Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ένα παιχνίδι για γερά νεύρα…

Κομμάτια του παζλ που λείπουν
Της Χριστίνας Ματαράγκα

εκδ Τετράγωνο

 Από το λιμάνι της Πάτρας στην Αγκόνα και από εκεί ακόμα πιο πάνω. Μόναχο.
 Ένα ταξίδι στο άγνωστο που μπορεί για την Ελίνα να είναι το ξεκίνημα μιας καινούριας ζωής ή απλά και μόνο η τελευταία πράξη μιας εφιαλτικής θεατρικής παράστασης, που από τότε που θυμάται τον εαυτό της έπαιζε και παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 Το Μόναχο θα είναι η πόλη που για δυο χρόνια θα δεχτεί αδιάφορα την παρουσία της. Μια παρουσία που κι αυτή η ίδια πολλές φορές αναρωτιέται αν πραγματικά υφίσταται.
 Η συνάντηση της με τον Αλέξανδρο και τον Ανδρέα, δυο άντρες που τους ενώνει μια βαθιά φιλία είναι και η αρχή μιας σχέσης που κάποιους πιθανόν να τους ξενίσει, άλλους να τους σοκάρει και κάποιους άλλους πάλι να τους αφήσει σε μια απόσταση, αδιάφορους.

 Ακούω τον Ανδρέα με μια περίεργη βραχνάδα στη φωνή να μου λέει:
 - Έχεις ξαπλώσει με τον Αλέξανδρο... έχω ξαπλώσει κι εγώ. Πολλές φορές... ούτε θυμάμαι πόσες.
 Ξεραίνεται το στόμα μου, σφίγγεται το στομάχι μου. Κοιτάζω τον Αλέξανδρο που καθισμένος δίπλα του φαίνεται να διστάζει λίγο να μπει στο παιχνίδι που άρχισε ο φίλος του.
 - Κοίτα Ελίνα -συνεχίζει να με προκαλεί ο Ανδρέας - Όσο όμορφα είναι αγάπη μου να φιλώ τα δικά σου τα χείλη, άλλο τόσο όμορφα είναι να φιλάω και τα δικά του.
 Από κει και πέρα θα κληθούν και οι τρεις να αντιμετωπίσουν την αλήθεια πρόσωπο με πρόσωπο…
 Τρεις άνθρωποι, τρεις ιστορίες, ένα παιχνίδι για γερά νεύρα… μέχρι να έρθει και ο τέταρτος…

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

Η Χριστίνα Ματαράγκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος λυκείου και του γαλλικού ινστιτούτου στα επίπεδα Sorbonne 1, 2, 3, ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τους στίχους, την ποίηση και τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Πέρα από τη μια και μοναδική προσπάθεια που έκανε για μελοποίηση κάποιων στίχων της, οι οποίοι τότε θεωρήθηκαν από τους συνθέτες που ήρθε σε επαφή αναρχικοί, δεν επιδίωξε μέχρι σήμερα να δημοσιοποιήσει κανένα από τα έργα της. Εργάστηκε σαν ιδιωτική υπάλληλος σε διάφορες εταιρίες, καθώς και σαν γραμματέας και μεταφράστρια δίπλα σε έναν καθηγητή πανεπιστημίου. Για έξι χρόνια έζησε και εργάστηκε στο Μόναχο όπου και έγραψε τα δύο τελευταία της μυθιστορήματα.

Αντισυμβατική γραφή. Αποδομημένοι διάλογοι.

Κ ο λ ά ζ 
Του Απόστολου Κουκουλούδη
εκδ Τετράγωνο


4 νέοι x 4 ζωές 
1 κοινόβιο x 1 σύστημα 
Πόσοι συνένοχοι στην εξίσωση;

Ένα σύγχρονο νεανικό μυθιστόρημα με εξαιρετικά δυνατό θέμα. Είμαστε σίγουροι ότι θα συζητηθεί – ιδίως με όσα ακούγονται στις μέρες μας για τρομοκρατικές ενέργειες, μολότοφ, πεδία βίας, «γιάφκες» κ.ο.κ.

Φαντασία μαζί με σύγχρονο ρεαλισμό. Αντισυμβατική γραφή. Αποδομημένοι διάλογοι.

Τέσσερις νέοι δρουν σε μια μεγαλούπολη μέχρι τα μονοπάτια της να ενωθούν με τις ψυχές τους. Παλεύουν για αξιοκρατία και διαφορετικότητα, κι όταν δεν τα καταφέρουν, θυμώνουν πάρα πολύ. Όταν νιώσουν πως η ζωή δεν τους αρέσει, προσπαθούν να την αλλάξουν με κάθε κόστος. Όταν η τέχνη τους δεν είναι αρκετή, ακολουθεί η επανάσταση. Κι όταν η επανάσταση ντύνεται τα σκοτεινά ρούχα της τρομοκρατίας, ο έρωτας φαντάζει ως μόνο αντίδοτο στη βία που όπλισε τα χέρια τους.

Τι γίνεται όμως όταν οι εγκόσμιοι έρωτες δε μας λένε τίποτα; Μπορεί τότε να ερωτευτούμε πλάσματα της φαντασίας μας; Θα μας πληγώσουν και αυτά ή θα μείνουν για πάντα στο πλευρό μας; Μέσα από τον πόνο γινόμαστε καλύτεροι ή μισάνθρωποι;

Ένα βιβλίο για τους παρίες του μικροαστικού κόσμου μας και της ηθικής του. Ένα βιβλίο για κάποιους που δε φοβήθηκαν τον πόνο, τη μοναξιά και τα φαντάσματα της συνείδησής τους.

Ο συγγραφέας: Αποστόλης Κουκουλούδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών / Σχολή Θετικών επιστημών, Τμήμα Μαθηματικών. Έχει δουλέψει στην Domino’s Pizza, σαν σερβιτόρος και μπάρμαν, σαν υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου και σαν καθηγητής παραδίδοντας Ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών και φυσικής.
Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας AIRBAG που παρουσίασε την μουσικοθεατρική παράσταση (performance) «Πόσο χρεώνετε τον θάνατο μου» στο Μadclub στο Γκάζι.
Τον ενδιαφέρει το Θέατρο, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, τα ταξίδια και η μουσική.

50 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ!

Ψάχνετε τα βιβλία που θα πάρετε μαζί στις διακοπές σας;

Φέτος ξεκινάμε νωρίς και διαλέγουμε για εσάς 50 λογοτεχνικά βιβλία για να επιλέξετε αυτά που θα σας συντροφεύουν το φετινό καλοκαίρι!










Καλό διάβασμα και μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τη νέα σελίδα του PERIZITITO.GR στο FACEBOOK για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων και eBook.

PERIZITITO.GR
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση