Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ζει τη δική της μεταμόρφωση

Χρυσαλλίς
μετάφραση: Χλόη Ιωαννίδου


Η 17χρονη Μαρία Χριστίνα, ζει στο Μέτσοβο του 1940, όπου οι γυναίκες κρίνονται από τη σωματική τους δύναμη.
Η ψηλόλιγνη και μυωπική κοπέλα ζει στη σκιά της αδελφής της, Ματούλας, η οποία έχει όλα τα απαιτούμενα προσόντα για να θεωρείται η ιδανική γυναίκα της εποχής. Η Ματούλα και ο άνδρας της, Γιάννης, είναι τα ινδάλματα της Μαρίας Χριστίνας και αυτό κάνει τη ζωή της ακόμη πιο πολύπλοκη...
Την ήρεμη και ασήμαντη ζωή της Μαρίας Χριστίνας, έρχεται να αναστατώσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και στη συνέχεια ο Ελληνικός Εμφύλιος του 1946-1949. Με το Μέτσοβο στο μάτι του κυκλώνα, την Ελλάδα και τον κόσμο όλο να σπαράζει, η Μαρία Χριστίνα ζει τη δική της μεταμόρφωση.
Τα γεγονότα επηρεάζουν τρεις γενεές της οικογένειας Τριανταφύλλου και αλλάζουν τη μοίρα όλης της κοινότητας, επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.
Μια δυνατή ιστορία αγάπης, ηρωισμού, απώλειας και επιβίωσης.

ανθρώπινα πάθη, τα κοριτσίστικα όνειρα


ΧΑΜΕΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣ
Ιωάννα Νοταρά
εκδ Ωκεανός Ενάλιος

H Αλίκη και η Άννα είναι φίλες αχώριστες από μικρές. Η μια μεγαλώνει μέσα στα πλούτη και στη χλιδή κι η άλλη κορίτσι μιας απλής μικρομεσαίας οικογένειας που αγωνίζεται για τον επιούσιο. Η Αλίκη, αλλοτριωμένη από τον πλούτο, θα χαθεί στους σκοτεινούς δρόμους της κοκαΐνης και των αδιέξοδων ερώτων, ενώ η Άννα αγωνίζεται σκληρά για μια καλύτερη θέση στην κοινωνία. Η ζωή και των δυο θα ανατραπεί, από απρόβλεπτες καταστάσεις και από ανθρώπους μοιραίους που θα βρεθούν στον δρόμο τους… Μια παράξενη γυναίκα, στοιχειωμένη απ’ τα λάθη της, αναγνωρισμένη ζωγράφος, κρατάει καλά φυλαγμένα κομμάτια απ’ τις ζωές τους… Ένα μυστικό που η Άννα θα μάθει τυχαία από την Αλίκη, θα αλλάξει τα πάντα… Ο κόσμος της θα γκρεμιστεί κι εκείνη θα μείνει μετέωρη στο κενό.. Μόνο της στήριγμα ο Νικόλας….

Ένα μυθιστόρημα για τα ανθρώπινα πάθη, τα κοριτσίστικα όνειρα, τους χαμένους έρωτες, τα μοιραία λάθη, που συνθέτουν τη ζωή σε όλο της το μεγαλείο. 

Βιογραφικό συγγραφέα:

Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου ζω με τον δεύτερο σύζυγο μου. Έκανα σπουδές στη Γερμανία όπου και έζησα αρκετά χρόνια. Εργάστηκα για πολλά χρόνια σε γνωστό Ελβετικό οίκο ρολογιών και κοσμημάτων και τα τελευταία τρία χρόνια παραιτήθηκα για να ασχοληθώ αποκλειστικά με τη συγγραφή του πρώτου μου βιβλίου Χαμένες Αγάπες. Σε λίγους μήνες πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί η προσπάθειά μου για ένα δεύτερο βιβλίο. Εκτός από γερμανικά, μιλάω αγγλικά και γαλλικά. Από τον πρώτο μου γάμο έχω έναν γυιό που επέστρεψε στην Ελλάδα, αφού εργάστηκε κάποια χρόνια ως καθηγητής Ιστορίας σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

διηγείται η Αλεξάνδρα, γιαγιά πια



ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 
Δώρα Νικολαϊδου 
εκδ Ωκεανός Ενάλιος

Η Αλεξάνδρα, όμορφη κι αριστοκρατική, από καλή και πλούσια οικογένεια, φαντάστηκε πως στο πρόσωπο του αρρενωπού Νιόνιου, θα έβρισκε την αδελφή ψυχή, το άλλο μισό της, για να ζήσει μαζί του τη ζωή που ονειρευόταν. Όμως ο ωραίος της σύζυγος –θα διαπίστωνε γρήγορα–αταδυναστευόταν από την Αργίνη, μάνα σκληρή, και πεθερά ακόμη σκληρότερη… Ποτέ ο γυιός δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από την αρπάγη αυτής της μάνας, κι έτσι η Αλεξάνδρα έμαθε να ζει στο περιθώριο της ζωής των τριών τους, κάνοντας υπομονή για χάρη του παιδιού της, και γιατί στο βάθος η ελπίδα την έκανε να πιστεύει ότι ίσως μια ημέρα όλα αλλάξουν… Η ελπίδα, το μόνο όπλο του απελπισμένου…
Τον απολογισμό αυτής της ζωής, εγκλωβισμένης στη ερημιά του έρωτα, μιας ζωής πολιτικών αγώνων για ένα καλύτερο αύριο, διηγείται η Αλεξάνδρα, γιαγιά πια, στη μικρή εγγονή που έχει τ’ όνομά της…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση