Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Η συνέχεια του μυθιστορήματος Η Ρωσίδα παλλακίδα

Να με περιμένεις
Φέρνιβαλ Κέιτ
εκδ Ωκεανίδα

Η συνέχεια του μυθιστορήματος Η Ρωσίδα παλλακίδα [«Ωκεανίδα» 2008]. Η Λίντια που μεγάλωσε στην Κίνα και ζει τον μεγάλο της έρωτα με έναν Κινέζο κομμουνιστή, επιστρέφει στη Ρωσία για να βρει τον πατέρα της, εξορισμένο στη Σιβηρία.

Σ’ αυτό το γοητευτικό βιβλίο παρακολουθούμε τη συνέχεια της πορείας των πρωταγωνιστών του μυθιστορήματος Η Ρωσίδα παλλακίδα.

Κίνα, 1929. Η Λίντια Ιβάνοβα πάντα πίστευε ότι τον πατέρα της τον είχαν σκοτώσει οι Μπολσεβίκοι. Όταν μαθαίνει ότι ζει εξόριστος στη Σιβηρία, τ’ αφήνει όλα πίσω της, ακόμα και τον Κινέζο αγαπημένο της, τον Τσανγκ Αν Λο.
Με τον ετεροθαλή αδελφό της Αλεξέι ξεκινάει μια πολύ επικίνδυνη αποστολή στη Ρωσία. Κι όταν ο Αλεξέι εξαφανίζεται, μένει απροστάτευτη κι απένταρη στη χώρα.
Όμως ο Τσανγκ Αν Λο δεν την ξεχνάει, θα τη βρει και μαζί θ’ ανακαλύψουν την αλήθεια για την οικογένειά της.

Μόνο τ' αγκάθια…

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
εκδ Ψυχογιός

Κοριτσάκι τόσο δα ήταν όταν την άρπαξαν από την αγκαλιά μου. Ένα μπουμπούκι το κορμάκι της που δεν αξιώθηκα να το δω ν' ανθίζει. Δεν το χάρηκα. Δεν το χόρτασα. Μόνο τ' αγκάθια… τ' αγκάθια μόνο χόρτασα. Τα βράδια, όταν οι σκιές της αβάσταχτης απουσίας απλώνονταν και μ' έπνιγαν, στα γόνατα έπεφτα, προσευχόμουν μόνο κι έλπιζα: "Κι αν σου ζητάω πολλά, Παναγιά μου, μάνα είσαι κι Εσύ και με νιώθεις. Σαν την αγάπη της μάνας, το ξέρεις -Θεέ μου!- όμοια δεν υπάρχει σ' αυτό τον κόσμο που 'φτιαξες…". Γυναίκες του εμφυλίου... Στάχυα που τα άλεθαν αλύπητα οι μυλόπετρες της Ιστορίας. Πατρίδα, κόμμα, προδοσίες, επαναστάσεις, αντάρτικα, σφαγές και, τέλος, το παιδομάζωμα. Η πιο απάνθρωπη, η πιο σκοτεινή σελίδα του αδελφοκτόνου σπαραγμού. Γυναίκες του εμφυλίου… Κεριά αναμμένα. Σαν την Αγγέλα, τη Μέλπω και την Αριάδνη. Ρωτούσαν, έτρεχαν, πόρτες χτυπούσαν μέρα και νύχτα, με μια μονάχα ελπίδα. Πως ίσως ξανανταμώσουν μια μέρα τα βλαστάρια τους. Κάποιες τα κατάφεραν. Κάποιες άλλες όχι. Γυναίκες του εμφυλίου... Μάνες της άδειας αγκαλιάς. Αυτή είναι η ιστορία τους…

Μία μοναδική ιστορία, γεμάτη ανατροπές

Αλήθειες κρυμμένες, σημάδια ανεξίτηλα
Μανδάλη Μαίρη

εκδ Διόπτρα

Το ξύλινο σκαλιστό κουτί θα ανοίξει για πρώτη φορά, πολλά χρόνια μετά το θάνατο του κατόχου του. Μέσα του, κρυμμένη για δεκαετίες, μία μαυρόσασπρη φωτογραφία του 1930 η οποία έμελλε να ανατρέψει την ιστορία μίας ολόκληρης οικογένειας.
Άνθρωποι στην Ελλάδα του μεσοπολέμου που, κρατώντας μυστικά και κρύβοντας αλήθειες, υπέκλεψαν την ευτυχία τους από τη μοίρα και πλήρωσαν το τίμημα της αλαζονείας τους.
Μία μοναδική ιστορία, γεμάτη ανατροπές, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που αισθάνεσαι ότι τους ήξερες πάντα.
Γραφή λιτή και παρ’ όλα αυτά μεστή. Καθηλώνει τον αναγνώστη, μεταφέρει την αγωνία και την ένταση, εκτοξεύοντας το σασπένς στα ύψη υπονοώντας τα άγνωστα αλλά θανάσιμα επικίνδυνα μυστικά της οικογένειας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση