Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

38ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το Φεστιβάλ Βιβλίου συνεχίζει ακάθεκτα την πορεία του και φτάνει αισίως στην 38η διοργάνωσή του, που φέτος θα λάβει χώρα στο Ζάππειο αντί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, λόγω μη παραχώρησης του πεζόδρομου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, με κύριο διοργανωτή τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και με συνδιοργανωτές τους εκδότες της Αθήνας (ΣΕΒΑ) και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μήνα.
Με σύνθημα "Για ένα πράσινο μέλλον", το Φεστιβάλ φέτος είναι οικολογικό και για τις εκδηλώσεις του συνεργάστηκε και με την πρεσβεία της Δανίας, χώρα στην οποία θα φιλοξενηθεί στις 7 Δεκεμβρίου η σύνοδος κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.
Μαζί με τους 200 Έλληνες εκδότες, που σε 172 περίπτερα θα παρουσιάσουν μέσα από 50.000 τίτλους την πρόσφατη παραγωγή τους, οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την πρωτοκαθεδρία για ένα τέτοιο θέμα. Σε αυτούς απευθύνεται η "Παιδική Βιβλιοθήκη της Οικολογίας" που θα στήσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με τις σχετικές εκδόσεις αλλά και συναντήσεις των παιδιών με συγγραφείς και εικονογράφους.
Εξάλλου, η έκθεση κόμικς "Χημεία και Τέρατα", του περιοδικού "9" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", σε συνεργασία με την οικολογική οργάνωση WWF, θα φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ Βιβλίου, με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της χημικής μόλυνσης.
Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, θα ανοίξει την πρώτη ημέρα η προσκεκλημένη του Φεστιβάλ, ποιήτρια Ίρις Γκάρνοβ, με τη συλλογή ποιημάτων της "Ποιήματα από τη Γροιλανδία", αφιερωμένα σε μια από τις πιο ευαίσθητες κλιματολογικά περιοχές του πλανήτη.
Την επομένη, 12 του μηνός, ο επίσης Δανός συγγραφέας Πήτερ Φόγκνταλ, θα διαβάσει αποσπάσματα από μυθιστορήματά του και θα συζητήσει με το κοινό.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης προβολές οικολογικών ντοκιμαντέρ, Ελλήνων σκηνοθετών (Η. Ιωσηφίδης, Δ. Κουτσιαμπασάκος, Μ. Παπαλιού) και θα κορυφωθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία του δανέζικου συγκροτήματος "Grand Avenue" και των Ελλήνων "Maraveyan Illegal".
Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει ως τις 27 Σεπτεμβρίου. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Καθρέφτης του Σώματος - Επαναστατικό Σεμινάριο από τον Martin Brofman


Σεμινάριο Martin Brofman

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο, πατήστε εδώ!

Ένα εκπληκτικό, επαναστατικό σεμινάριο, που προτείνει αποτελεσματικές, δυναμικές
θεραπευτικές τεχνικές και εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε.

Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία.

Όλοι είμαστε θεραπευτές.

ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ


Διαβάστε παρακάτω μερικές πραγματικές ιστορίες:

Τ. E. - ΗΠΑ. - (χωρίς ημερομηνία)
Δεν έχω λόγια να περιγράψω πώς ένιωσα όταν ολοκλήρωσα το σεμινάριο του Μάρτιν. Ασχολούμαι με την ολιστική υγεία εδώ και 25 χρόνια, και δύσκολα συνεπαίρνομαι από κάτι. Ωστόσο, το εισαγωγικό σεμινάριο με συνεπήρε. Ο άνθρωπος είναι κορυφαίος θεραπευτής και δάσκαλος. Πάνω απ’ όλα, εντυπωσιάστηκα από τη σαφήνεια και την ΑΠΛΟΤΗΤΑ των διδασκαλιών, αλλά και από το γεγονός ότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ.
Το Σαββατοκύριακο δουλεύαμε περίπου δέκα ώρες ημερησίως. Είδαμε να συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα. Είδαμε μια γυναίκα με διαταραχές βάδισης από εγκεφαλική παράλυση, να βαδίζει πιο εύκολα και με λιγότερο πόνο. Εγώ είχα μια χρόνια πάθηση στον αυχένα επί οκτώ χρόνια, η οποία εξαφανίστηκε. Είδαμε κεφαλαλγίες, οσφυαλγίες και άλλα να εξαφανίζονται ΑΜΕΣΩΣ. Μάθαμε να βλέπουμε αύρες μέσα σε 5-10 λεπτά, ενώ πριν προσπαθούσα ματαίως για χρόνια. Αφιερώσαμε πολλές ώρες στη λειτουργία των τσάκρα – στα χρώματα, στους βιολογικούς, διανοητικούς και συναισθηματικούς τομείς που συνδέονται με αυτά, στα χρώματα που δηλώνουν δυσλειτουργία σε έναν ή περισσότερους τομείς, καθώς και στον καθαρισμό των χρωμάτων και τη θεραπεία της δυσλειτουργίας. Συζητώντας μεταξύ μας, ήταν εμφανές ότι επήλθε θεραπεία. Βαθιά ριζωμένα προβλήματα που επηρεάζουν τη ζωή μας ήρθαν στην επιφάνεια και εκτονώθηκαν. Καθένας μας έλαβε 5-6 θεραπείες, και όλοι είχαμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε ως θεραπευτές και να δούμε θεραπείες με τα ίδια μας τα μάτια. Μάθαμε να επισκοπούμε το σώμα, καθώς και να αντιλαμβανόμαστε και να καθαρίζουμε τα τσάκρα. Μάθαμε να διακρίνουμε και να απομακρύνουμε τις σκεπτομορφές από το σώμα. Έγιναν πάρα πολλά… τι να πρωτογράψω!

Δρ. Ρ.Σ. - Ιταλία - 6 Ιουλίου 1998
Στο τέλος του σεμιναρίου συνειδητοποίησα ότι η μέθοδος είναι αποτελεσματική, ανεξάρτητα από την όποια «επιστημονική» της βάση. Έχω δοκιμάσει διάφορες διανοητικές προσεγγίσεις, όπως οι ανθρωπολογικές προσεγγίσεις, η αρχαία Γνώση, η Τάντρα και οι Ουπάνισαντ. Ωστόσο, θεωρώ ότι υπολείπονται αυτής της τόσο άμεσης προσέγγισης.
Συνειδητοποίησα ότι οι γνώσεις μου είναι όχι μόνο άχρηστες, αλλά και ότι εμποδίζουν την πραγματική γνώση. Το κατάλαβα την πρώτη φορά που έκανα θεραπεία με Λευκό Φως σε έναν φίλο που πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον. Εκείνος δεν ήξερε ότι είμαι γιατρός και ότι έχω κουράρει πολλούς ασθενείς σαν αυτόν. Με επέλεξε ως θεραπευτή και έμεινα κατάπληκτος. Ένιωσα το Φως να μπαίνει στο σώμα του και να επεκτείνεται… Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι η κατάστασή του βελτιώθηκε χωρίς να πάρει levodopa ή ντοπαμινεργικά φάρμακα, Η φωνή του, το πρόσωπό του και οι κινήσεις του είχαν βελτιωθεί.

Νικητές διαγωνισμού Αμαρτωλά Θαύματα

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Διόπτρα μαζί με το blog Tera Amou σχετικά με το νέο βιβλίο του Δημήτρη Αλεξίου, Αμαρτωλά θαύματα. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και ξεπέρασαν κατά πολύ προηγούμενους διαγωνισμούς.

Διαγωνισμός Αμαρτωλά θαύματα, νικητές:

  1. Δημητριάδου Δέσποινα, Μαρούσι
  2. Τσαρούχα Βασιλική, Αιγάλεω
  3. Σκαρλατίδου Ανίκα, Κομοτηνή
  4. Κουτσογεωργοπούλου Παναγιώτα, Καλαμάτα
  5. Γεωργάτος Φάνης, Κρήτη

ανοίγει τις πόρτες του στην δομή και τις αντιλήψεις

Δεν θα πω καλό χειμώνα αλλά καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.. Έτσι κι’ αλλιώς ο Σεπτέμβρης είναι καταπληκτικός μήνας για διακοπές. Κατά την περίοδο των διακοπών διάβασα αρκετά βιβλία αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αναφερθούν. Στο booknights.gr δεν κάνουμε κριτική όλων των βιβλίων που διαβάσαμε αλλά αναφέρουμε μόνο όσα αξίζει να διαβαστούν κατά την γνώμη των ΒΟOKNIGHTERS, αγαπημένων συγγραφέων και φίλων της σελίδας… Ελπίζουμε σε λίγα χρόνια να έχουμε φτιάξει μια αξιόλογη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με αγαπημένα βιβλία.. Και ένα από αυτά που αξίζει να διαβαστεί και κέντρισε το ενδιαφέρον μου κατά την περίοδο του καλοκαιριού ήταν το νέο βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη……..

Το βιβλίο της Ρέα Γαλανάκη μας ανοίγει τις πόρτες του στην δομή και τις αντιλήψεις των σύγχρονων κονωνιών. Η ιστορία του βιβλικού Ιούδα, κατά την νεότητά του προτού προδώσει τον Ιησού, περιπλέκεται με την μοίρα του μυθικού Οιδίποδα και το αποτέλεσμα εκπλήσσει. Μία νεαρή δασκάλα φτάνει σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτας, ψάχνοντας να βρει τις ρίζες της οικογένειάς της, και έρχεται αντιμέτωπη με απαρχαιωμένες αντιλήψεις, κοινά απαγορευμένα μυστικά. Ενα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το παρελθόν της καθώς αυτό ξεδιπλώνεται με παραλληλισμούς από την ιστορία του Ιούδα και του Οιδίποδα.

Όλα τα αποτρόπαια εγκλήματα της κοινωνίας μπορούν να συγχωνευθούν σε ένα μύθο, τον μύθο του Ιούδα που θα απορροφήσει τις αμαρτίες των ανθρώπων. Το κάψιμο του Ιούδα που ακόμα αποτελεί πασχαλινό έθιμο πολλών περιοχών της Ελλάδας συμβολίζει την καύση του κακού. Επειδή και εγώ κατάγομαι από νησί που το κάψιμο του Ιούδα είναι βασικό Πασχαλινό έθιμο, η ιστορία αυτή μου έφερε στο μυαλό αρκετές παιδικές μνήμες.

Η διαφοροποίηση του βιβλίου έγκειται στο γεγονός ότι βασίζεται σε φιλολογικές πηγές της Κρήτης και όχι μόνο σε φανταστικά γεγονότα, τα οποία αναφέρουν τον Ιούδα και τον συσχετίζουν με τον ευρέως γνωστό μύθο του Οιδίποδα. Λόγος σμιλευμένος που καθηλώνει τον αναγνώστη και κεντρίζει συνεχώς το ενδιαφέρον του. Ο συνδυασμός του μύθου με την σύγχρονη ζωή, των κοινωνικών αντιλήψειων με το αρχέτυπο της αρχαιοελληνικής τραγωδίας και την ρατσιτστική αντιμετώπιση των Εβραίων, συνθέτουν ένα μοναδικό τρόπο γραφής που ξεπερνάει τα όρια του φανταστικού και αγγίζει σύγχρονα θέματα που λίγοι μπορούν να τα εξιστορήσουν με τέτοια αφηγηματική δύναμη.

πηγή: http://www.booknights.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση