Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Νέοι τίτλοι από το Μεταίχμιο












Το ημερολόγιο της Κρίσης του Παύλου Τσίμα
Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2008-Αθήνα, Οκτώβριος 2011
Ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας κρατά το ημερολόγιο και σημειώνει τα ορόσημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ξεκινά με την κατάρρευση της Lehman Brothers στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2008, και συνεχίζει: Αθήνα, Οκτώβριος 2008 - Ρέικιαβικ, Σεπτέμβριος 2010 - Βουδαπέστη, Οκτώβριος 2008 - Δουβλίνο, Δεκέμβριος 2009 - Κωνσταντινούπολη, Μπουένος Άιρες 2001 - Ντουμπάι, Δεκέμβριος 2009 - Αθήνα, Οκτώβριος 2011.
Ο γύρος του κόσμου της Kρίσης μέσα σε τρία χρόνια. Το οδοιπορικό ενός αδαούς ρεπόρτερ στον γαλαξία της Κρίσης, σε αναζήτηση μιας εξήγησης σε όλα αυτά. Και μιας πρόβλεψης για το μέλλον. Οι ταξιδιωτικές αυτές σημειώσεις από τον Σεπτέμβριο του 2008 ως τον Οκτώβριο του 2011, από την πτώση της Lehman Brothers ως το ελληνικό «κούρεμα», θα μπορούσε να είναι η πρώτη ύλη για την προϊστορία της καταστροφής που δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε.


Καπιταλισμός εκτός νόμου του Marc Roche
Η οικονομία του παρασκηνίου
Το νέο βιβλίο του γάλλου δημοσιογράφου Marc Roche αποτελεί ένα είδος συνέχειας του μπεστ σέλερ Η Τράπεζα, Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο. Ο Roche διεισδύει στα άδυτα του καπιταλισμού και πραγματοποιεί μια εκπληκτική έρευνα, από το Παρίσι μέχρι το Χονγκ Κονγκ και από τη Γενεύη μέχρι την Ουάσινγκτον, τα συμπεράσματα της οποίας είναι ανησυχητικά. Γιατί μπορεί μεν το σύστημα να παραμένει συνολικά αποτελεσματικό, αλλά οι κίνδυνοι έχουν πολλαπλασιαστεί. Για όλους μας.

Αυτό το βιβλίο είναι ένα είδος οδηγού για όλες εκείνες τις οντότητες και τους ενδιάμεσους που, έξω από παραδοσιακά κυκλώματα, επιτρέπουν την παράκαμψη των αυστηρών κανόνων των φορολογικών αρχών και της ηθικής.
L’Express

Ο Marc Roche ξεδιπλώνει εδώ όλο το δημοσιογραφικό ταλέντο του δίνοντάς μας τα πορτρέτα σημαντικών προσώπων ώστε να κατανοήσουμε, σε έναν βαθμό, τον ρόλο των Νησιών Κέιμαν, των κερδοσκόπων, τις αιμομικτικές σχέσεις ανάμεσα στο χρηματιστικό κεφάλαιο και την πολιτική κ.ά. Ο αναγνώστης κλείνει το βιβλίο με την επιθυμία να βουτήξει ακόμα βαθύτερα στη θάλασσα των χρηματοοικονομικών.
Alternatives Economiques

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε συνεντεύξεις που έδωσε ο Marc Roche σε ελληνικές εφημερίδες, καθώς και κριτικές για το προηγούμενο βιβλίο του Η Τράπεζα, Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο.


Hope, Τα παιδιά του κόσμου της Σιμόνης Ζαφειροπούλου
Στόχος του λευκώματος είναι να παρουσιάσει παιδιά από όλο τον κόσμο. Παιδιά διάφορων εθνικοτήτων, φυλών, ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία. Η Σιμόνη Ζαφειροπούλου ταξίδεψε σε πολλές χώρες, χώρες φτωχές, χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση, χώρες με εσωτερικές εντάσεις, με δυσεπίλυτα κοινωνικά προβλήματα, χώρες με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, με βαθιές ανισότητες αλλά και με ελπίδα και προσπάθεια για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, για να φωτογραφίσει παιδιά πιστεύοντας ότι είναι πάντα πιο αληθινά. Σε όλες τις χώρες, ακόμα και στις πιο «δύσκολες» διέκρινε τη λάμψη της ελπίδας στο βλέμμα τους.


Ημερολόγιο 2012: Θεσσαλονίκη σε επιμέλεια του Θωμά Κοροβίνη
Σαλονίκη, Salonico, Selânik, Salonica, Salonique, Solun
Μέσα από πλούσιο υλικό αποτυπώνονται η ζωή και οι δραστηριότητες των κατοίκων της Νύμφης του Θερμαϊκού, που για αιώνες αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών (Έλληνες, Εβραίοι, Τούρκοι κ.ά.). Στο ημερολόγιο περιλαμβάνονται:
• Σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό
• Πληροφορίες για τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία των κατοίκων της, το πλήθος των μνημείων της, καθώς και κείμενα για σημαντικές προσωπικότητες που γεννήθηκαν και έζησαν στη Θεσσαλονίκη
• Συνταγές
• Κείμενα περιηγητών και επισκεπτών
• Ποιήματα και τραγούδια


Διαγωνισμός Δεκεμβρίου 2011

Οι μηνιαίοι διαγωνισμοί συνεχίζονται και μάλιστα με 2 βιβλία!!!! Δηλώστε συμμετοχή γράφοντας αν έχετε επιχειρήσει να γράψετε κάτι...και τι (μην απαντάται μονολεκτικά σας παρακαλώ). Μόνη προϋπόθεση όπως πάντα να είσαστε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ του blog (αν δεν ξέρετε πως, ζητήστε βοήθεια μέσω email). Ο διαγωνισμός λήγει στις 17/12 και ώρα 23:59

1.  Χαρίτων Γιωτάκης: Τιμωρία, η λέξη των θεών
 








2.  Ασημίνα Ξηρογιάννη: το σώμα του έγινε σκιά








Καλή επιτυχία σε όλους!!!! 

 παράκληση! στα σχόλια σας στους διαγωνισμούς μας, να γράφετε και το email σας, γιατί πολλοί δεν είναι μέλη και δεν το ξέρουν! έτσι θα μπορέσω να τους βρω και να τους βοηθήσω να γίνουνε, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους!

Νικήτρια Νοεμβρίου 2011




Νικήτρια η FAIH TSAKALOU το νούμερο 6 !!!!!!!

Μπράβο κοριτσάκι, καλή ανάγνωση! Πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί μου μέσω email μέχρι τις 23/11.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση