Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η «μικρή λίστα» για το βραβείο Booker

Ανακοινώθηκε η μικρή λίστα –των έξι συγγραφέων- για το βραβείο Booker, με τον βρετανό συγγραφέα Julian Barnes, να θεωρείται ο επικρατέστερος νικητής.



Ο βρετανός συγγραφέας Julian Barnes, είναι ένας από τους έξι που διεκδικεί το φετινό Man Booker Prize και ο επικρατέστερος για να κερδίσει το βραβείο τον Οκτώβριο.

Το βιβλίο του «The Sense of an Ending», εγκωμιάστηκε ως «τεχνικά θαυμάσιο» από το πάνελ των πέντε κριτών, του οποίου επικεφαλής είναι η Dame Stella Rimington.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Barnes είναι υποψήφιος για το βραβείο, καθώς στη «μικρή λίστα» είχαν μπει στο παρελθόν τα βιβλία του «Flaubert's Parrot» (1984), «England, England» (1998) και «Arthur and George» (2005).

Στη μικρή λίστα φιγουράρουν επίσης τα ονόματα δύο πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων -Stephen Kelman («Pigeon English») και A.D. Miller («Snowdrops»)- και δύο Καναδών -Patrick deWitt («The Sisters Brothers») και Esi Edugyan («Half Blood Blues»).

Τα έξι βιβλία ήταν τα επικρατέστερα, ανάμεσα σε 13. Το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 50.000 λιρών για το νικητή και θα συντελέσει σε μια τεράστια ώθηση στις πωλήσεις του βιβλίου που θα κερδίσει.

Εκτός λίστας έμεινε το μυθιστόρημα του Alan Hollinghurst, «The Stranger's Child», το οποίο είχε συγκεντρώσει εγκωμιαστικά σχόλια.

Ο θεσμός των λογοτεχνικών βραβείων Booker ξεκίνησε το 1968 και απονέμεται κάθε χρόνο στο καλύτερο μυθιστόρημα συγγραφέα από τη Βρετανία, την Ιρλανδία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας.

H «μικρή λίστα» με τα έξι βιβλία είναι:

Julian Barnes-The Sense of an Ending

Carol Birch-Jamrach’s Menagerie

Patrick deWitt-The Sisters Brothers

Esi Edugyan-Half Blood Blues

Stephen Kelman-Pigeon English

A.D. Miller-Snowdrops 
http://www.clickatlife.gr

Η σκιά της αυταρχικής μητέρας

Ο κήπος της σιωπής
Τουλ Μαρία

Εκδ Σιδέρη Μιχάλη

Ένας κήπος... Χίλια μυστικά...

Η Άννα, μια νέα και καλοσυνάτη κοπέλα, ζει στη σκιά της αυταρχικής μητέρας της και του ψυχικά ασθενή αδελφού της.

Ο Λουκάς, γιος μιας ανεξάρτητης, μποέμ καλλιτέχνιδας, την ερωτεύεται παράφορα.

Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους χωρίζουν και να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή;

Η μοίρα δένει τις ζωές των ηρώων της ιστορίας μας και τους οδηγεί σε ένα παράξενο μονοπάτι χαράς, πόνου και προδοσίας...

Όταν οι γέφυρες γκρεμίζονται

Αν ήμουν τραγούδι
Θεοφανοπούλου Σίσσυ

Εκδ Σιδέρη Μιχάλη

Δυο παιδικές φίλες συναντιούνται ξανά μετά από περίπου είκοσι χρόνια. Ξέγνοιαστες αναμνήσεις τις ενώνουν. Κι όμως, κάτι... κάποιος τις χωρίζει... Ερωτευμένες με τον ίδιο άνδρα και μέσα από συνεχείς ανατροπές, θα έρθουν αντιμέτωπες, βλέποντας τη ζωή τους να εξελίσσεται και να επαναλαμβάνεται σαν το ρεφρέν ενός τραγουδιού. ..
Τι θα υπερισχύσει; Η φιλία; Ο έρωτας; Η αγάπη; Η μητρότητα; Συγκεχυμένα συναισθήματα που θα διασπαστούν και θα ενωθούν ξανά, γράφοντας τους στίχους για την πιο παράξενη μελωδία που θα μπορούσε να συνθέσει η τύχη...
"Όταν οι γέφυρες γκρεμίζονται, τα μονοπάτια γεμίζουν από ασήκωτους λίθους, οι θάλασσες ξεραίνονται και η ατμόσφαιρα γίνεται ομιχλώδης σαν αφρισμένο αέρινο κύμα, τότε το μόνο που μένει είναι η αναζήτηση της πραγματικότητας.
Ψεύτικη η αλήθεια που βίωνε η Ζωή. Αληθινό το ψέμα που ζούσε η Σάνυ. Και στη μέση, ένας άνδρας με συνεχόμενα λάθη..."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση