Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Πάνω από εβδομήντα συγγραφείς και ποιητές παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου Floral, στην πλατεία Εξαρχείων. Με guest DJs τους Γιώργο Μουχταρίδη, Γιάννη Λώλο, Αντώνη Πανούτσο και Γρηγόρη Ψαριανό. Τα βιβλία μπορεί να μη βοηθούν τους περισσότερους που ασκούν την τέχνη της γραφής να γίνουν αισθητά πλουσιότεροι, τους βοηθούν όμως να ζουν καλύτερα. Η πρώτη ανταπόκριση δείχνει πάντως ότι το νέο καφε-βιβλιοπωλείο έχει τα φόντα να γίνει στέκι. Σε λίγο θα ξέρουμε.

Την Τετάρτη στις 12.00 θα παρουσιαστεί, στο Εντευκτήριο του Μεγάρου της Βουλής, η έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής με τίτλο: «Πρόεδροι της Βουλής (Εθνοσυνελεύσεων και Γερουσίας) 1821-2008». Θα μιλήσουν ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Σιούφας και δύο πρώην: η Άννα Μπενάκη και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Την έκδοση θα παρουσιάσει ο επιστημονικός υπεύθυνος, καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης. Τώρα οι επόμενοι πρόεδροι, που προφανώς δεν περιλαμβάνονται στην έκδοση, θα αισθάνονται λίγο άβολα απέναντι στο βιβλίο. Μπορούν όμως να μιμηθούν τα κόλπα ορισμένων εκδοτών: «Νέα έκδοση, αναθεωρημένη και βελτιωμένη».

Τα 10.000 αντίτυπα έπιασε το μυθιστόρημα Ιμαρέτ, στη σκιά του ρολογιού του Γιάννη Καλπούζου (Μεταίχμιο) που έχει φόντο την Ιστορία της περιοχής της Άρτας και τις σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων επί Τουρκοκρατίας. Να του ευχηθούμε- τι άλλο;να τα εκατοστίσει.

Μεταστέγαση για τις Εκδόσεις Scripta. Η νέα διεύθυνση είναι Αραχώβης 15. Το τηλέφωνο παραμένει σταθερό.

Βιβλία τεσσάρων συγγραφέων παιδικών και νεανικών βιβλίων (Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Αγαθή Δημητρούκα, Ζωρζ Σαρή, Πέτρος Χατζόπουλος) μεταφράστηκαν σε χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Ισπανία, Κορέα, Τουρκία) μέσα στο 2009, ανακοίνωσαν οι Εκδόσεις Πατάκη. Επίσης στην Τουρκία κυκλοφόρησε και το Εργοστάσιο των μολυβιών της Σώτης Τριανταφύλλου.

(πηγή ΤΑ ΝΕΑ)

Τα μυστικά

Η κόρη της Μάγδας
Κόλλιερ Κάτριν

εκδ Ωκεανίδα

Τα μυστικά που παίρνεις στον τάφο δεν μένουν θαμμένα για πάντα.

Χωρίς πατρίδα κι απένταρη μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, η Μάγδα Γιάνεκ εγκαθίσταται στην Ουαλία, με την ελπίδα να χτίσει μια καινούργια ζωή για την ίδια και τη μικρή της κόρη την Χελένα. Το μόνο που μπορεί να της κληροδοτήσει είναι τα όνειρά της, που τα γκρέμισαν ο πόλεμος κι οι συνέπειές του.

Η Χελένα έχει ομορφιά, αυτοπεποίθηση και λαμπρές προοπτικές. Μετά το θάνατο της μητέρας της γυρίζει στην Πολωνία να γνωρίσει την οικογένειά της, όμως ο κόσμος της ανατρέπεται όταν ανακαλύπτει τα τρομερά μυστικά που η Μάγδα ήθελε να πάρει μαζί της στον τάφο.

Από τη συγγραφέα του μυθιστορήματος Ένα τελευταίο καλοκαίρι.

Η δραματική ιστορία

Αθηναΐδα. Μια Ελληνίδα Αυγούστα
Νικολαϊδης Γιώργος Ν.

εκδ Ωκεανίδα
Η δραματική ιστορία της πανέμορφης Αθηναΐδας, κόρης Αθηναίου φιλοσόφου, που έγινε αυτοκράτειρα του Βυζαντίου τον 5ο αιώνα μ.Χ.
Η Αθηναΐς γεννήθηκε στην Αθήνα στις αρχές του 5ου αιώνα. Ήταν κόρη του Λεόντιου, φιλοσόφου και καθηγητή της ρητορικής στην Ακαδημία Αθηνών. Ήταν καλλονή, αλλά και με βαθιά κλασική μόρφωση. Όταν ήταν είκοσι χρονών, πέθανε ο πατέρας της και άφησε όλη του την περιουσία στους γιους του, πιστεύοντας ότι με τα προσόντα της η τύχη θα της επιφύλασσε λαμπρό μέλλον.
Η Αθηναΐς ζητάει τη φιλοξενία μιας θείας της, εγκαταστημένης στην Κωνσταντινούπολη κι εκείνη τη συμβουλεύει να προσφύγει για βοήθεια στην Αυγούστα Πουλχερία, την πανίσχυρη αδερφή του αυτοκράτορα Θεοδόσιου Β΄. Η Πουλχερία μαγεύεται από την Αθηναΐδα και τη γνωρίζει στον Θεοδόσιο που την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Η Αθηναΐς βαφτίζεται χριστιανή και παντρεύεται τον αυτοκράτορα.
Πολύ σύντομα όμως η Πουλχερία αρχίζει να τη ζηλεύει βλέποντας στο πρόσωπό της έναν αντίπαλο που μπορεί να υπονομεύσει την επιρροή της στον αυτοκράτορα. Η ζήλια της κορυφώνεται όταν υποψιάζεται πως η Αθηναΐς έχει παράνομη σχέση με τον Μάγιστρο Παυλίνο, με τον οποίο είναι κρυφά ερωτευμένη. Ο ευνούχος Χρυσάφιος, έμπιστος της Πουλχερίας, παρακολούθησε την αυτοκράτειρα για να την ενοχοποιήσει και τελικά το σχέδιό του πετυχαίνει. Ο Παυλίνος δολοφονείται και η Αθηναΐς αποσύρεται στα Ιεροσόλυμα.

Επαναλειτουργία της έκθεσης βιβλίου στο Βόλο



Σε λειτουργία από εχθές η έκθεση βιβλίου στην παραλία του Βόλου και έως την Κυριακή 9 Ιουλίου 2009, μετά την ολική καταστροφή των περιπτέρων την περασμένη Κυριακή από το ξαφνικό μπουρίνι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση