσετε τη σπουδαία συγγραφέα να διαβάζει αποσπάσματα από τα βιβλία της, να τη γνωρίσετε, να συζητήσετε μαζί της, να σας υπογράψει αντίτυπα, να ζωγραφίσετε τους αγαπημένους ήρωες των βιβλίων της και να κερδίσετε τα βιβλία της.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 211 3003580
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

To Books2u σας προτείνει

    To Books2u σας προτείνει
                                                          
                           Αγανακτήστε!
                                                                           

                                                                    

Περιγραφή

"Ενενήντα τριών ετών. Το τέλος δεν είναι μακριά. Αλλά τι τύχη, να μπορώ να υπενθυμίσω σε όλους μας αυτό που αποτέλεσε τη βάση της πολιτικής μου δράσης: το πρόγραμμα που εκπόνησε πριν από 67 χρόνια το Εθνικό Συμβούλιο της Αντίστασης!" γράφει ο αντιστασιακός Στεφάν Εσσέλ. Τι τύχη και για μας τους εκδότες, που έχουμε την ευκαιρία να τροφοδοτήσουμε τους αναγνώστες με την πείρα αυτού του ακούραστου αγωνιστή, που γλίτωσε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ και του Ντόρα Μίττελμπαου, αυτού του συντελεστή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 1948, που υπήρξε πρέσβης της Γαλλίας και που ανακηρύχθηκε αξιωματούχος της Λεγεώνας της Τιμής! Για τον Στεφάν Εσσέλ, το "βασικό κίνητρο της Αντίστασης ήταν η αγανάκτηση". Σίγουρα οι αιτίες που προκαλούν αγανάκτηση στον περίπλοκο σημερινό κόσμο φαίνονται λιγότερο σαφείς από ό,τι τον καιρό του ναζισμού. Αλλά "όποιος ψάχνει βρίσκει": η όλο και μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών, η περιβαλλοντική κρίση του πλανήτη, η κακομεταχείριση των λαθρομεταναστών αλλά και των νόμιμων μεταναστών και των τσιγγάνων. Ακόμα, η κούρσα του "όλο και περισσότερο", ο ανταγωνισμός, η δικτατορία των χρηματαγορών, η επίθεση στα δικαιώματα που εξασφάλισε η Αντίσταση, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση κ.ά. Όμως, για να είμαστε αποτελεσματικοί, πρέπει, όπως παλιά, να δικτυωθούμε και να δράσουμε συλλογικά. Ας ακούσουμε λοιπόν τον Στεφάν Εσσέλ, που μας καλεί σε μια "ειρηνική εξέγερση".

 Νέες κυκλοφορίες

                                      
 ---------------------------------------------------------------
                                               
-------------------------------------------------------------
                                          
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση