Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

Δε βρέθηκε ποτέ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ
εκδ Ψυχογιός

H Χάριετ Βάνιερ εξαφανίστηκε πριν από τριάντα έξι χρόνια κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ στο σουηδικό θέρετρο Χέντεμπι. Παρά τις έρευνες της αστυνομίας, δε βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος της δεκαεξάχρονης κοπέλας. Το έσκασε; Έπεσε θύμα απαγωγής; Ή θύμα δολοφονίας; Κανείς δε γνωρίζει - η υπόθεση έκλεισε, όλοι ξέχασαν τις λεπτομέρειες. Όλοι, εκτός από το θείο της Χάριετ, τον Χένρικ Βάνιερ, έναν ηλικιωμένο βιομήχανο, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να λύσει το μυστήριο προτού πεθάνει. Στους τοίχους του γραφείου του υπάρχουν σαράντα τρία κορνιζαρισμένα λουλούδια. Τα επτά πρώτα ήταν δώρα από την ανιψιά του. Τα υπόλοιπα έφταναν ανώνυμα κάθε χρόνο στα γενέθλιά του. Έτσι αρχίζει το MILLENNIUM, μια περιπέτεια εγκλήματος και τιμωρίας, σεξουαλικής διαστροφής και οικονομικής απάτης, αλλά και μια τρυφερή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν κατατρεγμένο δημοσιογράφο και ένα ανορεκτικό κορίτσι με τατουάζ, άσο στους υπολογιστές. Ένα μνημειώδες πολιτικοοικονομικό αλλά και ερωτικό θρίλερ που προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη!
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ EBOOK

Ελαμπε ο ήλιος

ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
εκδ Ψυχογιός

"Θα ήθελα να μπορούσα να τον αγκαλιάσω εκεί στη μέση του δρόμου, να τον φιλήσω στο στόμα για να τον κάνω να πάψει να λέει λόγια πικρά. Θα ήθελα να βαδίζαμε χέρι χέρι, να έλαμπε ο ήλιος και να μην υπήρχε ο πόλεμος και η μυρωδιά του αίματος και των αντισηπτικών που έχουν ποτίσει την ύπαρξή μου. Όμως μια νοσοκόμα με στολή δεν μπορεί να κρατά από το χέρι έναν αξιωματικό, εκτός και είναι τραυματίας ή τυφλός και πρέπει να τον οδηγήσει. Του άγγιξα φευγαλέα το χέρι - τόσο μόνο μπορούσα, τόσο μόνο μου επιτρεπόταν." Η απροσδόκητη και αινιγματική "κληρονομιά" ενός δύστροπου γέρου φέρνει σε επαφή δύο αγνώστους, ένα μεγαλοδικηγόρο και μια δημοσιογράφο. Προσπαθώντας να λύσουν το γρίφο, ο δικηγόρος και η γυναίκα έχουν την αίσθηση ότι ψηλαφούν το σκοτάδι. Αλήθειες που αγνοούν και πληγώνουν: μια χαμένη αγάπη, μια προδοσία, πάθη που κατατρώνε και τυφλώνουν. Παλιές αμαρτίες και καινούργιες επιθυμίες ζωντανεύουν με τρόπο μαγευτικό και φέρνουν στο προσκήνιο μια ολόκληρη εποχή.Βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ

Η Μαρίνα Καραγάτση και «Το ευχαριστημένο ή οι δικοί μου άνθρωποι» (Εκδόσεις Αγρα), κέρδισε το βραβείο μυθιστορήματος των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού Διαβάζω για το 2009.
Η Μ. Καραγάτση παρέλαβε το βραβείο της από τον Ιάκωβο Καμπανέλη, ευχαριστώντας όχι μόνο την κριτική επιτροπή αλλά και «τους αναγνώστες γιατί και συγκινήθηκαν αλλά κυρίως γέλασαν πολύ αναγνωρίζοντας το παράλογο της ζωής». Η 12η τελετή απονομής των βραβείων Διαβάζω, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς, ανέδειξε νικητές στην ποίηση τη συλλογή «Εποχή Παραδείσου» τον Στρατή Πασχάλη, στο δοκίμιο τον Μίλτο Πεχλιβάνο για το έργο του «Από τη ‘Λέσχη’» στις «Ακυβέρνητες Πολιτείες: η στίξη της ανάγνωσης».
Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, προς τιμή του Ηρακλή Παπαλέξη κέρδισε η Σταυρούλα Σκαλίδη για την «Προδοσία και εγκατάλειψη» και το Βραβείο Διηγήματος η Μαρία Κουγιουμτζή για το «Αγριο Βελούδο».
Με το τιμητικό βραβείο προσφοράς στο βιβλίο τιμήθηκε ο διευθυντής των πανεπιστημιακών εκδόσεων Κρήτης, Στέφανος Τραχανάς. Την τελετή απονομής παρουσίαση η ηθοποιός, Τατιάνα Λύγαρη.
Τα βραβεία αναλυτικά δόθηκαν ως εξής:
- Βραβείο Προσφοράς στο Βιβλίο, προς τιμή του Περικλή Αθανασόπουλου, ιδρυτή του περιοδικού Διαβάζω: Το βραβείο απένειμε ο Γιώργος Γαλάντης, εκδότης του περιοδικού Διαβάζω, στο διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, Στέφανο Τραχανά.
- Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου: «Εφτά ορφανά μολύβια...εφτά ιστορίες», Φωτεινή Φραγκούλη (κείμενο), Φωτεινή Στεφανίδη (εικονογράφηση), εκδόσεις Ελληνικά γράμματα. Το βραβείο απένειμε η Αντα Κατσίκη-Γκίβαλου, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που έκρινε τα παιδικά βιβλία και Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για μεγάλα παιδιά: «Το σύνθημα», Ελένη Πριοβόλου, εκδόσεις Ελληνικά γράμματα. Το βραβείο απένειμε η Κατρίν Βελισσάρη, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.
- Βραβείο Ποίησης: «Εποχή παραδείσου», Στρατής Πασχάλης, εκδόσεις Γαβριηλίδης. Το βραβείο απένειμε ο Τίτος Πατρίκιος, ποιητής.
- Βραβείο Δοκιμίου: «Από τη 'Λέσχη' στις 'Ακυβέρνητες Πολιτείες': Η στίξη της ανάγνωσης», Μίλτος Πεχλιβάνος, εκδόσεις Πόλις. Το βραβείο απένειμε ο Αλέξης Ζήρας, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων και νέος πρόεδρος της εταιρείας συγγραφέων.
- Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, προς τιμή του Ηρακλή Παπαλέξη: «Προδοσία και εγκατάλειψη», Σταυρούλα Σκαλίδη, εκδόσεις Πόλις. Το βραβείο απένειμε εκπρόσωπος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου.
- Βραβείο Διηγήματος: «Άγριο βελούδο», Μαρία Κουγιουμτζή, εκδόσεις Καστανιώτη.Το βραβείο απένειμε ο Κώστας Μουρσελάς, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας.
- Βραβείο Μυθιστορήματος: «Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι», Μαρίνα Καραγάτση, εκδόσεις Άγρα. Το βραβείο απένειμε ο Ιάκωβος Καμπανέλης, ακαδημαϊκός και θεατρικός συγγραφέας.
Οι κριτικές επιτροπές
Η κριτική επιτροπή για το μυθιστόρημα, διήγημα, δοκίμιο, ποίηση, προωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα αποτελείται από τους: Αλέξη Ζήρα, κριτικό λογοτεχνίας, Κώστα Καρακώτια, κριτικό λογοτεχνίας, Κώστα Κατσουλάρη, συγγραφέα, κριτικό λογοτεχνίας, Ντέιβιντ Κόνολι, Αναπληρωτή Καθηγητή Μεταφρασιολογίας στο ΑΠΘ, Χριστίνα Ντουνιά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συγγραφέα, Δημήτρη Πολυχρονάκη, Λέκτορα στο Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Λίζυ Τσιριμώκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή στο ΑΠΘ.
Η κριτική επιτροπή για το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο και για το λογοτεχνικό βιβλίο για μεγάλα παιδιά αποτελείται από τους: Πολύ Βασιλάκη, εκπαιδευτικό, συγγραφέα, Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σούλα Οικονομίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιάννη Παπαδάτο, Λέκτορα στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιώργο Παπαντωνάκη, Επίκουρο Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Βιβλιοπαρουσιάσεις των εκδόσεων Πατάκη

Οι Εκδόσεις ΜΕΛΑΝΙ και το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μοσχοβάκου "Πολυετής σβέση φανού" που θα γίνει την Τρίτη 5 Μαΐου στις 7:30μμ στο βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗΣ, Ακαδημίας 65.
Για το βιβλίο θα μιλήσουνο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ, ποιητής και η ΒΕΡΟΝΙΚΗ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ, ποιήτρια. Ποιήματα θα διαβάσει και ο ηθοποιός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Μεγαλόσωμοι αρματωμένοι άνθρωποι καταστρέφουν μια μακρινή πολιτεία. Τότε οι μικροί της κάτοικοι ξεκινούν ολομόναχοι μια μεγάλη πορεία,για να βρουν μια νέα πατρίδα. Πού θα πάνε; Από ποιον θα ζητήσουν βοήθεια,για να μπορέσουν να πουν στους καινούριους ανθρώπους την ιστορία τους;
Ο παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο Παιδική Πολιτεία και το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίουσας προσκαλούν να συναντήσετε τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη στην παρουσίαση του βιβλίου της "Το αστερόσπιτο".
Μέσα από δραστηριότητες και εικαστικά παιχνίδια, η συγγραφέας θα βοηθήσει τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα μήνυμα για την ειρήνη, τη διαφορετικότητα και την επικοινωνία. Παρασκευή 8 Μαΐου 2009, στις 7:00 το απόγευμαστο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στην Ξάνθη (Βασ. Σοφίας 8, τηλ.: 25410.84.085)

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγωνκαι η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτωντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης κ. Γιώργο Παγκοζίδη, σας προσκαλούν στην παρουσίασητων βιβλίων της Αλεξάνδρας Μητσιάλη το Σάββατο 9 Μαΐου 2009 στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, τηλ.: 25310.25504) 11.00 π.μ. - 12.00 μ.μ. Η συγγραφέας παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο της "Το αστερόσπιτο" σε μικρούς μαθητές δημοτικών σχολείων με διάλογο και δραστηριότητες
7.30 μ.μ. Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, φιλόλογος του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, παρουσιάζει στο κοινό της πόλης το μυθιστόρημά της "Οδός Αθώων, Θάλαμος 17" Αποσπάσματα διαβάζουν η συγγραφέας και η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου.

H Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού σάς προσκαλεί στην απονομή των βραβείων για το Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής με θέμα το περιβάλλον,που διεξήχθη μεταξύ των μαθητών των Δ', Ε' και Στ' τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Μελισσίων.
Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κολυμβητηρίου(Υψηλάντου 7 & Παναγούλη, Μελίσσια).
Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος,που ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, θα παρουσιάσει μέσα από παιχνίδια ρόλων τα βιβλία που έγραψε μαζί με τη Βασιλική Νίκα από τη σειρά ΟΙΚΟλογήματα:Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ !Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσειΈτσι θα μας πείσει να αναλάβουμε δράση,γιατί... «η ώρα της Γης έχει φτάσει...» Το συγγραφέα θα προλογίσει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μελισσίων και Μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Φωτεινή Μαρκαντώνη.
Στο χώρο θα φιλοξενείται Έκθεση Βιβλίου από το βιβλιοπωλείο «Μonogram».

Η συγγραφέας Αθηνά Μπίνιουστο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής «Παραμύθια κάτω από τις στέγες», της Έφης Λαδά και της Ιωάννας Ντακόλια, μας προσκαλεί με την παραμυθένια αφήγησή της να ταξιδέψουμε σε λαϊκά παραδοσιακά παραμύθια της Μάνης μέσα από τα βιβλία της, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.
Τα χειρόγραφα του Πύργου H Tαρώ κι ο Zαχαροζυµωµένος Το κατόρθωµα του Δάκρυ
Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009, στις 7:00 το απόγευμα στο Black Duck Multiplarte (Χρ. Λαδά 9α, Αθήνα, τηλ.: 210.32.34.760)

Η συγγραφέας Αθηνά Μπίνιου μας προσκαλεί με την παραμυθένια αφήγησή της να ταξιδέψουμε σε λαϊκά παραδοσιακά παραμύθια της Μάνης μέσα από τα βιβλία της, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.
Τα χειρόγραφα του Πύργου H Tαρώ κι ο Zαχαροζυµωµένος Το κατόρθωµα του Δάκρυ
Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2009, στις 7:00 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοθήκη (28ο χλμ. Λ. Μαραθώνα, Νέος Βουτζάς, τηλ.: 22940.78.007)

Το νέο Διεθνές Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 19:30 στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του Δημήτρη Γ. Στεφανάκη "Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι".
Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσει: ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΤΣΑΚΟΣ Καθηγητής D.E.A. Νεοελληνικής Φιλολογίας. Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο του βιβλιοπωλείου μας Οδός 1821, Αριθμός 10, Ηράκλειο Κρήτης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση