Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μια καινούρια φιλία γεννήθηκε

Κέλη η μικρή σφήκα
Αγγελικής Φλώρου

Εικονογράφηση :Ίρις Σαμαρτζή
εκδ Τετράγωνο


Η Κέλη είναι μια μικρή σφήκα που είχε την ατυχία να γεννηθεί κατάμαυρη. Απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή ήρθε αντιμέτωπη με τα κοροϊδευτικά σχόλια ορισμένων κακότροπων εντόμων, κι’ έτσι αποφάσισε να αλλάξει την εμφάνισή της πάση θυσία και να αποκτήσει κι εκείνη χρυσαφιές ρίγες όπως όλες οι υπόλοιπες σφήκες. Οι αγαπημένες της φίλες προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Η Κέλη αφού συμβουλεύτηκε το σοφότερο έντομο του δάσους αποφάσισε να ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι της ως τον Ήλιο αφού μόνον εκείνος μπορούσε να της χαρίσει τις χαρακτηριστικές ρίγες. Στο δρόμο της καταφέρνει να ξεφύγει απ’ τα νύχια του Άρη… ξεκουράζεται πάνω στην αφράτη Ροζαλία… μαθαίνει ενδιαφέροντα πράγματα απ’ τη λαμπερή Στελίνα και επιτέλους φτάνει στον προορισμό της. Και ο άρχοντας Ήλιος τη ντύνει με τις πολυπόθητες χρυσαφιές ρίγες και η Κέλη αλλαγμένη πια επιστρέφει στο δασάκι της. Εκεί συναντά τα υπόλοιπα έντομα που αρχικά δεν την αναγνωρίζουν… αλλά την κατάσταση σώζουν η Λίτσα, η Μελίτα, η Άρια και ο σοφός γέρο-Ζαχαρίας. Η Κέλη καταλαβαίνει πως η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι κακό και πως το σημαντικότερο όλων είναι η ομορφιά της ψυχής και όχι η εξωτερική εμφάνιση. Το ταξίδι της Κέλης αποδεικνύεται επίσης ταξίδι γνώσης για την εγωίστρια Αφελίς που μετάνιωσε για την άσχημη συμπεριφορά της και ζήτησε συγνώμη. Μια καινούρια φιλία γεννήθηκε για τις δυό τους….

-----------------------------------------------------------------------------------

Η Αγγελική Φλώρου γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο Λεοντάρι, ένα όμορφo χωριό στον κάμπο του νομού Καρδίτσας απ’ όπου κατάγεται. Μεγαλώνοντας ανακάλυψε την http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6343462261483679593#editor/target=post;postID=677016057208314976αγάπη της για τα παραμύθια και άρχισε να παίρνει μέρος σε κάθε σχολική παράσταση γράφοντας μικρά παραμυθάκια και ποιήματα.
Σήμερα, αφού σπούδασε νοσηλευτική, ζει στην Καρδίτσα και είναι νοικοκυρά, σύζυγος και μητέρα δύο υπέροχων παιδιών, της Ροδάνθης και του Φώτη.
Στον ελεύθερο χρόνο της παίζει επιτραπέζια παιχνίδια με την κόρη της, πηγαίνει στον κινηματογράφο γράφει και διαβάζει.
Η φοβία της ως παιδί για τις σφήκες την ώθησε να γράψει την «Κέλη τη μικρή σφήκα» θέλοντας να γλυκάνει στα αθώα μάτια των παιδιών αυτό το μικρό και παρεξηγημένο έντομο, περνώντας τους ταυτόχρονα ηθικά διδάγματα που θα τα βοηθήσουν στην πορεία της ζωής τους.


-----------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε μια προσέγγιση στη διαφορετικότητα βασισμένη στο παραμύθι γνώσεων Κέλη η μικρή σφήκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση