Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Το νέο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν







ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ


Το νέο σκοτεινό θρίλερ από την Τζίλιαν Φλιν,
τη σημαντικότερη νέα φωνή της αστυνομικής λογοτεχνίας,
νο1 μπεστ σέλερ!

Το νέο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν Το κορίτσι που εξαφανίστηκε (πρωτότυπος τίτλος: Gone Girl), που κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα στην Ελλάδα και στην Αμερική πριν από έναν μήνα περίπου, βρίσκεται στην κορυφή των μπεστ σέλερ των New York Times για συνεχόμενες εβδομάδες.
Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων βιβλίων της Αιχμηρά αντικείμενα και Σκοτεινός τόπος (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ), η αμερικανίδα Τζίλιαν Φλιν επανέρχεται με το τρίτο βιβλίο της στο οποίο ξεδιπλώνει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της και αποδεικνύει πως είναι πραγματικά μια από τις σπουδαιότερες συγγραφείς θρίλερ διεθνώς.
Ο Στίβεν Κινγκ γράφει για τη Φλιν: «Η γραφή της διαθέτει σφρίγος, διεισδυτικότητα και μια υπνωτιστική τάση προς το μακάβριο. Το πρώτο της βιβλίο είναι το πιο ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ των τελευταίων τριάντα ετών». Η Τζίλιαν Φλιν κέρδισε τις πιο θερμές κριτικές για τα δύο της μυθιστορήματα που εμβαθύνουν ψυχολογικά στους χαρακτήρες και πλάθουν μια πειστική ατμόσφαιρα τρόμου.
Το νέο της μυθιστόρημα, που μεταφράζεται ήδη σε είκοσι χώρες, ένα ανατριχιαστικό θρίλερ για τα θανάσιμα μυστικά του συζυγικού βίου με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην πέμπτη επέτειο του γάμου της, απαιτεί από τους αναγνώστες της γερό στομάχι. Σκοτεινό, συγκλονιστικό, με γρήγορη και έξυπνη πλοκή, σε γραπώνει από την πρώτη σελίδα.
Με επταψήφιο νούμερο έκλεισε η δημοπρασία κατά την οποία η 20th Century Fox απέκτησε τα δικαιώματα για να κάνει ταινία το Κορίτσι που εξαφανίστηκε, το σενάριο της οποίας θα γράψει η ίδια η Φλιν. Αλλά και τα δύο προηγούμενα βιβλία της πρόκειται να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη: το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Αιχμηρά αντικείμενα με παραγωγό τον Jason Blum (Σφραγισμένα χείλη, Μεταφυσική δραστηριότητα 2), ενώ το δεύτερο με τίτλο Σκοτεινός τόπος με σκηνοθέτη τον γάλλο Gilles Paquet-Brenner (πρόσφατη ταινία του το Elle s’ appelait Sarah με πρωταγωνίστρια την Κριστίν Σκοτ Τόμας, ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα της Τατιάνα ντε Ροσνέ Το κλειδί της Σάρας).



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις αυτόν που αγαπάς; Αυτό πρέπει να αναρωτήθηκε ο Νικ Νταν το πρωινό της πέμπτης επετείου του γάμου του διαπιστώνοντας ότι η σύζυγός του Έιμι έχει εξαφανιστεί. Η αστυνομία αμέσως υποψιάζεται τον Νικ. Οι φίλοι της αποκαλύπτουν ότι η Έιμι φοβόταν τον Νικ και ότι του κρατούσε μυστικά. Αυτός παίρνει όρκο πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ωστόσο, η έρευνα στον υπολογιστή του δείχνει ότι ο Νικ αναζητούσε περίεργες πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με θανάτους από ασφυξία ή πνιγμό, με απομακρυσμένες δασώδεις περιοχές, ή με το πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί αρσενικό. Παρά τα ενοχοποιητικά αυτά στοιχεία, ο Νικ επιμένει στην αθωότητά του, μολονότι υπάρχουν και κάποιες επίμονες κλήσεις στο κινητό του που περιπλέκουν τα πράγματα. Τι έχει λοιπόν συμβεί στην όμορφη σύζυγο του Νικ;

Διαβάστε ΕΔΩ την αρχή του βιβλίου.
Το βιβλίο κυκλοφορεί και σε e-book/epub.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
«Το πρώτο βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε το φετινό καλοκαίρι».

Entertainment Weekly



«Η Φλιν, εξαιρετική πραγματικά συγγραφέας, χειρίζεται τους αναγνώστες της με την επιδεξιότητα και τη λεπτότητα του γητευτή. Χρησιμοποιεί τους αφηγητές της –ποιοι είναι στην πραγματικότητα;– με εκπληκτικό τρόπο, δημιουργώντας τέτοιες αμφιβολίες, ανησυχίες, υποψίες, που είναι απολύτως σίγουρο ότι με το που θα το ολοκληρώσεις θα ξαναρχίσεις να το διαβάζεις. Αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο της. Υποψήφιο από τώρα για θρίλερ της χρονιάς και το απόλυτο must του καλοκαιριού».

Observer, Το θρίλερ του μήνα (Ιούνιος 2012)



«Εξαιρετικό. Οι φωνές των ηρώων της είναι τόσο αυθεντικές που ο αναγνώστης γίνεται πραγματικά κοινωνός ενός δυσλειτουργικού γάμου σε όλο του το μεγαλείο».

Guardian



«Γραφή που τρέχει με χίλια, απρόβλεπτη πλοκή που κλιμακώνεται από σελίδα σε σελίδα, η βασανιστική αίσθηση ότι τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Σατανικά καλό».

Marie Claire



«Το μυθιστόρημα της Φλιν τα έχει όλα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην ανασκόπηση του 2012 αυτό θα είναι το αγαπημένο μου βιβλίο της χρονιάς. Εξαιρετικό».

Κέιτ Άτκινσον, συγγραφέας



«Χιτσκοκικό. Αριστοτεχνικά φτιαγμένη παγίδα γεμάτη απολύτως ρεαλιστικούς και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες. Ένα λαβ στόρι με το περιτύλιγμα του μυστηρίου που θέτει το αιώνιο ερώτημα όλων των αποτυχημένων σχέσεων: Πώς φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο».

Άνταμ Ρος, συγγραφέας



«Πρέπει να το διαβάσουν όλοι όσοι αγαπούν τα κακά κορίτσια και το καλό γράψιμο. Καθηλωτικό. Αξέχαστο».

Publishers Weekly



«Με αυτό το βιβλίο η Φλιν εδραιώνει τη θέση της στην ελίτ των συγγραφέων θρίλερ».

Library Journal



«Καθηλωτικό θρίλερ και καυτό πορτρέτο ενός γάμου. Το καλύτερο μυθιστόρημα της Φλιν. Η ιστορία της έχει τόσες ανατροπές που η κατάληξη είναι κυριολεκτικά απίθανο να προβλεφθεί».

Booklist



«Μοναδικό θρίλερ. Οι αποκαλύψεις του ενισχύουν το σασπένς αντί να διαλύουν το μυστήριο».

Kirkus Reviews



«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε δεν είναι μόνο ένα φοβερό ψυχαναλυτικό θρίλερ, αλλά και ένα εμβριθές εγχειρίδιο των διαπροσωπικών σχέσεων».

Δημήτρης Μαστρογιαννίτης, ATHENS VOICE



Διαβάστε δύο πρόσφατες συνεντεύξεις της Τζίλιαν Φλιν σε ελληνικά έντυπα:

• στη LIFO
• στο περιοδικό SOUL
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση