Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

«εγχειριδίου γάμου»

ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ;
ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ;
ΣΟΦΙ ΚΙΝΣΕΛΑ
εκδ Ψυχογιός

Η Λέξι ξυπνά σ’ ένα νοσοκομείο και είναι σίγουρη ότι βρίσκεται στο 2004, πως είναι 25 ετών και έχει στραβά δόντια και άθλια ερωτική ζωή. Προς μεγάλη της έκπληξη διαπιστώνει ότι το έτος είναι 2007 και η ίδια είναι 28 ετών, έχει ολόισια δόντια, δικό της διαμέρισμα και έναν πανέμορφο και πάμπλουτο… σύζυγο! Δεν μπορεί να πιστέψει την καλή της τύχη. Είναι σίγουρη ότι ο γάμος της είναι φανταστικός και προσπαθεί να γνωρίσει από την αρχή τον άντρα της με τη βοήθεια ενός «εγχειριδίου γάμου» που έχει γράψει εκείνος για να τη βοηθήσει. Αλλά καθώς μαθαίνει σταδιακά τον καινούργιο της εαυτό, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η ζωή της δεν είναι και τόσο τέλεια. Οι κολλητές της τη μισούν· η επαγγελματική της ζωή παραπαίει· και ο συνεργάτης του άντρα της τη διαβεβαιώνει ότι είναι εραστές κι ότι αγαπιούνται τρελά… Μα τι της συνέβη επιτέλους; Θα καταφέρει να θυμηθεί κάποτε; Και τι θα γίνει αν θυμηθεί;

... μια εποχή αδυσώπητη

Δέκα ώρες δυτικά
Γλυκοφρύδης Γιώργος
εκδ Ελληνικά Γράμματα

Ο Γιώργος Γλυκοφρύδης, στο καινούργιο του μυθιστόρημα, εμπνέεται από μία απ' τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Πλάνο το πλάνο, σκηνή τη σκηνή, ζωντανεύει μια εποχή αδυσώπητη.

Ένας Έλληνας εγκληματίας πολέμου, ο δωσίλογος Σταύρος, δρα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για πρόσωπο ανερμάτιστο, άνθρωπο δίχως ηθικούς φραγμούς, ένα γκρίζο φάντασμα του σκοτεινού παρελθόντος του 20ού αιώνα, που καταφέρνει να διαφύγει ατιμώρητος στην Αμερική (10 ώρες δυτικά από την Ελλάδα). Ωστόσο, 63 χρόνια αργότερα θα επιστρέψει - αν και όχι από προσωπική του επιλογή. Και οι απόγονοι των θυμάτων της δράσης του, που όλα αυτά τα χρόνια τον είχαν στο κατόπι, τώρα πια, στον 21ο αιώνα, θα ζητήσουν την ομολογία του.

Για να ησυχάσουν τις ψυχές των προγόνων τους.
Για να πληρώσει το λογαριασμό.
Μην τυχόν και ξεφύγει ο εφιάλτης...

Αλλά κανείς δεν είχε υπολογίσει τα παιδιά των παιδιών των εμπλεκομένων σε εκείνη την «παλιά ιστορία»: την Αριάδνη, Ελληνοαμερικανίδα τρίτης γενιάς, και το Μωυσή, Έλληνα Εβραίο της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βιώνουν την «άλλη ζωή» του μεγάλου έρωτα. Η σχέση τους, όμως, θα βρεθεί, ερήμην τους, αντιμέτωπη με το παρελθόν. Η ιστορία έχει εγγραφεί στο DNA τους - κι ας μη ρωτήθηκαν ποτέ εάν το ήθελαν να λογαριαστούν μαζί της...

«το ρολόι του κορμιού μας δεν λειτουργεί ορθολογιστικά»

Η έκπληξη
Foenkinos David

εκδ Ελληνικά Γράμματα

Η Ναταλία, γυναίκα όμορφη και επιτυχημένη, φαντασίωση πολλών αντρών, ζει ευτυχισμένη με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της. Αλλά η ζωή δεν είναι παραμύθι, για να τη ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα‧ ο φόβος-ξόρκι της Ναταλίας για την απειλή της δυστυχίας δεν θα καταφέρει να την προστατεύσει. Και έτσι ξαφνικά, τα πάντα θα καταρρεύσουν.
Τρία ολόκληρα χρόνια, η Ναταλία αγνοεί τη στενή πολιορκία του γοητευτικού διευθυντή της εταιρείας της. Κι όμως, μια μέρα, εντελώς παρορμητικά, θα αρπάξει και θα φιλήσει με πάθος τον ασχημούλη, συνεσταλμένο υφιστάμενό της. Για να απομείνει έπειτα με την απορία αν έκανε καλά...
Με χιούμορ και τρυφερότητα, το μυθιστόρημα του Νταβίντ Φενκινός αφηγείται μια γοητευτική ερωτική ιστορία, που ξεκινά εντελώς απροσδόκητα και συνεχίζεται με πολλές εκπλήξεις. Πραγματικές εκπλήξεις. Διότι «το ρολόι του κορμιού μας δεν λειτουργεί ορθολογιστικά».

Διαγωνισμός ΔΙΟΠΤΡΑ

Διαγωνισμός "Η Εξαφάνιση" - Αστυνομική Διόπτρα - Τελικοί νικήτες


1.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΕΣΛΕΜΕ
2.ΒΑΛΙΑ ΜΑΝΤΕ
3.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
4.ΑΡΓΥΡΗΣ ΖΑΡΚΙΝΟΣ
5.ΑΝΝΑ ΑΡΜΑΟ
6.ΒΑΓΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
7.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ
8.ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΠΑΛΙΤΗ
9.ΟΛΓΑ ΠΕΤΣΗ
10.ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
11.ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ
12.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΡΟΚΑΣ
13.ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
14.ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ
15.ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Διαγωνισμός ΔΙΟΠΤΡΑ

Οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού ΤΟ ΝΗΣΙ είναι οι κάτωθι:


1.ΟΛΓΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
2.ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ
3.ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΕΡΟΥ

Τι έχει τελικά µεγαλύτερη σηµασία;

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ
Sinead Moriarty

εκδ Διόπτρα

Η Κέιτ είναι µια τριαντάχρονη που ζει µια ανέµελη ζωή στο Λονδίνο. Το µόνο που την απασχολεί είναι να διατηρήσει τις ισορροπίες της καθώς ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλοπάτια της επιτυχίας στον κόσµο της τηλεόρασης.
Η Φιόνα είναι η «υπεύθυνη» µεγάλη αδελφή της Κέιτ µε σύζυγο, δίδυµα αγόρια, σκύλο και τώρα… ένα πρόβληµα που θα φέρει στη ζωή της τα πάνω-κάτω.
Έτσι, η Κέιτ αποφασίζει να εγκαταλείψει τα µεγαλεπήβολα επαγγελµατικά της σχέδια επιστρέφοντας στην Ιρλανδία, στη χώρα που γεννήθηκε. Χωρίς δεύτερη σκέψη θα πάρει τη θέση της αδελφής της παρότι δεν είναι γεννηµένη για καλή νοικοκυρά.
Επιπλέον, ο πρώην φίλος της, που νόµιζε ότι είχε ξεπεράσει πριν από χρόνια, εµφανίζεται πάλι στη ζωή της για να την αναστατώσει.
Τι έχει τελικά µεγαλύτερη σηµασία;
Η αγάπη και η οικογένεια ή η καριέρα και η επιτυχία; Είναι αλήθεια ότι ο έρωτας µπορεί να ανθίσει ακόµη και στις πιο αντίξοες συνθήκες;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση