Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η υπόθεση κρύβει παγίδες

ΑΛΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
Αλεξίου Δημήτρης
εκδ Διόπτρα

Το ξημέρωμα της 26ης Ιουλίου 2001 βρίσκει το νησί της Σκύρου ανάστατο μετά την επίσκεψη του Εγκέλαδου. Ο σεισμός διώχνει τους τουρίστες και επισκιάζει το θάνατο της δεκαεξάχρονης «σημαδεμένης» Καλλιώς, που βρέθηκε νεκρή σε ένα ξωκλήσι. Ο αστυνόμος Ψαθάς καταφθάνει στο νησί και με τη συνοδεία μιας ετερόκλητης παρέας προσπαθεί να εξιχνιάσει το αίνιγμα.
Η υπόθεση κρύβει παγίδες. Ο Ψαθάς θα κοπιάσει για να βρει άκρη ανάμεσα στις φήμες που διασπείρονται, στις προλήψεις των ντόπιων, στους φόβους και τα μυστικά τους. Όπως όλοι ψιθυρίζουν, κάθε ιστορία γίνεται παραμύθι, αμέσως μόλις στεγνώσει το αίμα της.

Ο συγγραφέας των βιβλίων Πικρά κεράσια και Αμαρτωλά θαύματα συνθέτει αριστοτεχνικά ένα αστυνομικό παραμύθι, με φόντο μια μικρή κοινωνία σε μετασεισμική κρίση. «Βαθιά ανθρώπινο και γραμμένο σε μια στρωτή, ήρεμη και πολύ όμορφη γλώσσα, το μυθιστόρημα του Δ. Αλεξίου σε παρασύρει άλλοτε σε μαγικούς μύθους κι άλλοτε σε σκληρές, απόλυτα ρεαλιστικές σκηνές μιας αστυνομικής πλοκής. Είναι ταυτόχρονα ένας ύμνος στο νησί της Σκύρου».
Δημήτρης Μαμαλούκας, συγγραφέας

Η τρομακτική έρευνα αρχίζει...

ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
David Gibbins
εκδ Διόπτρα

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ
Το θρυλικό νησί χάνεται κάτω από τα κύματα για πάντα. Οι Αρχιερείς της Ατλαντίδας φεύγουν για να σωθούν από τον κατακλυσμό. Όμως πού κρύβουν τους μεγαλύτερους θησαυρούς τους;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 1η ΜΑΪΟΥ 1945
Ένα καταφύγιο στην καρδιά του ερειπωμένου Βερολίνου. Αξιωματούχοι των Ναζί σκοτώνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους και αυτοκτονούν. Όμως οι μεγαλύτεροι αρχαιολογικοί θησαυροί του ναζιστικού καθεστώτος που ήταν κρυμμένοι στο καταφύγιο έχουν εξαφανιστεί.

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΣΗΜΕΡΑ
Στη βυθισμένη νεολιθική πόλη της Ατλαντίδας, ο υποθαλάσσιος αρχαιολόγος Τζακ Χάουαρντ ανακαλύπτει αρχαία σύμβολα στα ερείπια. Μήπως υπάρχει μια φρικτή νέα εκδοχή της Ατλαντίδας με νέους απάνθρωπους ιερείς; Μήπως το Τρίτο Ράιχ είχε κρύψει ένα απίστευτα επικίνδυνο όπλο που μπορεί με μια λάθος κίνηση να προκαλέσει αφάνταστη καταστροφή;
Η τρομακτική έρευνα αρχίζει...

Ο συγγραφέας των best seller David Gibbins
συνδυάζει γεγονότα και φαντασία σε μια εκπληκτική περιπέτεια. «ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ... Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΟΒΑΡΕΣ».
DAILY EXPRESS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση