Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τελικά, ο άνθρωπος δεν είναι μόνος του πάνω σε τούτον τον πλανήτη.

Μάγισσες
Χάρκνες Ντέμπορα

Μετάφραση: Σπανδωνής Γιάννης
εκδ Ωκεανίδα

Χωμένη στα κατάβαθα της Βοδληιανής Βιβλιοθήκης της Οξφόρδης, η σοφή ερευνήτρια Νταϊάνα Μπίσοπ αναζητά ένα χειρόγραφο με τον τίτλο Άσμοουλ 782. Απόγονος μιας μακριάς γενιάς διακεκριμένων μαγισσών, η Νταϊάνα διαισθάνεται ότι το παμπάλαιο βιβλίο μπορεί να είναι δεμένο με μάγια – αλλά η ίδια δε θέλει να έχει καμιά σχέση με τη μαγεία. Κι αφού κρατάει μερικές σημειώσεις για την αλλόκοτη εικονογράφησή του, το στέλνει να χαθεί ξανά μέσα στα ράφια. Εκείνο που δεν ξέρει, είναι ότι αυτό το παλιό αλχημικό κείμενο ήταν χαμένο για αιώνες, και η ξαφνική του εμφάνιση προκάλεσε απίθανους κλυδωνισμούς στον «άλλο» κόσμο. Σύντομα, μια φασαριόζικη ορδή δαιμόνων μαγισσών και βρικολάκων θα γεμίσει τα αναγνωστήρια της βιβλιοθήκης. Ένα από αυτά τα πλάσματα είναι και ο Μάθιου Κλέρμοντ, ένας αινιγματικός και διακεκριμένος γενετιστής, γιόγκι και οινολόγος – κι επίσης βρικόλακας που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το Άσμοουλ 782.

Τελικά, ο άνθρωπος δεν είναι μόνος του πάνω σε τούτον τον πλανήτη.

Φτιαγμένο από ίσες δόσεις ιστορίας και μαγείας, έρωτα και αγωνίας, οι Μάγισσες είναι ένα μυθιστόρημα επικών διαστάσεων, που μας ταξιδεύει από τα λιθόστρωτα δρομάκια της Οξφόρδης στα κάστρα και τα βουνά της Οβέρνης στη Γαλλία, κι από κει σε μια μικρή κωμόπολη στα ορεινά της πολιτείας της Νέας Υόρκης, διασχίζοντας το χώρο αλλά και το χρόνο σε μια διάρκεια δεκαπέντε αιώνων, από την εποχή του Φράγκου βασιλιά Κλόβις που πρώτος βαφτίστηκε Χριστιανός απ’ τη φυλή του, ώς τις Σταυροφορίες, τους Ναΐτες Ιππότες και την Αμερικανική Επανάσταση. Καθώς η σχέση του Μάθιου και της Νταϊάνα γίνεται όλο και πιο στενή, εκείνη πρέπει να ξεπεράσει πανάρχαια ταμπού και την περίπλοκη ιστορία της οικογένειάς της και να ανακαλύψει πού συναντιέται η σύγχρονη γυναίκα που είναι η ίδια με την πηγή των αρχαίων δυνάμεων που αποτελούν την κληρονομιά της.

Με βαθιά σοφία και εξαιρετικό ταλέντο αφηγητή, η Ντέμπορα Χάρκνες υφαίνει ένα παραμύθι πάθους και εμμονών που μιλάει για ένα διαχρονικό έρωτα αλλά και για τη σύγκρουση της μαγείας, της αλχημείας και της σύγχρονης επιστήμης. Και τα καλά φυλαγένα μυστικά ενός μαγικού κόσμου.



Εσείς τι είστε; Μάγισσα, βρικόλακας, δαίμονας ή απλώς... άνθρωπος;

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

www.suite.com

www.guardian.co.uk

Los Angeles Times

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

το ταξίδι στα βάθη της ψυχής της

Αλιέντε Ιζαμπέλ
εκδ Ωκεανίδα

Όταν ο αγαπημένος της παππούς πεθαίνει από καρκίνο, η ζωή της δεκαεξάχρονης Μάγια διαλύεται. Ο παραμυθένιος κόσμος της παιδικής ηλικίας δίνει απότομα τη θέση του σε μια εφηβεία γεμάτη βία και ναρκωτικά. Συντροφιά με τις ύποπτες παρέες της η Μάγια ζει μια ζωή χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και όριο. Από βαποράκι θα βρεθεί μπλεγμένη ακόμα και με φονιάδες, ώσπου να καταλήξει να ζητιανεύει στους δρόμους, βυθισμένη στην απόλυτη αθλιότητα. Για καλή της τύχη θα σωθεί χάρη σε μια παρέα σπλαχνικών γυναικών και με τη βοήθεια της γιαγιάς της θα κρυφτεί από τους διώκτες της στο Τσιλοέ, ένα νησάκι της Χιλής.

Δίπλα στους απλούς ανθρώπους του νησιού, η Μάγια θα συνειδητοποιήσει το νήμα της αγάπης και της εντιμότητας, θα μάθει ότι ο έρωτας μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από σωματική διαδικασία και θα ξεσκεπάσει ένα τρομερό οικογενειακό μυστικό. Σ' αυτή την ήρεμη γωνιά του κόσμου θα ξεκινήσει τη μεγαλύτερη περιπέτειά της ζωής της : το ταξίδι στα βάθη της ψυχής της για να βρει τον εαυτό της.

Κάντε κλικ εδώ για να μπείτε στην κλήρωση και να κερδίσετε ένα δωρεάν αντίτυπο
πριν από την επίσημη μέρα κυκλοφορίας και ένα αυτόγραφο της Ίζαμπελ Αλιέντε.

Μετάφραση: Καρατζάς Λεωνίδας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση