Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Εκδοτικά τυπογραφικά σήματα βιβλίων του Ελληνικού Κόσμου (1494-1850)

Έκθεση βιβλίων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης με αντιπροσωπευτικά δείγματα εκδοτικών τυπογραφικών σημάτων εκδόσεων της περιόδου 1494-1850 με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Στάικου Εκδοτικά τυπογραφικά σήματα βιβλίων του Ελληνικού Κόσμου (1494-1850).
Παρουσίαση της έκδοσης θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης από τον συγγραφέα και τον καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη.
4 Μαΐου-30 Ιουνίου 2009
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη
Σουηδίας 61 Αθήνα
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Τετάρτη, Παρασκευή 9:00–17:00. Πέμπτη 9:00–20:00. Σάββατο 9:00–14:00

Πληροφορίες
Τηλ.: 210 7210536, fax: 210 7237767
e-mail: ascsa_info@ascsa.edu.gr
Δικτυακός τόπος: www.ascsa.edu.gr/index.php/News/eventDetails/printers-signs-1494-1850/

Βιβλιοπαρουσίαση στη Λεμεσό

πρόσκληση για την παρουσίαση
του βιβλίου της Μάρλεν Διονυσίου
στις 4 Ιουνίου 2009 στη Λεμεσό

Ακολουθώντας τα αμυδρά ίχνη

ΜΙΑ ΣΟΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Ηλικία 10+

εκδ Ψυχογιός

Ακόμα ένα φθινόπωρο βρίσκει τον Ιγνάτιο Παππά χωρίς δουλειά. Ο τραπεζικός του λογαριασμός έχει πάρει την κάτω βόλτα όταν ένα δέμα παραδίδεται στο γραφείο του. Δεν είναι το θαύμα που περίμενε. Είναι ένα βιολί, σταλμένο από το διάσημο σολίστα Λέανδρο Μιχαηλίδη. Επίσης, είναι το πρώτο από πολλά σήματα κινδύνου που ο αγνοούμενος μουσικός στέλνει στον Ιγνάτιο Παππά ζητώντας βοήθεια. Ο ντετέκτιβ ανταποκρίνεται ξεκινώντας μια έρευνα στα τυφλά, χωρίς να γνωρίζει ποιος ακριβώς είναι ο κίνδυνος που απειλεί τον παλιό του γνωστό. Ακολουθώντας τα αμυδρά ίχνη του Λέανδρου, αντιμετωπίζοντας τους συνήθεις μπράβους, ανακρίνοντας τους πληροφοριοδότες του και ταιριάζοντας, σιγά σιγά, τα ετερόκλητα κομμάτια ενός παζλ χωρίς προηγούμενο, ο Ιγνάτιος Παππάς καλείται να λύσει τη μοναδική υπόθεση της καριέρας του στην οποία ο εχθρός δεν κυνηγά τα πλούτη αλλά τη δόξα. Μουσικοί και παράνομοι, σολίστ και "μαέστροι" συναντιούνται σε άλλη μια καταιγιστική περιπέτεια του Ιγνάτιου Παππά.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ EBOOK

Πανικός

Misterioso
Dahl Arne

εκδ Μεταίχμιο


Πανικός καταλαμβάνει τη σουηδική κοινωνία όταν ο ένας μετά τον άλλο δολοφονούνται οι μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας. Προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν και χωρίς άλλες απώλειες, ο Αρχηγός της Αστυνομίας συστήνει την επίλεκτη Ομάδα Άλφα. Αν και ετερόκλητο σύνολο, η ομάδα καλείται να συλλάβει τον "Δολοφόνο των Ισχυρών", που τρυπώνει στα σαλόνια τους χωρίς να αφήνει ίχνη, ακούει τζαζ παραμονεύοντας στο σκοτάδι και σκοτώνει πάντα με δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι. Οι έρευνες οδηγούν σε διαφορετικούς δρόμους· από τις τράπεζες και την ιστιοπλοΐα ως τη ρώσικη μαφία και έναν θρυλικό αυτοσχεδιασμό του τζαζίστα Τελόνιους Μονκ - "Misterioso"

Με χειρουργική ακρίβεια ο Άρνε Νταλ ανατέμνει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και γράφει ένα σφιχτό και συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο

Συνδυάζοντας την αστυνομική περιπέτεια και την ψυχανάλυση

Η Remington του Ορφέα
Μανθούλης Ροβήρος Α.
εκδ Πύλη

"Ο Ορφέας είμαι εγώ και η Remington είναι η γραφομηχανή μου. Σ' αυτή γράφω τα μυθιστορήματα μου, τα οποία είναι αστυνομικά και, θα 'λεγα δημοφιλή. Η Remington το ξέρει κι έχει σηκώσει μύτη. Όταν κανείς μάθει από κοντά πώς γράφονται αυτά τα μυθιστορήματα, θ' αναρωτηθεί πού αρχίζω εγώ και πού τελειώνει η γραφομηχανή μου. Αν μάλιστα μάθει πως η Remington ήταν της μακαρίτισσας της θείας μου, θα αρχίσει να υποψιάζεται ίσως γιατί τα πλήκτρα επαναστατούν ενίοτε και δεν υπακούν".

Ένα βράδυ, ο Ορφέας, ένας Έλληνας συγγραφέας που ζει για χρόνια στο Παρίσι, θα παρατήσει τη Remington στην έπαρσή της και θα κατέβει στο δρόμο, θ' αναζητήσει το πορτοφόλι του. Θυμάται ότι το ξέχασε στο αδιάβροχό του, το οποίο βρίσκεται στο σάκο με τα άπλυτα. Και ο σάκος είναι στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το Φιατάκι του είναι παρκαρισμένο κοντά στο Λούβρο. Όταν κατεβαίνει κάτω και ανοίγει το πορτμπαγκάζ μένει άναυδος. Αντικρίζει μπροστά του ένα μικροσκοπικό μισόγυμνο γυναικείο πτώμα.

Η Μόιρα, η Ίντα και η Λίζα, τρεις Ελληνίδες αδελφές με σεξουαλικές διαστροφές, η Σαλώμη, μια ψυχαναλύτρια που μελετά εγκλήματα υπνοβατών, η Τατιάνα, μια ιερόδουλος που κάνει πιάτσα στο δάσος της Βουλόνης, και ο Αστυνομικός Επιθεωρητής Λεό Μαρτινέζ είναι τα πρόσωπα που σχετίζονται με το φόνο και θα αναμιχθούν στην προσπάθεια διαλεύκανσής του.

Με το νέο του μυθιστόρημα, ο Ροβήρος Μανθούλης μας μεταφέρει στη νυχτερινή ατμόσφαιρα του Παρισιού, συνδυάζοντας την αστυνομική περιπέτεια και την ψυχανάλυση.

Μια αστραφτερή ιστορία

ΜΙΑ ΝΕΡΑΪΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΠΑ
ΛΙΖ ΚΕΣΛΕΡ

Ηλικία 10+
εκδ Ψυχογιός

Φανταστείτε ότι μια νεράιδα σας χαρίζει τρεις ευχές. Τι θα κάνατε; Αυτό ακριβώς συμβαίνει στη Φιλίπα Φίσερ όταν η Μαργαρίτα, ένα νέο κορίτσι στο σχολείο, της ανακοινώνει ότι ήρθε μόνο και μόνο για να γίνει η νεραϊδονονά της. Στην πραγματικότητα, ήταν αναγκασμένη να έρθει γιατί δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχαριστημένη με τη Φιλίπα. Η Φιλίπα πρέπει να βρει τρόπο να χρησιμοποιήσει τα Κουπόνια με τις Τρεις Ευχές, αλλά όποια ευχή κι αν κάνει, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο… Μια αστραφτερή ιστορία για καλές νεράιδες και άτακτα κορίτσια.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ EBOOK

28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η μεγαλύτερη συντροφιά του πολιτισμού

Για 28η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην ιστορική παραλία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει με ξεχωριστή επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή του αναγνωστικού κοινού, ανελλιπώς από το 1982, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Η φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 21 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από τον ερχομό του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Ελλάδα, στα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά, και στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Λογοτέχνη Παντελή Πρεβελάκη, ενώ ο ΙΘ΄ Πνευματικός Μάιος – Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένος στα 50 χρόνια από το θάνατο του γλωσσολόγου Μανώλη Τριανταφυλλίδη και στα 30 χρόνια από το θάνατο του θεατρολόγου Σωκράτη Καραντινού.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση τονίζει :

«Παρά την ανησυχητική μείωση των συμμετοχών εκδοτικών οίκων που σημειώθηκε σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις για το βιβλίο, το 28ο Φεστιβάλ Βιβλίου παρουσιάζει και φέτος τον ίδιο με πέρυσι και πάντα μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Αυτό αποδεικνύει ότι ακόμη και στις πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, οι άνθρωποι του βιβλίου και το αναγνωστικό κοινό στηρίζουν το Φεστιβάλ Βιβλίου, ως κορυφαίο και καταξιωμένο θεσμό του πολιτισμού»

Τα επίσημα εγκαίνια του 28ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουνίου 2009 στις 8.30 το βράδυ.

Συνοπτικά αναφέρουμε τα εξής:

Στα εκθετήρια, φιλοξενούνται πάνω από 300 εκδοτικοί οίκοι της χώρας που παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης .

Στα εκθετήρια του Φεστιβάλ Βιβλίου ξεναγούνται κάθε χρόνο πάνω από 600.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών.

Στο χώρο του Φεστιβάλ βιβλίου φιλοξενούνται εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30 έως 23.00
Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00

Για μικρά και μεγάλα παιδιά

Δώρα για παιδιά με πρωτότυπες φιγούρες
Pedevilla Pia

εκδ Κεντικελένη / Ακμή


- Χαρούμενες φιγούρες με παιχνιδιάρικα πιθηκάκια, τιγράκια, δεινόσαυρους, πασχαλίτσες, καγκουρό, πολύχρωμους κλόουν, ινδιάνους, μικρούς μάγους, τολμηρούς πειρατές, πριγκίπισσες, γοργόνες, φόρμουλα 1, Τόμας το τρενάκι, αρκούν για να λάμψουν από χαρά τα παιδικά ματάκια.

- Χωνάκια με δώρα και λιχουδιές για μικρά και μεγάλα παιδιά, πρωτότυπες ιδέες για το γραφείο και το παιδικό δωμάτιο, όπως μολυβοθήκες, πίνακες σημειώσεων, συρταριέρες και άλλα!

Σαν ντοκυμαντερ παράλληλα με ταινία δράσης

Ανάμισης ντενεκές
Μακριδάκης Γιάννης

εκδ Εστία


Ο Γιώργης Πέτικας πάτησε κι αυτός το πόδι του στην προκυμαία. Ήρθε από την Αμερική, όπου είχε πάει μετανάστης πριν από ένα χρόνο να δουλέψει στα σφαγεία, να προικίσει τρεις αδερφές στα Καρδάμυλα, μπας και πάρουν καραβοκύρη ή καπετάνιο και σωθούν τουλάχιστον αυτές. Ήταν η δεύτερη φορά που ερχόταν από την ξενιτιά, είχε κάνει κι ένα χρόνο παλιότερα, τότε που άφησε τη Χίο τουρκική και όταν γύρισε, τη βρήκε Ελλάδα. [...] "Ο Πέτικας! Όλα δικά του ήτανε. Τα κηπάρια· εν ήσπερνεν, εν εθέριζεν, εν ήβαζεν κήπο σαν εμάς που βάζαμεν και ποτίζαμεν, μα όλα δικά του ήτανε. Είχεν κάμει κλεψιές και πιάνουνταν, εξέκοβγε, πιάνουνταν, εξέκοβγε [...] Μοναχός ήτανε. Έναν παλικάρι άπαντρον, άπαντρον κι εγύριζεν. Όπου εβραδυάζουνταν ήμενε. Στα Διευκά ήταν σ' έναν κατώι, στη Σιερούντα ήταν σ' έναν κατώι, μες στην εκκλησιά επήαινε κι εκοιμούνταν. Ο Πέτικας..." Η ιστορία ενός ανθρώπου που πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους, ή πώς ένας άνθρωπος μετατρέπεται σε θρύλο. Και πώς αυτός ο θρύλος επιζεί, αυθεντικός ή παραλλαγμένος, μέσα στο χρόνο. Μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από την ιστορική μνήμη και τη λαϊκή αφήγηση. Ένα μυθιστόρημα-έκπληξη, που ξεφεύγει από τα γνωστά σχήματα της σύγχρονης εκδοτικής παραγωγής.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση