Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Φθινόπωρο 2009

Aπό Σεπτέμβριο ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον νέο κύκλο σεμιναρίων

Tον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του διανύει το «Εργαστήρι του βιβλίου» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), ξεκινώντας από τον Οκτώβριο νέο κύκλο σεμιναρίων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στο ΕΚΕΒΙ από τις 7 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Το «Εργαστήρι του βιβλίου» περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Εργαστήρια τέχνης του λόγου, εργαστήρια επιμέλειας κειμένων, εργαστήρια τέχνης του βιβλίου, εργαστήρια για παιδιά, εργαστήρια για επαγγελματίες. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πρόγραμμα του κύκλου σεμιναρίων - Φθινόπωρο 2009.
Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα με συνολική διάρκεια 10 εβδομάδες (30 διδακτικές ώρες).
Το κόστος συμμετοχής για τα Σεμινάρια Τέχνης του Λόγου και τα Σεμινάρια Επιμέλειας Κειμένων είναι 550 ευρώ. Ενώ, τα Σεμινάρια Βιβλιοδεσίας για αρχαρίους κοστίζουν 350 ευρώ και για προχωρημένους 400 ευρώ. (έκπτωση 30% για τους παλιούς μαθητές του «Εργαστηρίου του Βιβλίου» που θέλουν να παρακολουθήσουν άλλο σεμινάριο).
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση stoabibliou@ekebi.gr είτε με φαξ στον αριθμό 210-3248343, ή να παραδώσουν την αίτησή τους στο Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα - ώρες καταστημάτων).
Το «Εργαστήρι του βιβλίου» λαμβάνει χώρα στο κτίριο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, στην οδό Αθανασίου Διάκου 4, περιοχή Μακρυγιάννη (στάση μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια τηλεφωνήστε στο 210-9200300.

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Ευοίωνη διαγράφεται η διεθνής πορεία του Logicomix (Εκδόσεις Ίκαρος), του γκράφικ νόβελ των Απόστολου Δοξιάδη και Χρίστου Παπαδημητρίου που εξιστορεί, υπό μορφή κόμικς, την ιστορία της λογικής με πρωταγωνιστή τον φιλόσοφο Μπέρτραντ Ράσελ. Ενώ αναμένεται η αγγλική έκδοσή του, στις 7 Σεπτεμβρίου, ήδη μαθαίνουμε ότι το Logicomix θα βρίσκεται στη λίστα των 10 τοπ βιβλίων που προτείνει η Ένωση Βιβλιοπωλών των ΗΠΑ στα μέλη της για τη χειμερινή σεζόν. Την ίδια στιγμή, η ολλανδική έκδοση διατίθεται μέχρι τις 31 Αυγούστου αποκλειστικά από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Volkskrant και είναι σταθερά πρώτη στη σχετική λίστα των πωλήσεων του βιβλιοπωλείου!

Το δεύτερο μυθιστόρημα του Νικ Κέιβ πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και περίπου ταυτόχρονα σε τριάντα χώρες- στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Τόπος.

Λέγεται Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό και είναι μυθιστόρημα δρόμου με ντραγκς, σεξ και αλκοόλ. Απ΄ ό,τι διαβάζουμε, ο Μπάνι Μανρό είναι ένας πλασιέ του οποίου η γυναίκα αυτοκτόνησε. Οπότε εκείνος παίρνει τους δρόμους, μαζί με τον γιο του, στις ακτές της Νότιας Αγγλίας. Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι το βιβλίο θα κυκλοφορήσει και σε audiobook, όπου το κείμενο θα διαβάζει ο ίδιος ο Νικ Κέιβ. Έκδοση που θα συνοδεύεται από σάουντρακ με πρωτότυπη μουσική του, που έγραψε μαζί με τον συνεργάτη του και μέλος των Βad Seeds, Γουόρεν Έλις.

Γι΄ αυτούς που ακόμα πιστεύουν ότι το βιβλίο είναι ένα αντικείμενο αποκλειστικά για «κουλτουριάρηδες»: μία σειρά των Εκδόσεων Τερζόπουλος τιτλοφορείται Μπλα μπλα. Και αυτοδιαφημίζεται ως σειρά βιβλίων που «θα σας μάθουν πράγματα τα οποία στα αλήθεια δεν τα χρειάζεστε καθόλου». Παράδειγμα: Μπλα μπλα, 500 απίστευτα άχρηστες πληροφορίες για το σεξ ή Μπλα μπλα, 644 άχρηστες πληροφορίες για διάσημους Έλληνες και ξένους.

(πηγή: http://www.tanea.gr)

Το "πείραμά" της θα την παρασύρει σε μια περιπέτεια

Το πείραμα της Αριάδνης
Πλάτων Μαλλιάγκας
εκδ Άγκυρα

Η Αριάδνη είναι γλύπτρια, τελειόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών, και πρέπει σύντομα να παραδώσει την πτυχιακή της. Ο χρόνος την πιέζει και ο πρόσφατος χωρισμός της με τον Κωστή θολώνει ακόμα περισσότερο την κρίση της. Επιθυμώντας να εντυπωσιάσει, αποφασίζει να πειραματιστεί με τους ανύποπτους γείτονές της και να χρησιμοποιήσει στην εργασία της στοιχεία της καθημερινότητάς τους. Δεν διστάζει, λοιπόν, να κλέψει προσωπικά τους αντικείμενα, να τοποθετήσει μικρόφωνα στα διαμερίσματά τους, να φωτογραφίσει ιδιαίτερες στιγμές τους. Ο φόβος μήπως αποκαλυφθεί δεν φαίνεται ικανός να την σταματήσει. Όμως το "πείραμά" της θα την παρασύρει σε μια περιπέτεια που θα αναστατώσει τη ζωή της καθώς και τις ζωές των συγκατοίκων της, με απροσδόκητα για όλους αποτελέσματα. Μαζί της ο αφηγητής βρίσκει την ευκαιρία να διεισδύσει στον "λαβύρινθο" της πολυκατοικίας, να μπει σε ξένα διαμερίσματα, να κρυφοκοιτάξει άγνωστες ζωές, να γνωρίσει τις ανομολόγητες επιθυμίες τους, τα μυστικά και τα αδιέξοδά τους. "... Πάλι τα ίδια... Στεναχωριόταν που τα ρούχα, της έπεφταν τόσο συχνά στον κήπο του παπά. Φέτος μονάχα της συνέβη άλλες τρεις φορές. Τι θα σκεφτεί στο τέλος ο άνθρωπος; Ότι το κάνει εσκεμμένα; Και καλά, στις άλλες περιπτώσεις ήταν ένα πουλόβερ, ένα παντελόνι, ένα μακό μπλουζάκι... Μα εσώρουχο, της φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Με τι μούτρα θα του το ζητήσει το πρωί; Πάντα έστελνε τον Νικήτα, τον διαχειριστή, να τα γυρέψει. Τώρα όμως; Πάει πολύ ν' αλλάξει το εσώρουχό της τόσα άγνωστα χέρια..."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση