Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μέρος Α' της τριλογίας που θα κυκλοφορήσει σύντομα.... της Μαίρης Κόντζογλου- Τσιαχτσίρη

Σηκώθηκε από το παγκάκι -χοντρές σταγόνες βροχής είχαν σταθεί αναποφάσιστες πάνω στο μάλλινο παλτό της, λίγο πριν απορροφηθούν από το ύφασμα και χαθούν για πάντα αφήνοντας πίσω τους έναν αδιόρατο σκούρο κύκλο-, κράτησε με το ένα χέρι το καπελάκι της, εκτός από βροχή είχε σηκωθεί και ένας κρύος αέρας, πέρασε από τη μεγάλη σιδερένια πόρτα της εξόδου –άλλη αναποφάσιστη και κείνη, προηγουμένως, όταν η Ζωή ήρθε στο πάρκο, ήταν η είσοδος, τώρα είχε γίνει το αντίθετο, κοτζάμ σιδερένια πόρτα και δεν ήξερε τι ήταν…- βγήκε από το πάρκο και πήρε να κατηφορίζει στη μεγάλη λεωφόρο, να βρει τη στάση, να πάρει το τρένο. Η βροχή σήκωσε αρώματα από τη γη και τους δρόμους, τα δέντρα και τα κτίρια, χαμογέλασε η κοπέλα, επιτέλους μύριζε η άνοιξη, η πολυπόθητη άνοιξη που ερχόταν δειλά, κατηφόριζε και θυμόταν, οι αναμνήσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και ώρα να κατηφορίζουν στο μυαλό της, δεν μπορούσε να τις σταματήσει. Μπορεί και να μην ήθελε κιόλας.

Κατέβηκε βιαστικά τις σκάλες του σταθμού και μπήκε στο συρμό που, σαν να την περίμενε, έκλεισε αμέσως τις πόρτες πίσω της και ξεκίνησε μ’ένα τράνταγμα. Βρήκε μια θέση ανάμεσα σε δυο άλλες γυναίκες, κουρασμένες και έτοιμες να καταρρεύσουν, κοίταξε από το παράθυρο, μαύρα σκοτάδια, φρίκη, μόνο το πρόσωπό της είδε μέσα στο τζάμι, έφτιαξε λίγο τα μαλλιά της και ακούμπησε το μέτωπό της στο δροσερό τζάμι. Αχ, έτσι δροσερή θα είναι και η αγάπη.

Ο συρμός έτρεχε μονότονα, ξεσχίζοντας τα εντόσθια της πόλης.

Πήδηξε βιαστικά έξω από το βαγόνι, ουφ, παραλίγο θα’χανε τη στάση, τόσο είχε απορροφηθεί από τις σκέψεις της, ανέβηκε τρέχοντας τις σκάλες μαζί με πολλούς άλλους που βιάζονταν το ίδιο –όλοι ήταν βιαστικοί σ’αυτήν την πόλη, βγήκε έξω στον καθαρό αέρα και τράβηξε για το σπίτι της. Τα σύννεφα είχαν διαλυθεί, τώρα φυσούσε για τα καλά, η ψύχρα είχε γίνει κρύο, πότε Χριστέ μου θα ζεστάνει ο καιρός; Αχ Ελλάδα, Ελλάδα με τις γλύκες σου…

Μπήκε στο σπίτι της, σκοτεινό και κρύο ήτανε, άναψε αμέσως τη σόμπα με το υγραέριο, έβγαλε το καπέλο και το παλτό της, έπλυνε το πρόσωπό της, τα χέρια της και κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Μεγάλης γυναίκας ήταν το βλέμμα της, γυναίκας ώριμης, προβληματισμένης, φορτωμένης με ευθύνες και προβλήματα. Έψαξε. Ηρέμησε και έψαξε στο βάθος των ματιών της, έψαξε να βρει τη φλόγα –για να μην πει πυρκαγιά- τη φλόγα του έρωτα που έβλεπε στα μάτια του Τζόνυ. Την πυρκαγιά που έβλεπε η μάνα της στα δικά της τα μάτια, τότε στη Σαλονίκη, τότε που της είπε «Φύγε! Φύγε για να σωθείς!»

Πήγε προς το κρεβάτι και έφτιαξε με την παλάμη της τις ζάρες από το μουντό πάπλωμα. Φάνηκε ένα κομμάτι από το σεντόνι με τις σκούρες υφαντές ρίγες. Παράταιρο ήταν. Ανασήκωσε το πάπλωμα και χάιδεψε το σεντόνι, εκείνο το παράταιρο με τις σκούρες ρίγες. Και με τη ζεστασιά της αγάπης του. Αχ η αγάπη του… Παράταιρη ήταν και εκείνη μέσα της...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ κλήρωσης "Κερδίστε μία συλλογή των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ" - 50 συλλογές βιβλίων

Αγαπητοί μας φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 30/08/2010 και ώρα 15:00, στα γραφεία μας, η κλήρωση για τις 50 συλλογές βιβλίων των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Ο διαγωνισμός «Κερδίστε μία συλλογή των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ» διεξήχθη μέσω των καταλόγων των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ «Νέες Κυκλοφορίες / Άνοιξη-Καλοκαίρι 2010» και «Θεματικές προτάσεις βιβλίων για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό / Σχολικός Κατάλογος 2010» με τη συμπλήρωση και ταχυδρομική αποστολή του ειδικού δελτίου συμμετοχής.

Από την κλήρωση αναδείχθηκαν 50 νικητές που κερδίζουν από μία συλλογή των 5 βιβλίων έκαστος. Η επιλογή των βιβλίων-δώρων γίνεται από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Οι νικητές έχουν ειδοποιηθεί και γραπτώς.

Οι διαμένοντες εντός Αττικής θα παραλάβουν το δώρο τους με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας από το κεντρικό μας κατάστημα στην οδό Μαυρομιχάλη 1 (ΑΘΗΝΑ: κοντά στην πλατεία Ομονοίας, κάθετη στην Ακαδημίας και σχεδόν απέναντι από τη Λυρική Σκηνή – Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 8.00π.μ.-4.00μ.μ. και Σάββατο 8.00π.μ.-1.00μ.μ.).

Οι διαμένοντες εκτός Αθηνών παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κύρια Γεωργακοπούλου Σταυρούλα, μέσω e-mail στο stagemarketing@psichogios.gr ή τηλεφωνικά στο 2102804846 για να συνεννοηθούν για την παραλαβή του δώρου τους.

Α/Α

Επώνυμο

Όνομα

Περιοχή

1

Βασίλου

Κυριακή

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2

Βουζουνεράκη

Πόπη

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

3

Βουλτσίου

Αγγελική

ΔΡΑΜΑ

4

Γιόκνωρη

Συρμαλένια

ΕΔΕΣΣΑ

5

Γιώτη

Άρτεμις

ΑΘΗΝΑ

6

Γιώτη

Δήμητρα

ΑΘΗΝΑ

7

Δεληγιάννη

Ευρυδίκη

Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ

8

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΘΗΡΑ

9

Διαμαντή

Χρυσούλα

ΦΑΡΣΑΛΑ

10

Θεοδωρακοπούλου

Φωτεινή

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΑΘΗΝΑ

11

Κάραλη

Βασιλική

ΑΧΑΡΝΑΙ-ΑΘΗΝΑ

12

Καρεκλά

Αίγλη

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ-ΛΕΥΚΩΣΙΑ

13

Κεραμήτσου

Ειρήνη

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΑΘΗΝΑ

14

Κεσκίνογλου

Σοφία

ΣΕΡΡΕΣ

15

Κονόρτα

Αναστασία

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

16

Κοτσίφου

Μαρία

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

17

Κουβάρα

Παναγιώτα

ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΘΗΝΑ

18

Κουλιάνου

Μαρία

ΕΥΟΣΜΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

19

Κωνσταντίνου

Κωνσταντία

ΧΑΛΚΙΔΑ

20

Κωστοπούλου

Βασιλική

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΑΘΗΝΑ

21

Κωστούλη

Κωνσταντία

ΝΙΚΑΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

22

Λαζούρα

Γαβριέλα

ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΑΘΗΝΑ

23

Λεμονάκη

Ελευθερία

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

24

Λύκου - Αβραμοπούλου

Θεανώ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25

Μακρίδου

Βασιλική

Κ.ΠΑΤΗΣΙΑ-ΑΘΗΝΑ

26

Μαραγκάκη

Σταυρούλα

ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

27

Ματθιουδάκη

Αγγελική

ΓΛΥΦΑΔΑ-ΑΘΗΝΑ

28

Μαυρούδη

Ελευθερία

ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ-ΣΥΡΟΣ

29

Μπίλη

Όλγα

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

30

Παληογιάννης

Ιωάννης

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

31

Παπαδοπούλου

Χρυσοβαλάντω

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

32

Παπαδοπούλου

Ειρήνη

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ-ΑΘΗΝΑ

33

Παπαμιχαήλ

Φωτεινή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

34

Παπουτσή - Κατσίκη

Νικολέτα

ΠΑΤΡΑ

35

Ραυτοπούλου

Βασιλική

ΠΑΤΡΑ

36

Ρήγα

Μαρία - Χαρά

ΤΡΙΚΑΛΑ

37

Ροκανά

Νίκη - Μαρίνα

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

38

Ρούλια

Έφη

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

39

Σαμίου

Ελένη

ΠΑΤΗΣΙΑ-ΑΘΗΝΑ

40

Σπυριδοπούλου

Γιώτα

ΠΥΛΑΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

41

Σφακιανάκη

Αικατερίνη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

42

Τελιωνάτη

Αρετή

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

43

Τσικλέα

Μαρία

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ

44

Τσόγκα

Ελισάβετ

ΔΡΑΜΑ

45

Φαρού

Άλκηστις

ΒΥΡΩΝΑΣ-ΑΘΗΝΑ

46

Χασιώτη

Στεργιανή

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

47

Χριστοδούλου

Κασσάνδρα

ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ-ΑΘΗΝΑ

48

Χρονοπούλου

Οιχαλία

ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΑΘΗΝΑ

49

Ψυχογιός

Γεώργιος

ΘΗΒΑ

50

Ψώμαλη

Ελένη

ΚΥΛΛΗΝΗ ΗΛΕΙΑΣ

Σας ευχαριστούμε πολύ για την μεγάλη σας συμμετοχή στην κλήρωσή μας και μείνετε σε επαφή με τις Εκδόσεις μας, καθώς περισσότερα βιβλία και κληρώσεις έρχονται προσεχώς!

Με εκτίμηση,

Η ομάδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση