Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

www.metaixmio.gr


 
 

Μόλις κυκλοφόρησαν

Περί δημοκρατίας, Σάτιρα ηθών και θεσμών του Νίκου Κουνενή
Ένα βιβλίο που πραγματεύεται με σατιρικό τρόπο τα φλέγοντα ζητήματα και τις παθογένειες της πολιτικοκοινωνικής μας καθημερινότητας.
Μια σατιρική περιήγηση στους όρους, στα όρια, στους μύθους και στις μεταμφιέσεις της ψευδεπίγραφης δημοκρατίας των καιρών μας, πίσω από την οποία κρύβονται η δικομματοκρατία, η αερολογοκρατία, η μιντιοκρατία, η ενστολοκρατία, η χρεοπιστωτικοκρατία κ.ά.

 



Αυτή η απίστευτη ανάγκη για πίστη της Τζούλια Κρίστεβα
Με μια εκτενέστατη συζήτηση και μερικά κείμενα που για πρώτη φορά συγκεντρώνονται στο βιβλίο αυτό, η Κρίστεβα αναστατώνει τις κοινώς αποδεκτές απόψεις περί θρησκείας και χριστιανισμού και μας προσκαλεί σε μια εκπληκτική ανάλυση της «απίστευτης ανάγκης μας για πίστη».














 





 Τι θα έκανε η Google; του Jeff Jarvis
Η Google δεν είναι απλώς η ταχύτερα αναπτυσσομένη εταιρεία στην ιστορία, είναι ένας εντελώς νέος τρόπος σκέψης. Ο μαέστρος του Διαδικτύου και πρωτοπόρος blogger Jeff Jarvis επέκτεινε αυτή την προσέγγιση στις επιχειρήσεις και στην κουλτούρα, αποκαλύπτοντας πόσο επαναστατική είναι. Στο βιβλίο του που είναι ταυτόχρονα προφητεία, διανοητικό πείραμα, μανιφέστο αλλά και οδηγός επιβίωσης, αποδομεί τον μηχανισμό της Google για να ανακαλύψει σαράντα σαφείς και εφαρμόσιμους κανόνες διοίκησης και ζωής μέσα σ’ αυτό. Την ίδια στιγμή, φωτίζει τη νέα κοσμοθεωρία της γενιάς του Διαδικτύου: τις προκλήσεις που θέτει, τις καταστροφές που προκαλεί και τις τεράστιες ευκαιρίες που δίνει.
Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο του συγγραφέα στο οποίο μιλάει για το βιβλίο του. Τη συνέντευξη πήρε ο Μανώλης Ανδριωτάκης.
http://www.youtube.com/watch?v=PeKl2Bn4pGY
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση