Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

2ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο «Ελληνικός Πνευματικός Όμιλος Κυπρίων» (Ε.Π.Ο.Κ.) και η εφημερίδα «Κυπριακός Ελληνισμός», σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και την Οικογένεια Κώστα και Λίζας Ζαχαρίου, προκηρύσσουν το 2ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, με γενικό θέμα: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΩ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με αδημοσίευτο κι ανέκδοτο έργο τους, ΜΟΝΟ, στη μία από τις κατηγορίες:
1. Ποίηση, μέχρι 30 στίχους, οποιασδήποτε τεχνοτροπίας, επιλέγοντας ένα (1) από τα θέματα: α. «Για την Κύπρο μας τραγουδώ». β. «Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι».
2. Δοκίμιο, μέχρι 20 σελίδες Α4, περιθωρίου 2 εκ., επιλέγοντας ένα (1) από τα θέματα:α. «Ιωάννης Καρατζάς -ο σύντροφος του Ρήγα Φεραίου».β. «Η όμορφη Κύπρος μας με τα μάτια ενός ταξιδευτή».
3. Ρεπορτάζ, μέχρι 3 σελίδες Α4, περιθωρίου 2 εκ. , επιλέγοντας ένα (1) από τα θέματα:α. «Για τη σκλαβωμένη μας Κύπρο».β. «Ο ρόλος του απόδημου Ελληνισμού στα εθνικά μας θέματα».
4. Θεατρικό έργο, μέχρι 100 σελίδες Α4, περιθωρίου 2 εκ. , με ελεύθερο θέμα, στην Ελληνική ή την Κυπριακή διάλεκτο.
5. Πολιτικό Άρθρο, μέχρι 20 σελίδες Α4, περιθωρίου 2 εκ., επιλέγοντας ένα (1) από τα θέματα: α. «Ελλάδα - Κύπρος - Τουρκία -ένα αιώνιο τρίγωνο».β. «Πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ένταξης Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;». Πρέπει να εξασκηθεί βέτο ή όχι, και στο άνοιγμα των υπόλοιπων κεφαλαίων; Δώστε επιχειρήματα.
6. Διήγημα, μέχρι 5 σελίδες Α4, περιθωρίου 2 εκ. , με θέμα: «Για την Κύπρο μας τραγουδώ - γράφω»
Γενικοί όροι: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: Έλληνες και Ελληνοκύπριοι από Ελλάδα, Κύπρο, διασπορά, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Υποβολή έργων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2009 σε 4 δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με το ψευδώνυμο πάνω δεξιά, σε όλα τα αντίτυπα, μέσα σε μεγάλο φάκελο, όπου θα τοποθετήσουν μικρότερο, σφραγισμένο φακελάκι, με πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) και το ψευδώνυμο τους μέσα κι έξω στο μικρό φακελάκι, ενώ έξω από το μεγάλο φάκελο θ' αναγράψουν μόνο το ψευδώνυμό τους και τα στοιχεία τού παραλήπτη. Απλό γράμμα, όχι συστημένο, με σφραγίδα Ταχυδρομείου, όπου θα φαίνεται η ημερομηνία αποστολής. Διεύθυνση αποστολής: «TO THE POINT", Παιανίας 10 και Λεωφόρος Παπάγου και Ζωγράφου, 157 73. «Για το διαγωνισμό του ΕΠΟΚ». Υπόψη κας Ηλιοπούλου Λίτσας ( 210 77 03 070 ).
Χορηγίες: Χορηγός Βραβείων μπορεί να γίνει όποιος επιθυμεί, με την υποχρέωση να το επιδώσει ο ίδιος η εκπρόσωπός του, στην Τελετή Απονομής, ενώ το όνομά του, εκτός ότι θα ακουστεί τη βραδιά των Βραβείων, θα δημοσιευτεί και στην εφημερίδα «Κυπριακός Ελληνισμός». Οι Διοργανωτές Φορείς, θα ανακοινώνουν, μόνο, τα ονόματα Χορηγών και Διακριθέντων. Θα δοθούν δύο (2) Βραβεία, ανά κατηγορία, και τιμητικές διακρίσεις.Πληροφορίες: Ηρακλής Ζαχαριάδης, Πρόεδρος ( 693 75 54 184 ).

(πηγή: http://www.nostosonline.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=452&Itemid=73)

Καλοκαιρινές συναντήσεις

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009, 9:00 μμ
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Οιτύλου σας προσκαλούν σε μια πειρατική βραδιά στην οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Κατερίνας Καριζώνη Ο Μονόφθαλμος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Κατερίνα Καριζώνη και ο σκηνοθέτης Νίκος Αλευράς. Θα ακολουθήσει αναπαράσταση πειρατικών δρωμένων από την Ομάδα Απόδοσης Τιμών Δήμου Οιτύλου και μανιάτικο γλέντι, με χορούς, Μανιάτικα εδέσματα, άφθονο κρασί (προσφορά του Συνδέσμου Οιτυλιωτών) και το απαραίτητο ρούμι για τους «Πειρατές».
Πλατεία Οιτύλου Οίτυλος, Λακωνίας

Τα μυστικά της θρησκείας τους και της μεταφυσικής τους πίστης


Αγιαχουάσκα
Δημοσθένης Χατζηδήμος
εκδ Καστανιώτη

H πυκνή ζούγκλα του Aμαζονίου είναι ο φυσικός χώρος όπου κινούνται τα πρόσωπα του βιβλίου. O Έλληνας χρυσοθήρας, η Σουηδέζα ανθρωπολόγος και ο Περουβιανός τυχοδιώκτης, αφού διασχίσουν παρθένα δάση και βαθιά ποτάμια, αφού αντιμετωπίσουν την άγρια φύση, θα συναντήσουν μια παράξενη φυλή ιθαγενών Iνδιάνων· θα μυηθούν στα μυστικά της θρησκείας τους και της μεταφυσικής τους πίστης, θα ζήσουν μαζί τους την καθημερινή ζωή της ζούγκλας και θα ταξιδέψουν μαζί τους στα μακρινά ταξίδια των άγνωστων παραισθησιογόνων, πριν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, τη μυθική Παϊτίτη.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας του μας περιγράφει όσα πραγματικά είδε κι άκουσε σ’ έναν κόσμο ασύλληπτο για το νου του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση