Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η αναζήτηση

Ο λαβύρινθος των ρόδων
Hardie Titania
εκδ ΠΑΤΑΚΗ

Προτού πεθάνει, το 1609, ο εξαίρετος κατάσκοπος, αστρολόγος και μαθηματικός της ελισαβετιανής εποχής Τζον Ντι έκρυψε πολλά από τα γραπτά του, γιατί πίστευε ότι ο κόσμος δεν ήταν ακόμα έτοιμος να δεχτεί τις ιδέες που περιείχαν. Οι γυναίκες απόγονοί του φυλάνε εδώ και δεκαεφτά γενιές τα πολυτιμότερα μυστικά του, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να τα βγάλουν στο φως.
Την άνοιξη του 2003, η τελευταία απόγονος του Ντι, ενώ πεθαίνει από καρκίνο, αναγκάζεται να δώσει την αινιγματική κληρονομιά σε έναν από τους δυο της γιους. Η Νταϊάνα επέλεξε τον παράφορο και παρορμητικό μικρό της γιο και του άφησε ένα ασημένιο κλειδάκι και μια περγαμηνή με ένα σημείωμα: Για τον Γουίλ, όταν θα γίνει κάτι, ή κάποιος, που δεν είναι τώρα.
Το μακρύ και καυτό καλοκαίρι του 2003, ενώ η Λούσι Κινγκ περιμένει σοβαρά άρρωστη να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς στο Λονδίνο, ο Γουίλ γυρίζει την Ευρώπη προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τα στοιχεία στο παλιό έγγραφο και να βρει την κλειδαριά που ανοίγει με το κλειδί του. Η αναζήτηση αυτή θα τον ενώσει άρρηκτα με τη Λούσι και θα τους οδηγήσει σε έναν κόσμο εκπληκτικών γρίφων και επικίνδυνων μυστικών.

Ο στόχος

Με τις πόρτες ανοιχτές
Ράνκιν Ίαν
εκδ Μεταίχμιο

Για τον σωστό άνθρωπο, όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές…

Ο Μάικ Μακένζι είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολύ χρόνο στη διάθεσή του και τον διάβολο στην ψυχή του. Αναζητά κάτι να τον συναρπάσει, κάτι που μπορεί να δώσει νέο νόημα στην ύπαρξή του. Μια τυχαία συνάντηση σε μια δημοπρασία τού προσφέρει αυτήν ακριβώς την ευκαιρία. Του προτείνουν να λάβει μέρος στη διάπραξη του τέλειου εγκλήματος. Ο στόχος: έργα τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη της Σκοτίας. Το κόλπο: να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας τη ληστεία χωρίς κανείς να αντιληφθεί ποτέ ότι διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα. Σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσει πως στα βαθιά νερά του υπόκοσμου είναι πολύ εύκολο να πνιγείς…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση