Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πως θα βρούμε την αληθινή αγάπη

Από Ανθούλα Αθανασιάδου

H συγγραφέας Ανθούλα Αθανασιάδου μας έστειλε το παρακάτω κείμενο και σας το παραθέτουμε! (booknights.gr)

Όλοι την ψάχνουμε, όλοι μιλάμε γι αυτήν και σχεδόν κανείς δεν μοιάζει να την έχει κατακτήσει.

Παράξενο αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι η αγάπη είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι διψάμε γι αυτό, σχεδόν περισσότερο από ότι διψάμε για πόσιμο νερό. Α ναι, το νερό  βρίσκεται εύκολα...απλά ανοίγεις την βρύση.  Η αληθινή αγάπη όμως, προϋποθέτει αρετές που τις έχουμε ξεχάσει:Ανιδιοτέλεια, απουσία εγωισμού, σεβασμό..

 Για να την βρεις, πρέπει λοιπόν πρώτα να ξέρεις τι είναι «αληθινό». Ως γνωστόν είναι αδύνατο να βρεις οτιδήποτε αν δεν ξέρεις με τι μοιάζει

 Στο παραμύθι Ένα ξεχωριστό δώρο για την πριγκίπισσα (εκδ. Κέδρος, 2010), η ηρωίδα μας είναι μια όμορφη, καλή και έξυπνη πριγκίπισσα. Έχει δηλαδή όλες τις χάρες και τις αρετές. Μεταφορικά, είναι η ίδια η τελειότητα, το θείο. Η πριγκίπισσα λοιπόν- ως τέλεια η ίδια- δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από την αληθινή αγάπη.

Πως θα την βρει και μαζί της κι εμείς;Βάζει στους επίδοξους γαμπρούς μια δοκιμασία που ενώ μοιάζει απλή, κρύβει πολλές παγίδες. Τους ζητάει να «πάρουν τον χρόνο τους», τους δίνει περιθώριο έξι μήνες για να της φέρουν ένα δώρο που θεωρούν αντάξιό της.

Δοκιμασία πρώτη: ο χρόνος. Δεν αντέχουν πολλοί στην απόσταση του χώρου και του χρόνου, παρά μόνο εκείνοι που την θέλουν  αλήθεια.

Δοκιμασία δεύτερη: η επιλογή. Τι μπορεί να θέλει μια τέλεια πριγκίπισσα που τα έχει όλα; Οι περισσότεροι πέφτουν στην παγίδα των υλικών πραγμάτων: το μεγαλύτερο διαμάντι, το ακριβότερο φόρεμα..

Λάθος! Εκείνη ζητάει αληθινή αγάπη κι αυτή δεν έχει υλική υπόσταση.

Δοκιμασία Τρίτη: η ταπείνωση. Πως μπορείς να παρουσιάσεις μπροστά σε όλη την αφρόκρεμα  ένα δώρο που δεν είναι το καλύτερο, το ομορφότερο, το ακριβότερο;

Και όμως, αυτός που την αγαπάει αληθινά, έρχεται σκονισμένος, κρατώντας απλά έναν ταπεινό καθρέφτη. Γιατί δεν βρήκε τίποτα τόσο πολύτιμο και όμορφο, όσο την ίδια της την αντανάκλαση.  Γιατί άντεξε στον χρόνο, στην απόσταση, έκανε την σωστή επιλογή που δεν είχε σχέση με υλικά αγαθά και δεν τον ένοιαξε να ταπεινωθεί.

 Τώρα, ξέρετε..;

Σχετικά με την συγγραφέα:  Με λένε Ανθούλα Αθανασιάδου και γεννήθηκα στην Αθήνα. Τον χειμώνα μένω στο Χαλάνδρι και το καλοκαίρι στην Σίφνο. Σπούδασα στο Παρίσι κιν/φο από μεγάλο έρωτα αλλά η ζωή με οδήγησε στη συγγραφή, πράγμα που θα έπρεπε να έχω καταλάβει από μόνη μου ότι θα ήταν η μοίρα και το ριζικό μου, μια που έγραφα από 5 χρονών.Μου αρέσουν πολλά πράγματα: τα παιδιά, το φαί, τα γλυκά, όλα τα λουλουδάτα αντικείμενα και οι τσαγιέρες. Σπανίως βαριέμαι, μάλλον γιατί δεν προφταίνω να κάνω όλα όσα θέλω. Είμαι παντρεμένη και έχω δυο κόρες που τις βρίσκω υπέροχες και άλλες δυο από τον πρώτο γάμο του άντρα μου, που τις βρίσκω κι αυτές υπέροχες.  Τελευταία ταξιδεύω συχνά –για προσωπικούς, πνευματικούς-λόγους. Τι άλλο να σας πω;

Ε, τα βιβλία μου μπορείτε να τα βρείτε στο site του ΚΕΔΡΟΥ (τα περισσότερα). Υπάρχουν και κάποια σκόρπια σε άλλους εκδοτικούς.Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο: lofogo25@yahoo.gr

Είμαι πολύ επικοινωνιακή και θα χαρώ αν το κάνετε!

Καλή χρονιά, και ΚΑΤΩ Η ΓΚΡΙΝΙΑ!

www.booknights.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση