Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ...

ΑΡΤΕΜΗΣ ΦΑΟΥΛ,
ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΕ ΚΟΜΙΚΣ

ΟΟΥΕΝ ΚΟΛΦΕΡ &
ΤΖΟΒΑΝΙ ΡΙΓΚΑΝΟ

Ηλικία: +11
εκδ Ψυχογιός

Η ιστορία μας αρχίζει μερικά χρόνια πριν, στην αυγή του 21ου αιώνα. Ο νεαρός Αρτέμης Φάουλ είναι η ιδιοφυΐα που κρύβεται πίσω από τα πιο υποχθόνια εγκλήματα του αιώνα μας. Παίζει την τεχνολογία στα δάχτυλα και κυνηγά χρυσό. Μα όχι οποιονδήποτε χρυσό - το χρυσάφι των ξωτικών. Ο Αρτέμης σχεδιάζει να απαγάγει ένα ξωτικό και να ζητήσει λύτρα. Αλλά πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος κάτω από τη γη, όπου τα ξωτικά είναι οπλισμένα και επικίνδυνα και όπου παρανοϊκοί κένταυροι και αξιωματικοί της Α.Υ.Σ. καραδοκούν για το επόμενο στραβοπάτημά του… Ο διαβόητος Αρτέμης Φάουλ με… χρώμα και μελάνι, σ' ένα κόμικ που θα καταβροχθίσετε.

Όταν ξεσπά η Οκτωβριανή Επανάσταση

Ηταν όλα αλήθεια, γλυκιά μου
Ευγενία Κόκκαλη
εκδ Λιβάνη

Η Σοφία, ορφανή από μητέρα, ύστερα από επιδρομή κομιτατζήδων στο χωριό της στη Μακεδονία, πουλιέται από τον πατριό της σε έναν προαγωγό και καταλήγει στην Οδησσό, όπου γνωρίζει τον πρίγκιπα Βαλόντια Αλεξέγιεβιτς και τον ακολουθεί ως γυναίκα του στην Αγία Πετρούπολη. Όταν ξεσπά η Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Βαλόντια εκτελείται. Εκείνη κατορθώνει να διαφύγει, μαζί με την πριγκίπισσα Αναστασία Ρομανόφ, και φτάνουν έπειτα από ένα περιπετειώδες ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Σοφία αναγκάζεται να δουλέψει ως τραγουδίστρια σε νάιτ κλαμπ. Η μοίρα της την οδηγεί τελικά στην Αλεξάνδρεια. Εκεί την ερωτεύεται το αφεντικό της, ο Λυμπεράκης Καρχσιούνης, και την παντρεύεται. Μαζί του ζει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή, στην οποία εκείνος χάνει τη μικρότερη αδερφή του και η θλίψη τον καταβάλλει. Θέλοντας να κάνει μια καινούρια αρχή, της προτείνει να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη. Αλλά έχουν αρχίσει ήδη να πυκνώνουν τα σύννεφα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου…

Μια γοητευτική περιήγηση στους τόπους που σημαδεύτηκαν από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία διηγείται γλαφυρά μια γυναίκα που τα έζησε σε όλη τους την ένταση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση