Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Προκλητικό, καυστικό, οξυδερκές και αληθινό

Το καλοκαίρι δίχως άντρες
Hustvedt Siri
Μεταφραστής: Παπαδημητρίου Χίλντα
Εκδ ΠΑΤΑΚΗ

Μια συναρπαστική ιστορία χωρισµού, ένα βιβλίο που προσεγγίζει ένα µεγάλο θέµα µε αλήθεια, κατανόηση και εξαιρετικό χιούµορ.
The Observer

Αντί για ένα ακόµη βιβλίο για µια εγκαταλελειµένη γυναίκα, έχουµε ένα συναρπαστικό και σηµαντικό βιβλίο για τον έρωτα, τους άντρες και τις γυναίκες...
Publishers Weekly

Eνα βιβλίο που δε θα ξεχαστεί.
Le Monde

Ένα σοφό βιβλίο από µια σπουδαία συγγραφέα!
Good Housekeeping

Στα καλά καθούµενα, ο από τριακονταετίας σύζυγός σου σου ζητάει να κάνετε µια ανάπαυλα στον γάµο σας, για να απολαύσει το πάθος του για µια νεαρή Γαλλίδα. Τι κάνεις εσύ:

α) Υποθέτεις ότι είναι µια περαστική περιπέτεια και πας µε τα νερά του;
β) Δηλώνεις έξαλλη τη διάλυση του γάµου σας;
γ) Καταρρέεις;
δ) Αποσύρεσαι σ’ ένα ασφαλές καταφύγιο και ανασυντάσσεις τις δυνάµεις σου;
Η Μία Φρέντρικσεν καταρρέει στην αρχή, µετά µετακοµίζει για το καλοκαίρι σε µια µικρή πόλη της Μιννεσότα όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Εκεί µαίνεται κι αφρίζει, και θρηνεί για την κακοτυχία της ως παρατηµένη σύζυγος. Σταδιακά όµως, παρασύρεται από τη ζωή των ανθρώπων γύρω της: τη µητέρα της και τις φιλενάδες της, µια παρέα από δυναµικές χήρες· τη νεαρή γειτόνισσά της που έχει δύο µικρά παιδιά κι έναν φωνακλά, εριστικό σύζυγο· και τις διαβολικές έφηβες στις οποίες κάνει ένα σεµινάριο ποίησης.

Προκλητικό, καυστικό, οξυδερκές και αληθινό, το «Καλοκαίρι δίχως άντρες» είναι µια απολαυστική και συγκινητική ολοζώντανη ιστορία που µιλάει για τις γυναίκες και τα κορίτσια, τον έρωτα και τον γάµο, την ευτυχία και τον προαιώνιο πόλεµο των δύο φύλων.

Εξαιρετική σπουδή της γυναικείας ταυτότητας, γραµµένη σε µια πρόζα λυρική και γοητευτική.
The Sunday Times

Ολοζώντανο και συγκινητικό, µε εξυπνάδα και χιούµορ...
Maria Russo, The New York Times

Ποια ζωή στοιχειώνει το φάρο;

Θυμήσου πόσα μου χάρισες
Νατάσα Γκουτζικίδου
εκδ Δυάς

Μετά την αυτοκτονία της αδελφής της, η Μελίνα κλείνεται στον εαυτό της και το δωμάτιό της μετατρέπεται σε φυλακή μέχρι τη μέρα που αποφασίζει να επιστρέψει πίσω στη ζωή. Προορισμό της το γραφικό ψαροχώρι όπου περνούσε τις διακοπές των παιδικών της χρόνων με την οικογένειά της. Ένα σπίτι στη σκιά του παλιού φάρου, μια ιστορία αγάπης από το παρελθόν που αναμοχλεύει ζωές και μνήμες, ένας μυστηριώδης φάκελος που εξαφανίζεται την πιο καίρια στιγμή κι ένα μυστικό που θα συνδέσει παρελθόν και παρόν με τρόπο τρομαχτικό. Ποια ζωή στοιχειώνει το φάρο; Ποια μελαγχολία κρύβουν οι νότες που αντηχούν μέσα στη νύχτα από το πουθενά; Θα καταφέρει η Μελίνα να ξεδιπλώσει τον μίτο της Αριάδνης και να βγει από το λαβύρινθο που τόσο επιδέξια έχουν χτίσει γύρω της; Όταν ο εχθρός είναι περισσότερο αόρατος από όσο πιστεύεις…

Έχει κι αυτή να μας αφηγηθεί μια περίεργη ιστορία.


Η Κοραλία της σιωπής
Ζηνοβία Μαρνέζη

εκδ Δυάς

Η Ναυσικά είναι ένα κορίτσι από συντηρητική οικογένεια (εγγονή του Ισίδωρου, αξιωματικού της χούντας) φοιτήτρια, απλή, με χιούμορ, καμία σχέση με τον χαρακτήρα των δικών της, μια συνηθισμένη εμφάνιση, καστανή, με σπορ ντύσιμο, αλλά διανοούμενη και με μορφωτικό επίπεδο. Τα σχέδια της ανατρέπονται όταν κάνει ένα βιαστικό γάμο και σταματάει τις σπουδές της. Η Μαρίνα το εντελώς αντίθετο από τη Ναυσικά, είναι η τέλεια καλλονή, μοντέλο μανεκέν, ξανθιά με το μυαλό της μόνο στις φίρμες και στο λαιφ στάιλ. (αδελφή του Άλκη, που είδαμε στο τέλος του πρώτου βιβλίου να τα φτιάχνει με τη Δώρα.) Η πρώτη τους επαφή είναι επεισοδιακή, η Ναυσικά πετάει ένα ποτήρι με νερό στο πρόσωπο της νευριασμένη. Μετά από μήνες η Μαρίνα την πετύχει έξω από μια μπουτίκ και της ορμάει να την ξεμαλλιάσει. Τι έχουν να χωρίσουν αυτές οι δυο κοπέλες; Η Μαργαρίτα, μια ηλικιωμένη πλούσια κυρία, έχει το πρόσωπο της σημαδεμένο από φωτιά και πάσχει χρόνια από αμνησία . Είναι η γιαγιά της Μαρίνας και του Άλκη. Οταν ΓΝΩΡΊΖΕΙ τη Δώρα θυμάται ποια είναι αλλά δυστυχώς δεν τολμάει να το αποκαλύψει, γιατί τόσα χρόνια ζούσε με ψεύτικη ταυτότητα. Και η Αρτεμισία παπαδιά με 7 γιους. Ζει σε ορεινό χωριό με τον παπα Σάββα τον άνδρα της και έχει η ίδια μια επιχείρηση, ένα παραδοσιακό ξενώνα . Ο γιος της ο δεύτερος είναι ο άνδρας της Ναυσικά . Έχει κι αυτή να μας αφηγηθεί μια περίεργη ιστορία. Αυτή ξέρει ποια ήταν η Κοραλία και τι απέγινε. Η κοραλία μια κωφάλαλη κοπέλα, γέννησε δυο αγόρια και μετά πέθανε. Το ένα αγόρι το πήρε με δόλιο τρόπο η Δανάη για να το πασάρει για δικό της στον ηλίθιο Πάρη, γιο ενός εφοπλιστή. Το άλλο αγόρι ήθελε να το αφήσουν να πεθάνει, αλλά η Αρτεμισία το πήρε για δικό της και ορκίστηκε με όρκο βαρύ να μη πει ποτέ την αλήθεια Όταν γίνεται η έκρηξη στο γιοτ του Χαρίδημου, όλοι πιστεύουν ότι εκεί βρισκόταν ο Παύλος με τη Μαρίνα, ο δίδυμος δηλαδή που υιοθέτησε η Δανάη για δικό της . Μόνο η Αρτεμισία θα καταλάβει ότι δεν ήταν στο γιοτ ο Παύλος, αλλά ο δικός της ο γιος ο Γιώργος, ο άνδρας της Ναυσικάς...

το ατόφιο χρυσάφι της αγάπης

 Ο δρόμος της επιστροφής
Κονταξοπούλου Αγγελική

εκδ Λιβάνη


Η Μαρτίνα Σταματέλου, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αμερική, φτάνει στο Δράκανο της Ικαρίας προκειμένου να αναζητήσει το θαμμένο θησαυρό του προγόνου της, Ανδρόνικου Σταματέλου, τρανού καραβοκύρη και γενναίου εξολοθρευτή των πειρατών της Μεσογείου το 18ο αιώνα. Η γνωριμία της με τον Αγγελή οδηγεί την αναζήτησή της σε άλλους δρόμους. Και τότε καταλαβαίνει πως ο αληθινός θησαυρός δεν είναι τα χρυσά νομίσματα που κρύβονται στα πολυκαιρισμένα σεντούκια, αλλά το ατόφιο χρυσάφι της αγάπης, που ο καθένας κρύβει στην ψυχή του.

PERIZITITO: Τα 20 πιο COOL βιβλία του φετινού καλοκαιριού!

Αποκτήστε τα τώρα προτού φύγουμε όλοι για τις διακοπές μας!

Διαγωνισμός Αυγούστου 2012 (Α)

Οι καλοκαιρινοί διαγωνισμοί συνεχίζονται! η αλλαγή είναι στη διάρκεια. Μόνη προϋπόθεση όπως πάντα να είσαστε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ/ΜΕΛΟΣ του blog (αν δεν ξέρετε πως, ζητήστε βοήθεια μέσω email). 
Θέμα:ΕΛΕΥΘΕΡΟ. 
Έγκυρες συμμετοχές έως τις 09/08 και ώρα 23:59.
 
"Ιχνη στο χιόνι"  Γιώργος Λίλλης (2 τεμ)








παράκληση! στα σχόλια σας στους διαγωνισμούς του blog μας, να γράφετε και το email σας,  για να ενημερώνεστε όταν δεν είναι έγκυρη η συμμετοχή σας.

Ένας ολόκληρος κόσµος από µυρωδιές, γεύσεις, ήχους...

Τζιτζικλού
Γεωργά Θάλεια

εκδ Λι
βάνης

Νοµίζω πως χιλιάδες χρόνια πέρασαν από πάνω µου, αφήνοντας στο διάβα τους µνήµες που έσκαψαν βαθιά την ψυχή και το κορµί µου, στολίζοντάς τα µε απέριττα κοσµήµατα, θέληση, καρτερία, ελπίδα, απέραντη αγάπη για τη ζωή και τις αµέτρητες µυρωδιές που µας περικυκλώνουν. Μνήµες, δρόµοι χαραγµένοι µε ήχους, νανουρίσµατα και δάκρυα µωρών, ποδοβολητά αλόγων, ορδές ανθρώπων σε άτακτη φυγή. Ένας καυτός, στεγνός άνεµος που ερχόταν από την Καππαδοκία σκαρφάλωνε στα βουνά, κατρακυλούσε στις σπηλιές και σερνόταν γλείφοντας τους βράχους και τις χαράδρες, φτάνοντας ξέπνοος στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, φορτωµένος µε το άρωµα της κανέλας, του ροδόνερου, της µαστίχας και του µοσχοκάρυδου. Ένας ολόκληρος κόσµος από µυρωδιές, γεύσεις, ήχους...


θα καθρεφτίζεται στην πορεία της ζωής της

Αιχμάλωτη του έρωτα
Τζανάν Ταν
εκδ Λιβάνης

Η νεαρή και όμορφη Πιραγέ πήρε τ' όνομά της από τη σύζυγο του Ναζίμ Χικμέτ. Ο πατέρας της ήταν ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, του οποίου το πάθος για τη λογοτεχνία ήταν τόσο μεγάλο, ώστε να δώσει στην κόρη του το όνομα της γυναίκας ενός ποιητή, και μάλιστα απαγορευμένου.

Ο σπόρος της λογοτεχνίας και της ποίησης που κουβαλάει μέσα της η Πιραγέ από την ημέρα που γεννήθηκε θα καθρεφτίζεται στην πορεία της ζωής της. Η συγγραφέας επικεντρώνεται στις σχέσεις της με την οικογένειά της, το σχολείο, τον έρωτα και το γάμο και προσεγγίζει τη ζωή της ηρωίδας της με γυναικεία ευαισθησία.

Η Πιραγέ εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες του βιβλίου ως μια νέα, δυναμική γυναίκα με ιδανικά. Το μυθιστόρημα εξελίσσεται σε δράμα, όταν η νεαρή κοπέλα, αμέσως μόλις τελειώνει τις σπουδές της, παντρεύεται και πηγαίνει στο Ντιγιαρμπακίρ ως νύφη.

Όσο εξελίσσεται η ιστορία, θα ζήσει διάφορες διαστάσεις των σχέσεών της και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει στη δική της ζωή μια απάντηση στον έρωτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση