Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Τα καινούργια της μάτια

Το τραγούδι των λύκων
Κουτσοκώστα Βάντα

εκδ Εμπειρία Εκδοτική

Η Φλάβια, μια νεαρή όμορφη γυναίκα, αγωνίζεται να κερδίσει ξανά τη ζωή της που χάθηκε στη στάχτη, όταν μια καταστροφική πυρκαγιά έπληξε το χωριό της και έγινε η αιτία να χάσει το φως της.

Μετά από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση, καταφέρνει να αποκτήσει ξανά την όρασή της, όμως ένας νέος Γολγοθάς αρχίζει γι’ αυτήν. Γιατί, μόλις αντικρίζει με τα καινούργια της μάτια τα γεράνια του κήπου, διαισθάνεται πως κάποιο φοβερό μυστικό κρύβουν αυτά τα ξένα, δανεικά μάτια και δε θα ησυχάσει ποτέ αν δεν το ανακαλύψει.

Η επώδυνη αναζήτηση στη σκιά και τα χνάρια μιας άλλης γυναίκας την οδηγεί σε ένα καταστροφικό παιχνίδι ανάμεσα στον έρωτα και το προσωπικό της χρέος. Και τότε θα βρεθεί μπροστά σε μια δραματική αποκάλυψη, με τραγικές συνέπειες.

Μέχρι που θα γυρίσει πίσω στη μικρή κοιλάδα των παιδικών της χρόνων, για να αναμετρηθεί με τους λύκους που τραγουδάνε ακόμα τις νύχτες στο ποτάμι.

Η παράφορη ματαιοδοξία ενός ανθρώπου

Οι μικρές απολάυσεις του κυρίου Ευαγγελινού
ΑΝΑΣΤΑΣΕΑ ΝΙΚΗ
εκδ Κέδρος

Σε μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη, ένας άνθρωπος βρίσκεται δολοφονημένος. Ύποπτοι είναι οι θαμώνες μιας μικρής ταβέρνας στην άκρη του λιμανιού.

Πώς μπλέχτηκαν στο ίδιο έγκλημα όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Ένας παλαιός τυπογράφος, μια λοξή «πριγκιπέσα», μια αισθησιακή ταβερνιάρισσα, ο καταχρεωμένος τζογαδόρος και ο ζηλιάρης νταλικέρης με τα κάποια χρόνια φυλακής στην πλάτη του; Ποιος τους ανακάτεψε και τι ρόλο παίζει εκείνος ο συγγραφέας που στο τελευταίο του μυθιστόρημα καταγράφει επιμελώς τη ζωή τους;

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αστυνομικό μυθιστόρημα ή, λόγω των εξελίξεων, ως μια παράλογη αφήγηση ή, ακόμη, και ρομαντική ιστορία αγάπης, αν δεν την είχαν σημαδέψει μια ανελέητη θηλυκιά μνησικακία και η παράφορη ματαιοδοξία ενός ανθρώπου «κατά συρροήν»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση