Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Εκδοσεις Κ.Μ.Ζαχαρακης

Βάνα Βενέτη - Όταν το κόκκινο της κερασιάς έφερε έρωτα



Μια γυναίκα τολμά να ξαναγαπήσει.
Μπορεί αυτό να είναι ένα νέο λάθος ή μια νέα αρχή.
Φορά πέπλα, συναντιέται με νεράιδες, αφήνεται. Βαδίζει ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, πηγαίνει στα παραμύθια που της αλαφρώνουν την ψυχή και την πάνε ταξίδια στην ομορφιά, στην αγάπη, στον έρωτα και στην αλήθεια...




Μαθήματα Σχεδίου - Aναστασία Μεταλλίδου

Στιγμές Πάθους... - Μέλπω Ζαρόκωστα





Eμπνέεται από τα χρώματα της ψυχής, από τις τρυφερές και μελαγχολικές αποχρώσεις της μνήμης, και το αποτέλεσμα το καταθέτει στο χαρτί κάνοντάς το ποίηση.







Εννέα διηγήματα και εννέα οι κεντρικοί ήρωες που κινούνται σε διαφορετικά κοινωνικά και διανοητικά επίπεδα, έχουν ωστόσο όλοι τους ένα κοινό σημείο αναφοράς: το μεγάλο τους πάθος.




"Αν θες άνοιξέ το..." Γιάννη Σταθόπουλου


Γυμνή Αλήθεια - Άγγελου Σερέτη







Θέλει τόλμη, ρίσκο και γενναιότητα για να κινηθείς σε παράλληλους κόσμους: Τον κόσμο της καθημερινότητας και τον κόσμο της φαντασίας.


Προσπαθείς με αγωνία να βρεις που τέμνονται αυτοί οι δρόμοι;






Όσα φέρνει η στιγμή, ο χρόνος δεν τα φέρνει. Γιατί κανένας δεν μπορεί να ξέρει κατά πόσο ένα μικρό λάθος, έστω και το πιο ανώδυνο και επιπόλαιο ενδέχεται να τον βάλει σε μπελάδες, ή ακόμα και να του δώσει το νήμα της μοίρας του, οδηγώντας τον σε σκληρά και εφιαλτικά μονοπάτια, σε ιστορίες πικρές, που άμα τις γνώριζε από πριν ούτε να τις θυμάται δεν θα ’θελε αλλά ούτε και να τις κουβεντιάζει...












Tαξίδι χωρίς Βήματα - Φωκίων Ορφανός

Προσκύνημα στους ξεχασμένους ζάνες - Γιώργος Θ. Τζιας








Η ζωή είναι ένα ταξίδι και όπως όλα τα ταξίδια έχει αρχή και τέλος. Αν μοναδική σου έννοια είναι να τρέξεις γρηγορότερα μπορείς να φτάσεις πιο μακριά, αλλά θα έχεις χάσει την ομορφιά της διαδρομής.







Οι Ζάνες είναι 16 βάσιες με τα χάλκινα αγάλματα του Δία στην είσοδο του σταδίου στην Αρχαία Ολυμπία. Ήταν όλοι τους έργα ξακουστών καλλιτεχνών και πληρώθηκαν με τα πρόστιμα που έδιναν οι παραβάτες αθλητές. Την εποχή εκείνη, συνηθιζόταν αντί ποινής να χαράσσονται στους Ζάννες τα ονόματα των απατεώνων, των λαμογιών της εποχής, για να μην τους ξεχνάει κανείς.







CrisiSurvive - Ρένα Βασιλάκη

Ονειροσπηλιά - Απόστολος Πλαχούρης





"Η σημερινή οικονομική κρίση είναι μια καλή ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις υποτιθέμενες ανάγκες μας και να ξαναθυμηθούμε πώς είναι να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας..."










"Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι γίνονται τα όνειρα που δεν πραγματοποιούνται; Ποιά είναι η σημασία τους για τους άλλους ανθρώπους και τι συμβαίνει όταν κάποιο από αυτά επιτευχθεί; Στην Ονειροσπηλιά υπάρχουν όλες οι απαντήσεις γι' αυτές και άλλες σχετικές ερωτήσεις. Ένα παραμύθι αφιερωμένο σε όσυς τολμούν ακόμα να ονειρεύονται..."




Ο ουρανός η ζωή μου - Γιώργος Αποστ. Λαμπρόπουλο




...Γιατί οι συνθήκες δε το επέτρεπαν! - Μερώπη Κονιδάρη





"Πριν η ψυχή μου γειτονέψει με τ' αστέρια θα προσπαθήσω να περιπλανηθώ για λίγο στα μονοπάτια του παρελθόντος, γιατί νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα της ζυγαριάς για την προσφορά μου στην κοινωνία και στην πατρίδα, και μάλιστα τότε που λυσσομανούσε η θύελλα του πολέμου..."






...Το φεγγάρι έλαμπε κάθε νύχτα όλο και πιο πολύ όταν ήταν κοντά του. Όμως, το σκεπτικό αστέρι που τρεμόπαιζε δεν το πρόσεχε. Το φεγγάρι πληγωνόταν πολύ γι' αυτό. Αλλά δεν τολμούσε να του το πει...

...Γιατί οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν.






Σ΄αγαπώ πολύ - Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό)

Γονείς εν δράσει... - Βέρα Λεώβαρι







"Θα μ΄αγαπάς, θα σ΄αγαπώ

σαν το κρασάκι θα σε πιω

και στην πιο γρήγορη στροφή

θα φτάσουμε στην οροφή"










Το βιβλίο αισιοδοξεί να απαντήσει σε ερωτήματ, που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και να προτείνει κάποιους παιδαγωγικούς χειρισμούς που ενδέχεται να αποβούν αποτελεσματικοί στην καθημερινή πρακτική








To συναχωμένο αεροπλανάκι - Μαρία Γεωργαλά Καρτούδη

Θαλασσινό Ημερολόγιο - Δημοσθένης Μπενάς









Το συναχωμένο αεροπλανάκι, με την βοήθεια των φίλων του, θα προσπαθήσει να τον αντιμετωπίσει...
Ο μικρός μας φίλος θα τα καταφέρει να σώσει τον πλανήτη;






"Αν κάποιος τότε που ξεκινούσα την καριέρα μου στην θάλασσα πριν απο 50 χρόνια μου έλεγε πως θα είναι η ναυτιλία σήμερα, θα πίστευα ότι όλα αυτά είναι μάλλον στη φαντασία του..."







Δείτε τον πλήρη κατάλογο με τις εκδόσεις μας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση