Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Εκδηλώσεις Αρμός

ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΚΑΥΤΟΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΑΓΚΥΡΑ»

Τα 39 Στοιχεία έρχονται στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις «ΑΓΚΥΡΑ»

39_clues.jpg

Πρόκειται για μία νέα σειρά 10 βιβλίων μυστηρίου και περιπέτειαςπου έρχεται με αξιώσεις να κλέψει τις καρδιές των εφήβων σε ολόκληρο τον πλανήτη και θα ολοκληρωθεί εκδοτικά τα επόμενα 2 χρόνια.

Η σειρά είναι μοναδική επίσης γιατί τα βιβλία είναι γραμμένα απόδιαφορετικούς συγγραφείς.

Το πρώτο το έχει γράψει ο Rick Riordan όπως επίσης και τη βασική υπόθεση.

Με την σειρά που πρόκειται να εκδοθούν τα έχουν γράψει οι συγγραφείς:Rick Riordan, Gordan Korman, Peter Lerangis και Jude Watson, Patrick Carman, Jude Watson , Peter Lerangis, Gordon Korman, Linda Sue Park, Margaret Peterson Haddix.

Η DreamWorks Studios έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα να μεταφέρει τη σειρά στην μεγάλη οθόνη, ενώ αναμένεται πως ο Στίβεν Σπίλμπεργκθα είναι ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας «Ο Λαβύρινθος των οστών» που θα βασιστεί στο ομώνυμο πρώτο βιβλίο.

39_clues_books.jpg

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ήρωες του βιβλίου είναι ο 11χρονος Nταν και η 14χρονη Έιμι Kαχίλ. Mετά τον θάνατο της γιαγιάς τους, Γκρέις Kαχίλ, μαθαίνουν από το μήνυμα που άφησε, ότι οι Kαχίλ αποτελούν μια τεράστιακαι πανίσχυρη οικογένεια, τα τέσσερα παρακλάδια της οποίας (Ekaterina, Janus, Tomas, Lucian) βρίσκονται εγκατεστημένακυρίως στην Bόρεια Aμερική και την Eυρώπη.

Mέλη της υπήρξαν κάποιοι από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στην ανθρώπινη ιστορία, έστω κι αν είχαν διαφορετικό επώνυμο.

H Γκρέις στην διαθήκη της αφήνει στους απογόνους της το δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο δολάρια έκαστος ή να αποδεχθούν την πρόκληση και να ριχτούν στην αναζήτηση των 39 Στοιχείων που θα τους αποκαλύψουν το μυστικό της παγκόσμιας δύναμης και κυριαρχίας.

Aπό τους συγγενείς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση, δημιουργούνταιεπτά αντίπαλες ομάδες που ανταγωνίζονται η μία την άλλη στην αναζήτηση του μυστικού, αλλά νικήτρια μπορεί να είναι μονάχα μία.

Tα δύο αδέρφια επιλέγουν την πρόκληση και έρχονται σε ρήξη με την θεία τους, που τα έχει αναλάβει μετά τον θάνατο των γονιών τους σε μια πυρκαγιά.

Aπομένουν μόνα και ο μόνος τρόπος για να ανταπεξέλθουν είναι να εμπιστευθούν την Iσπανίδα κοπέλα που τα φροντίζει, για να τα βοηθήσει και να τα συνοδεύσει στις περιπέτειές τους.

Tα γεγονότα τούς φέρνουν αντιμέτωπους τόσο με τα αδίστακτα μέλη των υπόλοιπων έξι ομάδων, που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κλέψουν στοιχεία, να σαμποτάρουν και να δυσχεράνουν την πορεία τους, όσο και με μια ανεξάρτητη, εξωτερική ομάδα, τους Madrigals.

Σε αυτόν τον αγώνα για την ανακάλυψη των 39 Στοιχείων και μέσα από την επαφή με άλλα μέλη της οικογένειάς τους, οι Nταν και η Έιμιμαθαίνουν τα χαρακτηριστικά του κάθε παρακλαδιού, ταξιδεύουν στις HΠA και στην Eυρώπη (με πρώτη στάση το Παρίσι), συγκεντρώνουν στοιχεία για τον θάνατο των γονιών τους, επισκέπτονται βιβλιοθήκες και εκκλησίες, μπλέκονται σε πυρκαγιές, σε εκρήξεις, σε κυνηγητά, εξερευνούν κατακόμβες, εξοικειώνονται με την ιστορία και τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα.

Tο πιο σημαντικό μάθημα που παίρνουν όμως είναι να είναι δυνατοί και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση