Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Δείτε τη συνέντευξη του Πάολο Κοέλο!

Ένα μικρό κεράκι

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΑΣ
ΜΩΡΑΙΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Ήταν Σάββατο του Λαζάρου και η βιτρίνα του παιχνιδάδικου ήταν στολισμένη με μεγάλα πλαστικά κόκκινα αβγά, άσπρα χνουδωτά κουνελάκια, πολύχρωμα φαναράκια και όλων των ειδών τις πασχαλινές λαμπάδες, που καμάρωναν στολισμένες με κορδέλες, λουλούδια, καραβάκια, κουκλιά και ό,τι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Ανάμεσά τους στριμωγμένο σε μια γωνιά ένα κίτρινο χλωμό κεράκι πρόβαλε δειλά το φιτιλάκι του. Το ταπεινό αυτό μικρό κεράκι έχει ένα κρυφό πασχαλινό όνειρο. Ένα μεγάλο ταξίδι και μια απίθανη περιπέτεια το περιμένει. Ποια θα είναι η τύχη του άραγε;

Έξι κοινόχρηστες ιστορίες

εκδ Πόλις
Στο κέντρο μιας μικρής, καθημερινής Αθήνας, ένας τυφλός απάγεται από τη ρωσοπακιστανική μαφία, η Τάδε και η Μαριλένα πέφτουν θύματα οικονομικής σκευωρίας, η Δήμητρα υποδύεται τελειομανώς το ρόλο που έχει επιλέξει για τη ζωή της, ο συγγραφέας μπλέκεται στα νήματα φόνων και facebook, ο διαμεσολαβητής κανονίζει τα πτώματα και τα ποσοστά στα νοσοκομεία, και η ημίτρελη κάνει τα πράγματα άνω-κάτω. Έξι κεντρικοί χαρακτήρες, σε ισάριθμες ιστορίες, μπλέκονται μεταξύ τους, κάνουν προσωπικά περάσματα στις ιστορίες των υπολοίπων και δένουν σφιχτά τα κομμάτια του παζλ σε μια νεο-νουάρ πολυκατοικία που αφηγείται γκρίζες ιστορίες.
Περιέχονται οι ιστορίες: "Ραντεβού στα τυφλά", "Κοινόχρηστες ιστορίες", "Η μοναξιά του ακάλυπτου", "Με λένε Δήμητρα", "Σε σαράντα ημέρες" και "Όλα σε τάξη".

Μπένζαμιν Μπάτον

εκδ Ερατώ

Στο βιβλίο αυτό ο Φιτζέραλντ αφηγείται την εκπληκτική ιστορία ενός άντρα που γεννιέται στην ηλικία των ογδόντα χρονών και με την πάροδο των χρόνων γίνεται ολοένα και νεότερος. Αν και η ζωή του Μπένζαμιν Μπάτον από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο φαίνεται να είναι πραγματικά απίστευτη και μοναδική, στην πραγματικότητα είναι ίδια με τη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου. Συναναστρέφεται με ανθρώπους, βρίσκει και χάνει την αγάπη, αποκτά παιδιά, νιώθει τις χαρές της ζωής, έρχεται αντιμέτωπος με τη θλίψη του θανάτου, αλλά και με τόσα άλλα συναισθήματα που ξεπερνούν το χρόνο και όλη η παράξενη ζωή του επιβεβαιώνει με μοναδικό τρόπο πως σημασία δεν έχει εάν ζεις τη ζωή σου προς τα μπρος ή προς τα πίσω αλλά το πώς την ζεις. Η νουβέλα αποτέλεσε τη βάση για την αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ (2008), με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Κέιτ Μπλάνσετ και Τζούλια Όρμοντ.

Εκδήλωση Μεταιχμίου

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν
σε ένα αφιέρωμα στους ποιητές
Κώστα Καρυωτάκη και Μαρία Πολυδούρη
με αφορμή την έκδοση της ανθολογίας
Κώστας Καρυωτάκης, Μαρία Πολυδούρη:
Έρωτας και θάνατος στη σκιά της ποίησης
σε επιμέλεια Γιάννη Ηλ. Παππά
την Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009,
στις 8:00 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Για τους ποιητές θα μιλήσουνη Χριστίνα Αργυροπούλου, διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, επίτιμη σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου,αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων,και ο Γιάννης Ηλ. Παππάς, ποιητής-φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών.
Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου και Μηνάς Χατζησάββας.Θα προβληθεί ντοκιμαντέργια τη ζωή και το έργο του Κώστα Καρυωτάκη.

Απόσπασμα από το βιβλίο που διαβάζω...(Στη χώρα των χρυσών ήλιων)

Θα σας αναφέρω τους νόμους που εφάρμοσαν οι Ταλιμπάν μόλις κατέλαβαν το Αφγανιστάν:
1. Όλοι οι πολίτες πρέπει να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα. Αν είναι ώρα προσευχής και συλληφθούν να κάνουν κάτι άλλο, θα τιμωρούνται με ξυλοδαρμό.
2. Όλοι οι άντρες θα αφήσουν μακριά γένια. Το σωστό μάκρος είναι τουλάχιστον μια σφικτή γροθιά κάτω από το πιγούνι. Όσοι δεν συμμορφώνονται με αυτό θα τιμωρούνται με ξυλοδαρμό.
3. Όλα τα αγόρια θα φοράνε τουρμπάνια, (αναφέρει σε κάθε τάξη τι χρώμα)θα φοράνε ισλαμικά ρούχα και οι γιακάδες από τα πουκάμισα κουμπωμένοι.
4. Απαγορεύεται το τραγούδι.
5. Απαγορεύεται ο χορός.
6. Απαγορεύονται τα χαρτιά, το σκάκι, τα στοιχήματα και το πέταγμα των χαρταετών (παλιό έθιμο του λαού).
7. Απαγορεύεται η συγγραφή βιβλίων, η παρακολούθηση ταινιών και η ζωγραφική πινάκων.
8. Αν κάποιος έχει παπαγαλάκια, θα τιμωρείται με ξυλοδαρμό. Τα πουλιά θα θανατωθούν.
9. αν κάποιος κλέψει θα του κοπεί το χέρι, αν ξανακλέψει θα του κοπεί το πόδι.
10. Αν κάποιος δεν είναι Μουσουλμάνος δεν θα πρέπει να προσεύχεται παρουσία Μουσουλμάνων, αν το κάνει θα τιμωρηθεί με ξυλοδαρμό και αν προσπαθήσει να προσηλυτίσει άλλον θα εκτελεστεί.
Αν σοκαριστήκατε με αυτά που να διαβάσετε τι είπαν για τις γυναίκες!!!!

Εδώ είμαστε πάλι...

Γεια σας...
Εχθές λόγω ενός έκτακτου ταξιδιού δεν μπόρεσα να επικοινώνησα μαζί σας, θα επανορθώσω όμως σήμερα αφού πρώτα σας πω για την μικρή "κατάθεση" που έκανα αγοράζοντας 3 βιβλία.
1, "Σοφία Παλαιολογίνα" Γ. Λεονάρδος εκδ Λιβάνη (έχω καταχωρήσει σε παλαιότερη ανάρτηση λεπτομέριες του βιβλίου)
2,"Ξιφίρ Φαλέρ" Α. Κακούρη εκδ Καστανιώτη (επίσης υπάρχει παλαιότερη ανάρτηση)
και 3, "Ένας σκούφος από πορφύρα" Μ. Δούκα εκδ Πατάκη.
Για 2 μήνες περίπου καλά θα είναι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση