Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μαραθώνιος Ανάγνωσης με τα βιβλία της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ


Μαραθώνιος Ανάγνωσης με τα βιβλία της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως τις 25 Νοεμβρίου 2011

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012
Υπό την αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Παρατείνεται έως τις 25 Νοεμβρίου 2011 η δυνατότητα συμμετοχής στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και του αυξημένου ενδιαφέροντος που έχουν μέχρι στιγμής επιδείξει τα σχολεία. Ο Μαραθώνιος που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τη μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού με θέμα το έργο της Άλκης Ζέη, της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με στόχο την ενίσχυση της ανάγνωσης και την καλλιέργεια της αγάπης των μαθητών για το καλό βιβλίο.

Μέχρι στιγμής εκατοντάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, από την Κομοτηνή και την Ξάνθη μέχρι την Κάλυμνο και από τη Νάξο μέχρι την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, έχουν δηλώσει συμμετοχή για να «τρέξουν» στον Μαραθώνιο. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ποια σχολεία συμμετέχουν.

Πατήστε ΕΔΩ  για περισσότερες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο και για τους όρους συμμετοχής.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε και την ανάρτηση της δράσης στην επίσημη Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας.

BLOG ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Ειδικά για τον Μαραθώνιο δημιουργήσαμε ένα blog με στόχο να αποτελέσει σημείο διαλόγου για την καλύτερη επεξεργασία του Μαραθωνίου. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τις προτάσεις τους και να ανταλλάσσουν απόψεις και σκέψεις, ώστε να αποτελέσει ο Μαραθώνιος ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας.
Επιπλέον, στο blog οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν εκπαιδευτικό υλικό για τα βιβλία της Άλκης Ζέη για την καλύτερη αξιοποίησή τους στην τάξη, να δουν βίντεο όπου η Άλκη Ζέη μιλάει για το έργο της, καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να εργαστούν με την ομάδα τους διαθεματικά και να καθοδηγήσουν τα παιδιά να εξετάσουν τα θέματα των βιβλίων από πολλές πλευρές.

Θερμή παράκληση να δημοσιευτεί η είδηση για τη δράση αυτή, καθώς ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας για να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα, και επιπλέον το θέμα του συγκεκριμένου Μαραθωνίου δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με μια συγγραφέα της οποίας το έργο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τα βιβλία της Άλκης Ζέη δίνουν αφορμή για προβληματισμό και περισσότερη αναζήτηση πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση