Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πήρα φόρα!


Λοιπόν το πήρα απόφαση! Φέτος το καλοκαίρι θα διαβάσω πολύ!!! Έχουν μαζευτεί πολλά τα αδιάβαστα βιβλία στις βιβλιοθήκες μου ...... καιρός να τα "κάνω" δικά μου!


Από τον Ιούνιο μέχρι τώρα έχω διαβάσει:

1. Πέρα από το νησί, Ρούλα Σαμαϊλίδου (ένα βιβλίο γεμάτο ταξίδια, περιπέτεια και αγάπη...)
2. Η Αλίκη στη χώρα του facebook, Κωνσταντίνος Σμιξιώτης (ένα νεανικό μυθιστόρημα της νέας γενιάς με κοινό γνωστό του παρελθόντος τον έρωτα)
3. Ανάμεσα σε δυο κόσμους, Γλυκερία Κακούρη (ο ρατσισμός δεν σκοτώνει την πραγματική αγάπη)

και συνεχίζω σήμερα το βράδυ ξεκινώντας το "Η αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων" , Αναστασία Κορινθίου και έπειτα το "Η πεθερόπληκτη", Γιώργος Μωύσογλου και έχουμε μέλλον πολύ ακόμη .....

Περιμένω και από εσάς να μας πείτε τι έχετε διαβάσει μέχρι τώρα και τι στο υπόλοιπο του καλοκαιριού. 

Τι είναι ο γάμος; Τι σημαίνει αυτή η απόφαση;



Το καλοκαίρι της νύφης
Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Εκδ Άνεμος

Μια μικρή ιστορία. Η ιστορία μιας νύφης που δεν έχει γίνει ακόμα νύφη, αλλά το σκέφτεται. Να παντρευτεί; Να πηδήξει απέναντι; Να γυρίσει σελίδα; Ν' αλλάξει κεφάλαιο; Τι να κάνει; Και αν από νύφη γίνει νύμφη; Αν δεν βγάλει φτερά και αν δεν πετάξει σαν πεταλούδα; Τι γίνεται τότε;

Τι είναι ο γάμος; Τι σημαίνει αυτή η απόφαση;

Μια ιστορία για τους μήνες που κυλούν και που ίσως καταλήξουν σ' έναν γάμο. Ευτράπελα, αγωνίες, ανησυχίες, κατάθλιψη, υστερίες, κλάματα. Μια θύελλα συναισθημάτων που σιγά-σιγά δαμάζονται.

Ένα οδοιπορικό γεμάτο χιούμορ, εσωτερικές ανησυχίες, πολυεθνικές ιστορίες, ευτράπελα και γέλιο πριν και λίγο μετά το πανδαιμόνιο ενός γάμου.

Επειδή τα όνειρά της, απλά, τα ανέβαλε, δεν τα ακύρωσε!


Εγώ αγαπώ, αυτή καπνίζει
Αγγελική Μπούλιαρη
εκδ Άνεμος

Έρχεται πάντα μια στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας που γυρνάει το βλέμμα προς τα πίσω, στο δρόμο που περπάτησε ως τώρα, τον περισσότερο ή λιγότερο ταξιδεμένο. Τότε δοκιμάζει μια παράτολμη ίσως, νοσταλγική κατάδυση στα βαθιά νερά του παρελθόντος και έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια της.

Είναι η στιγμή που παίρνει τα βυθισμένα παλιά της όνειρα απ' το χέρι, τα ανασύρει στην επιφάνεια και τα επιστρέφει στο φως και στη ζωή.

Επειδή τα όνειρά της, απλά, τα ανέβαλε, δεν τα ακύρωσε!

Ο κεραυνοβόλος έρωτας και η εμμονή στις παλιές αγάπες, οι πρώτες ρυτίδες και τα ινστιτούτα ομορφιάς, η αγωνία για το μέλλον και οι αστρολογικές προβλέψεις, η συζυγική αποξένωση και η ξαφνική υπενθύμιση των παλιών ονείρων, ξετυλίγονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, με χιούμορ και τρυφερότητα.

Τα αντικείμενα παίζουν κι αυτά έναν σημαντικό ρόλο και αναστατώνουν τη ζωή των προσώπων. Ένα γαλάζιο φούτερ κι ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ένα κινητό και μια τράπουλα, μια βαλίτσα κι ένα άσπρο μαντίλι, η τηλεόραση και ο υπολογιστsής, φέρνουν τα πάνω κάτω, καθώς στήνουν το δικό τους χορό μαζί με τον Τζόνι Ντεπ κι έναν μικρό δράκο!

Ένας πλανόδιος νέγρος


Ανάμεσα σε δύο κόσμους 

Ένα κορίτσι ανάμεσα σε δύο κόσμους.
Τον κόσμο της παράδοσης και τον κόσμο της ανατροπής.
Μεγαλωμένο στα πλαίσια μιας κλειστής κοινωνίας, γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός πλανόδιου νέγρου. Από τη στιγμή εκείνη τα πάντα ανατρέπονται, ο μικρός της κόσμος αναποδογυρίζει. Έρχεται σε σύγκρουση με τους γονείς της, την κοινωνία, τις αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκε.
Πώς θα μπορέσει να συμβιβάσει δύο αντίθετους κόσμους;
Πώς μπορούν να συνυπάρχουν το συνηθισμένο με το διαφορετικό;


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση