Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν ποτέ

Το Τραγούδι του Χρόνου
Γιώργος Χατζηκυριάκος
εκδ Βορειοδυτικες

Από μικρό παιδί ο Λουκάς άκουγε από τον πατέρα του ιστορίες για τη Νοέλα, έναν μαγικό κόσμο όπου τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν ποτέ και κάθε ευχή μπορεί να βγει αληθινή. Όμως τα χρόνια πέρασαν και ο Λουκάς έπαψε να πιστεύει στα όνειρα, καταδικάζοντας τη Νοέλα στη λήθη, μαζί με όλα όσα παίρνει ο Χρόνος στο πέρασμά του.
Ώσπου μια νύχτα, εντελώς απρόσμενα, ο Λουκάς μαζί με τη Φωτεινή, τη μικρότερη αδελφή του, βρίσκονται στους δρόμους της Κάντελαϊτ, της πιο ξακουστής πόλης της Νοέλα. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα πιο πολύ όταν τα δύο παιδιά συνειδητοποιούν ότι έχουν χάσει τις αναμνήσεις τους.
Κάπως έτσι ξεκινά ένα μαγευτικό ταξίδι, γεμάτο αναπάντεχες εκπλήξεις, μα και τρομακτικές εμπειρίες. Ο Λουκάς και η Φωτεινή θα περάσουν από φανταστικούς τόπους, θα γνωρίσουν μοναδικούς φίλους, θα πολεμήσουν με εχθρούς πάνω από τις δυνάμεις τους και θα κληθούν να αναμετρηθούν με τον ίδιο τον Χρόνο και τις στρατιές του.
Θα μάθουν καλά πως κανείς και τίποτα δεν χάνεται, αρκεί να υπάρχει κάποιος που θα τον αναζητήσει...
…όσο μακριά κι αν χρειαστεί να φτάσει για να τον βρει.


>Βρείτε το Τραγούδι του Χρόνου στη βάση δεδομένων της Βιβλιονέτ.

Ποιητικό Ημερολόγιο 2012


Ετήσια έκδοση
Κορίδης, Γιάννης
εκδ Ιωλκός

Για 17η συνεχόμενη χρονιά κυκλοφορεί το Ποιητικό Ημερολόγιο διατηρώντας μία παράδοση που το έχει πλέον μετατρέψει σε εκδοτικό θεσμό. Σε επιμέλεια-ανθολόγηση του Γιάννη Κορίδη. Κοσμείται με τρεις πίνακες του Βάσου Λυσσαρίδη.

Κάθε μέρα (ολοσέλιδη) περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες και ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα Έλληνα δημιουργού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δημιουργοί από το Μελέαγρο μέχρι το Διονύσιο Σολωμό, και από τον Κ. Γ. Καρυωτάκη μέχρι το Μανόλη Αναγνωστάκη, ανθολογούνται στο φετινό Ποιητικό Ημερολόγιο.

Το Ποιητικό Ημερολόγιο είναι μία ανθολογία ποίησης που κυκλοφορεί κάθε χρόνο. Δεν επαναλαμβάνονται τα ίδια ποιήματα και δεν προβάλλονται μόνο κλασικοί δημιουργοί, αλλά και σύγχρονα ονόματα, που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της Ελληνικής Ποίησης.

Πρόκειται για μια ακόμη ποιοτική έκδοση-προσφορά των εκδόσεων ΙΩΛΚΟΣ στον ελληνικό ποιητικό Λόγο.


Ξεφυλλίστε το βιβλίο

Παιδική βιβλιοθήκη από τις εκδόσεις Σιδέρη


Ο θησαυρός του Ποσειδώνα

Κωνσταντίνα Ε. Μόσχου

Σήμερα γιορτάζουμε!!! Μην πυροβολείτε!!!

ΔΑΛΛΑ ΝΙΚ. ΕΛΕΝΗ

Ο Βασίλης του μέλλοντος

Παναγιώτα Μπαλινάκου

Η ζωή στο σχολείο

Αικατερίνη Γ. Κωστούλα
το ασημένιο βουνό

Τσιάτσιου Σούλα - Ρακοβίτη

Ο Γάμος του Κακαράπη

Ανδρεοπούλου Έφη - Πάχου

το πολύχρωμο θάρρος

Απόστολος Θηβαίος
η αλεπού γυμνάζεται

Δήμητρα Φώτου

Τον ορισμό της αφοσίωσης μας δίνει η νεαρή συγγραφέας Ευαγγελία Στρατή

Της Βένης Παπαδημητρίου, 
e-mail: veni_veni_veni@yahoo.gr
 
Πολυγραφότατη – παρά το νεαρό της ηλικίας- αποδεικνύεται η συγγραφέας Ευαγγελία Στρατή. Αυτή τη φορά δίνει το διαμαντάκι «Ο ορισμός της Αφοσίωσης» (φωτογραφία) που «κυκλοφόρησε» από τις εκδόσεις «Bookstage». Τι άραγε, περιγράφει η ίδια στο καινούργιο της βιβλίο;
Ο ορισμός της αφοσίωσης
«Αφοσίωση: η πλήρης και αποκλειστική προσήλωση σε κάτι / κάποιον». Ο ορισμός της έννοιας στο λεξικό.
Η ουσία και το μεγαλείο της λέξης συνίστανται στο πως αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς την έννοια της προσήλωσης. Δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός, την απλή παρουσία μας δίπλα σε κάποιον να τη βαφτίζουμε αφοσίωση. Έστω και πλασματικά άλλωστε, υποδηλώνει μια προσήλωση, ένα ενδιαφέρον. Την αφοσίωση όμως στην ιδανική της μορφή, την πλήρη και ολοκληρωμένη, τη συναντάμε σπάνια, γι’ αυτό είναι και τόσο ενδιαφέρουσα.
Αυτού του είδους την αφοσίωση πραγματεύεται αυτό το βιβλίο μέσα από τη ζωή της Βικτώριας.
Ζώντας απομονωμένη με μόνη έννοια την οικογένεια του παιδικού της φίλου, καλείται να υποδυθεί το δύσκολο ρόλο που φύλαγε για εκείνη η μοίρα, η τύχη.
Ο θάνατος της καλύτερής της φίλης τη φέρνει αντιμέτωπη με καλά κρυμμένα μυστικά της καρδιάς της και της αναθέτει την προστασία ενός μικρού παιδιού. Τα βήματά της θα μας οδηγήσουν να γνωρίσουμε την απόλυτη αφοσίωση μιας γυναίκας, που αν και δεν ευλογήθηκε με το θαύμα της γέννας, εντούτοις ένιωσε το θαύμα της μητρότητας σε όλο της το μεγαλείο.
Θα μας αποκαλύψουν ακόμη την ικανότητά της να σταθεί λυτρωτικά στο πλάι ενός άντρα γιατρεύοντας τις πληγές του και ανασταίνοντας την καρδιά του. Θα φανερωθεί πέρα από κάθε πλάνη η δεξιοτεχνία της να οδηγήσει το οικογενειακό καράβι σε ένα ασφαλές ταξίδι αποφεύγοντας κάθε ξέρα, φυσική ή τεχνητή.
«Και τώρα, στο τέλος του δρόμου ας σταθούμε γενναίοι και μεγαλόψυχοι κλείνοντας το μάτι στο θάνατο φροντίζοντας να θριαμβεύσει ο έρωτας και η ζωή!»
Θα μας διδάξει το ιδεώδες της αφοσίωσης με έμβλημα την αγάπη!»
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Ευαγγελία Στρατή γεννήθηκε το 1973 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα (διοίκηση επιχειρήσεων) για ένα διάστημα, ώσπου ασχολήθηκε μόνιμα πλέον με τη συγγραφή. Ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα.
Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις BOOKSTAGE τρία μυθιστορήματα, ένα βιβλίο με διηγήματα, τρία παιδικά βιβλία και τέσσερα θεατρικά έργα, τα οποία τη χρονική περίοδο 2010-2011 ανέβηκαν σε μικρές θεατρικές σκηνές στην Αθήνα!
©Typologos.com 2011
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση