Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Οι Εκδόσεις Πατάκη, γιορτάζοντας τα 35 χρόνια παρουσίας τους στο εκπαιδευτικό βιβλίο, διοργανώνουν διαγωνισμό γραπτού λόγου με θέμα:

Ένας άλλος άνθρωπος
Περιγράφω ένα περιστατικό που με έκανε να γνωρίσω καλύτερα κάποιαν ή κάποιον,
να καταλάβω αυτό το πρόσωπο και να το αποδεχτώ ή να το απορρίψω.

Καλούμε εσάς, τους μαθητές κάθε ηλικίας, να γράψετε ένα πεζό ή ποιητικό κείμενο, εκφράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες σας ή φανταστικά περιστατικά σχετικά με φίλους, συμμαθητές, άλλα αγαπητά ή ακόμα και εντελώς άγνωστα σε σας πρόσωπα. Σας ζητάμε να δημιουργήσετε ένα κείμενο προσωπικό, αυθόρμητο και ειλικρινές. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναφερθείτε σε εμπειρίες και σκέψεις για πρόσωπα διαφορετικής εθνικότητας. (Τα πεζά κείμενα πρέπει να υπερβαίνουν τις εκατό λέξεις· για τα ποιητικά κείμενα δεν υπάρχει ελάχιστο όριο λέξεων. Οι συμμετοχές είναι ατομικές.)

Ειδική επιτροπή θα επιλέξει 5 κείμενα, που θα κερδίσουν:
1ο βραβείο: 1 φορητός υπολογιστής ή 1 μουσικό όργανο* αξίας 800 €
2ο βραβείο: 1 ποδήλατο αξίας 500 €
3ο βραβείο: 1 ποδήλατο αξίας 300 €
4ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 200 €
5ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 150 €

* Ο δικαιούχος του βραβείου θα επιλέξει ένα από τα δύο δώρα.

Επίσης, 35 συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα κερδίσουν με κλήρωση 2 βιβλία (συνολικής αξίας μέχρι 50 €) των Εκδόσεων Πατάκη.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται, μαζί με το/α κείμενο/α που θα παραδοθεί/ούν απευθείας από τον ενδιαφερόμενο ή θα σταλεί/ούν μέσω απλού ταχυδρομείου ή κούριερ στις Εκδόσεις Πατάκη (Παναγή Τσαλδάρη 38, 104 37 Αθήνα, τηλ. 210.36.50.000) έντυπα ή/και ψηφιακά σε CD-ROM σε μορφή doc ή pdf μέχρι την 30.03.2010, να αποσταλεί συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τους γονείς/κηδεμόνες το Δελτίο συμμετοχής με συνημμένους τους όρους του διαγωνισμού. Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε από το κεντρικό κατάστημα των Εκδόσεων Πατάκη (Εμμανουήλ Μπενάκη 16, 106 78 Αθήνα), Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, 106 78 Αθήνα), από το υποκατάστημα των Εκδόσεων Πατάκη (Νέα Μοναστηρίου 122, 563 34 Θεσσαλονίκη) ή από το site των Εκδόσεων Πατάκη (www.patakis.gr). Τα κείμενα που θα κατατεθούν από τους διαγωνιζόμενους, είτε διακριθούν είτε όχι, δεν επιστρέφονται. Όλα ή κάποια από τα διακριθέντα έργα δύναται να τυπωθούν, να εκδοθούν, να αναρτηθούν στο διαδίκτυο, να δημοσιευτούν, να αναπαραχθούν από τις Εκδόσεις Πατάκη, χωρίς όμως να υφίσταται σχετική υποχρέωση των Εκδόσεων Πατάκη. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 03/05/2010.

Προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς
Το σημαντικότερο για μας είναι η πρωτοτυπία του κειμένου και όχι να είναι απαλλαγμένο από τυχόν γλωσσικά λάθη. Χαιρόμαστε να διαβάζουμε κείμενα καλογραμμένα, αλλά περισσότερο ικανοποιούμαστε με κείμενα που μεταφέρουν με αυθεντικό τρόπο τις σκέψεις και το λόγο των παιδιών. Επιμένουμε λοιπόν στο ότι δε θέλουμε κείμενα τα οποία έχουν επεξεργαστεί τρίτα πρόσωπα. Θέλουμε κείμενα από τα ίδια τα παιδιά. Ένας εκπαιδευτικός ή γονέας μπορεί να παρακινήσει τα παιδιά να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, όχι όμως να επιμεληθεί τα κείμενά τους.

Βραβεία για σχολεία
Σχολεία, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με ομάδα πέντε (5) ή περισσότερων μαθητών του σχολείου, με την προϋπόθεση ότι κάθε μαθητής της ομάδας θα στείλει δικό του κείμενο. Από τα σχολεία που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό με ομάδα πέντε (5) ή περισσότερων μαθητών θα βραβευτούν τρία (3) σχολεία, λαμβάνοντας ως βραβείο βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη συνολικής αξίας (σε ευρώ) ίσης με τον αριθμό των μαθητών του σχολείου που πήραν μέρος στον διαγωνισμό με κείμενά τους x τον αριθμό 30. Για παράδειγμα, εάν από ένα σχολείο που βραβεύεται πήραν μέρος στο διαγωνισμό με κείμενά τους έξι (6) μαθητές, το σχολείο αυτό θα λάβει ως βραβείο βιβλία συνολικής αξίας 6 x 30 € = 180 €. Διευκρινίζεται ότι κάθε μαθητής της ομάδας θα συμμετέχει ατομικά στον διαγωνισμό για τα πέντε (5) βραβεία, ανεξάρτητα από την ομαδική συμμετοχή του σχολείου.

ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ fre(e)-learning

2 ΜΟΝΑΔΙΚΑ CD-ROM ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Οι εκδόσεις μας αποφάσισαν φέτος να προσφέρουν εντελώς δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ένα πρωτότυπο και χρήσιμο CD-ROM με την αγορά ενός τουλάχιστον εκπαιδευτικού βιβλίου των εκδόσεών μας. Το CD-ROM, με τίτλο fre(e)-learning, διαφορετικό για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, απευθύνεται στους μαθητές και έχει ενημερωτικό-επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Απλό και εύκολο στη χρήση του, προσφέρει πλούσιο, ποικίλο και ενδιαφέρον για τους μαθητές υλικό (πληροφορίες και πάρα πολλούς δικτυακούς τόπους, κουίζ γνώσεων, σπαζοκεφαλιές, διαγωνισμούς, παραμύθια και ιστορίες, αφίσες και πολλά άλλα) κατανεμημένο στις εξής ενότητες:
# Μαθαίνω
# Παίζω / Διασκεδάζω
# Αθλούμαι / Κάνω σπορ
# Ταξιδεύω
# Προστατεύω το περιβάλλον
# Προσέχω την υγεία & τη διατροφή μου
# Αξιοποιώ τον ελεύθερο χρόνο μου (μουσική, σινεμά, θέατρο, βιβλίο, μουσείο, διακοπές Χριστουγέννων)


Περιλαμβάνει επίσης ένα ορθογραφικό λεξικό με κανόνες μονοτονικού συστήματος και πίνακες κύριων ονομάτων.

Η προσφορά ισχύει για όλα τα σχολικά βοηθήματα του Δημοτικού και του Γυμνασίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση