Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Βάλσαμο στην περιπέτειά του, η αγάπη


Η δροσοσταλίδα της συγγνώμης
Αβραμίδης Όμηρος

Εκδ Ωκεανίδα

Η μπόρα έχει χτυπήσει ξαφνικά την εύπορη οικογένεια του Μαρίνου κι ο άλλοτε καλομαθημένος νεαρός βρίσκεται στην ανάγκη να παλέψει για την επιβίωσή του. Αλλά στην πρώτη απεγνωσμένη προσπάθεια να κάνει κάτι για να σωθεί από την οικονομική καταστροφή, πέφτει θύμα απάτης κι απειλείται με φυλάκιση.

Και τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιες πραγματικότητες της ζωής, την καχυποψία των πολλών και τη συμπαράσταση των λίγων, την αδιαφορία κι απάθεια του καλύτερου φίλου του, τη δυσκολία του οικονομικά αδύναμου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Βάλσαμο στην περιπέτειά του, η αγάπη της Μίνας, που θα παλέψει με νύχια και με δόντια να τον βοηθήσει. Κι όταν, αργότερα, από κατηγορούμενος θα γίνει κατήγορος, και θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα της εκδίκησης ή της συγγνώμης, και πάλι η Μίνα θα βρεθεί στο πλευρό του.

Μια πορεία ζωής με πολλά εμπόδια


Το χαμένο ταίρι
Λεϊμονής Διονύσης

Εικονογράφος: Νασοπούλου Μαρία
Εκδ Ακρίτας

Το χαμένο ταίρι κρατά στη ζωή τη γιαγιά Δέσποινα. Το μικρό κουτί ντυμένο από μεταξωτό ύφασμα κρατά στα σπλάχνα του μόνο τη μισή ευτυχία της γιαγιάς Δέσποινας. Το υπόλοιπο χάσκει στην αντίπερα όχθη από τότε, από τον ανίερο εκείνο διωγμό που άνοιξε βαθιές πληγές στα στήθια. Μια ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία από την φαρμακωμένη γενιά που εγκατέλειψε κακήν κακώς την Ιωνία μας με πολλά δάκρυα και στεναγμούς. Μα το χαμένο ταίρι πρέπει να βρεθεί για να αποκατασταθεί η τάξη των πραγμάτων, να μερώσει η ανησυχία.

Μια πορεία ζωής με πολλά εμπόδια κι αντιξοότητες ως την τελική επιβίωση μιας ταλαιπωρημένης γενιάς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση