Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Οι καρποί

Είσαι ο ήχος απ’ το πινέλο
που κόβει τον καθάριο τοίχο της αυλής μου.

Ο στεναγμός των κίτρινων φύλλων,
στον αποχωρισμό τους απ’ το κλαδί

Το νυχτερινό τρίξιμο των μπαξέδων του κάμπου,
αυτού του γεμάτου υγρασίες,
αυτού του ευλογημένου…

Αφήνομαι στα χέρια σου,
σαν κομπολόι.
Όλη μου η ύπαρξη,
περασμένη σε κορδόνι κέρινο

Ανάμεσα στις ρώγες των δακτύλων σου,
φόβοι γυάλινοι γλιστρούν.
Φιλντισένια όνειρα μικρού κοριτσιού,
που βγάζουν ήχο.

Κι όταν έρχεται το δείλι,
και κάθε δείλι,
εσύ μου βουρτσίζεις τα μαλλιά με χτένες θλίψης.

Παίρνεις τις σκόνες που μ’ άφησαν οι άνθρωποι τη μέρα
για να γενώ εγώ πιο λαμπερή.

Με κόκκινες κορδέλες τυλίγεις το λαιμό μου,
δένεις τους καρπούς σε στάση φιλιού.

Κι ύστερα,
λίγο πριν τη βάρδια της νύχτας,
αυτής που υποθάλπει χωρισμούς,
σε μια αγκαλιά-σπηλιά μ’ εναποθέτεις,
με βιτρίνα υδάτινη…

Επίτηδες το κάνεις.
Για σένα το κάνεις.

Για να μη ξεχωρίζεις ύστερα,
τα δάκρυα απ’ τις βροχές
και τους οργασμούς από τις πίκρες.

Σμαρώ Δεσσίπρη

30 χρόνια εκδόσεις Ψυχογιός!


Με τη Λένα Μαντά, πλάι στα βιβλία μας...

Με τη Σοφία Βόικου (το κόκκινο σημάδι)


Σύσσωμο το team των εκδόσεων


Με την Αναστασία Καλλιοντζή


Η κόρη μου με τη Χρύσα Δημουλίδου και τον Στράτο Τζώρτζογλου (ποιός στη χάρη της!)


Θα'χει να λέει στις συμμαθήτριές της...


Αμέσως ταιριάξαμε με τη Χρύσα Δημουλίδου!


Με την Ελένη Τσαμαδού και τη Σοφία Βόικου


Με τη Νοέλ Μπάξερ

Ήταν μια αξέχαστη βραδιά, μια θαυμάσια εκδήλωση, γεμάτη ζεστασιά, ειλικρινή χαμόγελα και συγκίνηση. Ο Θάνος και η Νίνα Ψυχογιού απέδειξαν αυτή τη βραδιά της 30ης Σεπτεμβρίου πως όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα αν έχεις στόχο, ήθος, ακεραιότητα και αγάπη. Αγάπη γι αυτό που κάνεις, αλλά και αγάπη του ενός προς τον άλλον. Η οικογένεια Ψυχογιού, μια θαυμάσια οικογένεια που δημιούργησε από το μηδέν μια εξαιρετικά πετυχημένη επιχείρηση κι όχι απλά τη δημιούργησε, αλλά την διατηρεί και τη στηρίζει, με τη βοήθεια και των τριών παιδιών τους πλέον, του Χάρη, του Νίκου και της Πένης.
Η εκδήλωση έλαβε χώρο στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των εκδόσεων, στη Μεταμόρφωση. Παρόν και ο Δήμαρχος που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κύριο Ψυχογιό για τη συμβολή του στην πνευματική ανέλιξη του δήμου, μέσω των προσφορών του σε βιβλία. Παρακολουθήσαμε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο, όπου μίλησαν όλοι οι συνεργάτες του εκδοτικού οίκου - μίλησαν όλοι για τον Θάνο Ψυχογιό κι ο Θάνος Ψυχογιός για όλους. Πολλές φορές εξάλλου ο ίδιος επανέλαβε πως η επιτυχία δεν οφείλεται αποκλειστικά στον ίδιο, αλλά στην ομάδα του, στους καλούς συνεργάτες που έχει δίπλα του.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε διάφορους σημαντικούς ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία του εκδοτικού οίκου, καθώς και σε τρεις μοναδικούς συγγραφείς: στον Γιώργο Πολυράκη, τον Κώστα Καρακάση και τη Λένα Μαντά.


Ο Κώστας Καρακάσης, που βραβεύτηκε για το lοng seller "Αθηνά, ευτυχώς που δε γεννήθηκα όμορφη", μιλά στο βίντεο για τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε η κυρία Νίνα Ψυχογιού, ακούραστη σύντροφος του Θάνου Ψυχογιού, τόσο στη ζωή όσο και στη δουλειά. Κάλεσε κοντά της όλους τους συνεργάτες τους και όλοι μαζί έσβησαν τα κεράκια της τούρτας των 30 τους χρόνων. Χρόνια που, όπως μας είπε με συγκίνηση, είχαν πολλές χαρές αλλά και δυσκολίες, αγωνίες, εμπόδια. Τα κατάφεραν γιατί, όπως είπε, "κοιτούσαμε πάντα πιο ψηλά από τα εμπόδια που παρουσιάζονταν"...


Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, περιλάμβανε πλούσιο μπουφέ και συνάντηση με πολλούς αγαπημένους ανθρώπους! Με ένα ποτήρι ή ένα μεζέ στο χέρι , τριγυρίζαμε μέσα στον κόσμο (που ήταν πάρα πολύς!) και συζητούσαμε μεταξύ μας. Στις φωτογραφίες θα δείτε τις πολύ αγαπημένες μου Νοέλ Μπάξερ, Ελένη Τσαμαδού, Σοφία Βόικου, Αναστασία Καλλιοντζή, Λένα Μαντά και - τι ευχάριστη έκπληξη - Χρυσηίδα Δημουλίδου! Επιτέλους, είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω από κοντά κι ειλικρινά εντυπωσιάστηκα! Είναι χειμαρρώδης, αυθόρμητη, χαμογελαστή, απλή, μια σκέτη γλύκα! Κοντά μας και ο Στράτος Τζώρτζογλου, που είχα τη χαρά να μου κάνει πέρυσι την παρουσίαση του παιδιού της αγάπης κι ελπίζω να συνεργαστούμε ξανά σε κάποια επόμενη παρουσίαση.
Νομίζω ότι δε χρειάζεται να γράψω άλλα λόγια για τη βραδιά που ήταν μοναδική και θα μου μείνει αξέχαστη. Μόνο να ευχηθώ στο ζεύγος Ψυχογιού να μείνουν για πάντα έτσι όπως είναι: αγαπημένοι, επιτυχημένοι και πάνω απ'όλα: άνθρωποι απλοί, ζεστοί κι αληθινοί, γεμάτοι θετική ενέργεια που φωτίζει όλους όσοι βρίσκονται γύρω τους.... Χρόνια Πολλά!

Από το blog της Μαρίας Τζιρίτα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση