Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

μια μυστηριώδη πρόβλεψη για το μέλλον της


ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ
Μεταφραστής:ΚΟΓΙΩΝΗ ΧΑΡΑ
εκδ Ψυχογιός


Λονδίνο, 1950. Η Άλις ζει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή. Το πάθος της, και η δουλειά της, είναι να φτιάχνει αρώματα. Τα βράδια τα περνάει συνήθως στο σπίτι με τους θορυβώδεις φίλους της, προς μεγάλη ενόχληση του γείτονά της, του κυρίου Ντάλντρι. Την παραμονή των Χριστουγέννων, η Άλις συναντά μια γυναίκα που κάνει μια μυστηριώδη πρόβλεψη για το μέλλον της.

«Ο πιο σημαντικός άντρας στη ζωή σου περπατούσε πίσω σου πριν από λίγο. Για να τον βρεις, θα πρέπει να κάνεις ένα μακρινό ταξίδι και να συναντήσεις έξι ανθρώπους που θα σε οδηγήσουν σ’ εκείνον. Έχεις δύο ζωές μέσα σου, Άλις. Τη ζωή που ξέρεις και μια άλλη που σε περιμένει…»

Η Άλις δεν μπορεί να ησυχάσει. Ο κύριος Ντάλντρι την ενθαρρύνει να πάρει σοβαρά υπόψη τα λόγια της γυναίκας και να κάνει αυτό το μακρινό ταξίδι. Μάλιστα, για να βεβαιωθεί ότι η Άλις δε θα αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή, ο εκκεντρικός εργένης συμφωνεί να τη συνοδεύσει…

Από το Λονδίνο μέχρι την Κωνσταντινούπολη ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας γυναίκας που έχει να παλέψει με τους δαίμονες του παρελθόντος. Μια ιστορία έρωτα και φιλίας, που παίρνει σάρκα και οστά στο πρόσωπο του παθιασμένου και αξέχαστου κυρίου Ντάλντρι, αναδίδοντας ένα μεθυστικό άρωμα νοσταλγίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση