Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Οταν η πατρίδα της στη Μικρά Ασία ισοπεδώνεται

Το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ (Victoria Hislop) «Το νήμα» από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί αυτή την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011.

"ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗ, 1917

Την ώρα που γεννιέται ο Δημήτρης Κομνηνός, μια πυρκαγιά σαρώνει την ακμάζουσα πολυπολιτισμική μητρόπολη, όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι ζουν πλάι-πλάι. Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων που θα αλλάξουν για πάντα τη φυσιογνωμία της πόλης, καθώς ο πόλεμος, ο φόβος και οι διωγμοί αρχίζουν να διχάζουν τους κατοίκους της. Πέντε χρόνια αργότερα, η νεαρή Κατερίνα διαφεύγει στην Ελλάδα, όταν η πατρίδα της στη Μικρά Ασία ισοπεδώνεται από τα τουρκικά στρατεύματα. Έχοντας χάσει τη μητέρα της μέσα στο πανδαιμόνιο της φυγής, βρίσκεται μόνη της πάνω στο πλοίο προς έναν άγνωστο προορισμό. Από εκείνη τη μέρα, οι ζωές του Δημήτρη και της Κατερίνας πλέκονται άρρηκτα μεταξύ τους αλλά και με την ιστορία της ίδιας της Θεσσαλονίκης.

Μια συγκλονιστική ιστορία πίστης και αγάπης για όλους τους ανθρώπους και τους τόπους που μας προσδιορίζουν. Μετά «Το Νησί», η Ελλάδα αποτελεί για άλλη μια φορά το κύριο θέμα της παγκόσμια πολυδιαβασμένης VICTORIA HISLOP. ".

Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου στο PERIZITITO.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση