Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Κωδικός 520 για ελληνικά προϊόντα

Να δείξουν οι Ελληνες καταναλωτές την προτιμήσή τους στα εγχώρια προϊόντα με κωδικό (barcode) που ξεκινάει με τον αριθμό 520, «τα οποία εκτός από την σταθερά υψηλή ποιότητα που διαθέτουν, θα αποκτήσουν, με τον τρόπο αυτό, περισσότερο ελκυστική τιμή» ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».
Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, στην παρούσα φάση, οφείλουμε για πρώτη φορά να μεριμνήσουμε σοβαρά για τα του «οίκου» μας.
«Πρέπει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο να στηριχθεί, σε σημαντικό βαθμό, στην ελληνική παραγωγική βάση και να καλλιεργηθεί μέσα σε ένα εύφορο και προσοδοφόρο επιχειρηματικό έδαφος. Πρέπει να κοιτάξουμε τις αδυναμίες της ελληνικής αγοράς και να δούμε με ποιους τρόπους θα αλληλοτροφοδοτήσουμε ο ένας κλάδος την ανάπτυξη του άλλου. Η εποχή της καταναλωτικής έξαρσης παρήλθε. Πρέπει να εμποτίσουμε τη δράση μας με ένα σύνθημα: «Καταναλώνω, όσα και όσο παράγω». Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται η έννοια του «πατριωτισμού» που προαναφέραμε σε μία κατεύθυνση ενίσχυσης του ελληνικού παραγωγικού ιστού και της ελληνικής αγοράς»
Σε δύο παραδοσιακούς κλάδους της ελληνικής ελαφριάς βιομηχανίας, την υπόδηση και τα τρόφιμα, το αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών ολοένα και μεγαλώνει. Στο κλάδο της υπόδησης το 70% των προϊόντων είναι εισαγόμενο και μόλις το 30% παράγεται εγχώρια, ενώ στα τρόφιμα, 2.000 κωδικοί αντιστοιχούν σε προϊόντα ασιατικής προέλευσης, ένας αριθμός που βρίσκεται σε μία διαρκώς αύξουσα τάση.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ http://exypno.blogspot.com

PERIZITITO.GR - Νέες Κυκλοφορίες Βιβλίων

Καλωσήλθατε στο νέο newsletter από το PERIZITITO.GR με βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν!


Vampire Diaries 2: Η αναμέτρηση, L. G. Smith
Δείτε το απόσπασμα του βιβλίου, πατώντας εδώ!
«Η γοητευτική Έλενα, ο μελαγχολικός Στέφαν και ο σέξι Ντέιμον συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Ιταλία της Αναγέννησης. Οι ζωές τους δε θα ήταν ποτέ ξανά οι ίδιες. Η Έλενα, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο πρώτο βιβλίο της σειράς "Vampire Diaries", θα συνειδητοποιήσει πολύ γρήγορα ότι το μοναδικό πράγμα που είναι πιο επικίνδυνο από το να είσαι ερωτευμένη με ένα βρικόλακα είναι να είναι παθιασμένοι μαζί σου δύο βρικόλακες, και μάλιστα εχθροί μεταξύ τους. Καθώς ο Στέφαν παλεύει να καταπνίξει τα συναισθήματά του για την Έλενα, ο Ντέιμον προσπαθεί επίμονα να κατακτήσει την καρδιά της. Μια σειρά από σκοτεινά γεγονότα θα αναγκάσουν την Έλενα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της για να σώσει τον έναν από τους αθάνατους αδελφούς και επίδοξους κατακτητές της. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς έρωτα και τρόμου "Vampire Diaries" θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα.»


Guinness World Records 2011 (Ελληνική Έκδοση),

Το γαλανομάτικο αγόρι, Joanne Harris, Απόσπασμα Βιβλίου!
Τρώγοντας ζώα, Jonathan Safran Foer
Η χώρα των σκιών, Alyson Noel
Ανόσια τριάδα, Richard Peet
Μέγας Αλέξανδρος: Το μυστικό του τάφου του, Valerio - Massimo Manfredi, Απόσπασμα Βιβλίου!

Η διαχείριση της αγάπης, π.Φιλόθεος Φάρος
Το νέο βιβλίο του π.Φιλόθεου Φάρου μόλις κυκλοφόρησε!
«Μία από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες τραγωδίες του σύγχρονου ανθρώπου είναι ότι εξαντλεί πολύτιμη ενέργεια για να πείσει το περιβάλλον του και τον ίδιο ότι η κακοδαιμονία της ζωής οφείλεται στο κακό που έκαναν οι άλλοι σε αυτόν. "Η πραγματική συμφορά που υφίσταται η σημερινή κοινωνία δεν είναι η οικονομική δυσπραγία. Αυτό είναι μία συνέπεια που συνίσταται στον ενταφιασμό ανεκτίμητων χαρισμάτων ολόκληρων γενεών με την υπόσχεση της εύκολης ζωής που εξαπατηθήκαμε να πιστεύουμε ότι είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση". Την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου δεν την καθορίζει το κακό που του κάνουν οι άλλοι. Την ποιότητα της ζωής του την καθορίζει το κακό που κάνει εκείνος στους άλλους. Η προσφορά και η αποδοχή της αγάπης προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης του ενός έναντι του άλλου. Μπορεί να αποφεύγουμε να προσφέρουμε την αγάπη μας ή να απορρίπτουμε την αγάπη των άλλων για να αποφύγουμε την ευθύνη της αγάπης Συνήθως η αγάπη θεωρείται ένα συναίσθημα, μία συμπάθεια για έναν άνθρωπο. Αν και το συναίσθημα είναι μέρος της αγάπης, είναι τραγικό λάθος να θεωρείται απλό συναίσθημα. Η αγάπη και η διαχείρισή της μεταξύ άλλων είναι και μία τέχνη που χρειάζεται να τη διδαχθεί ένας άνθρωπος, όπως χρειάζεται να διδαχθεί και την τέχνη της ζωής γενικότερα. Στην εποχή μας οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο την ανάγκη τους να αγαπηθούν παρά την ανάγκη τους να αγαπήσουν, με αποτέλεσμα να επιζητούμε όλοι ξέφρενα την αγάπη και να μην υπάρχει κανείς για να μας την προσφέρει. Αν και η αγάπη είναι μία διαχρονική αξία, η κατανόησή της και ο τρόπος διαχείρισης της μπορεί να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις περιστάσεις. Στο βιβλίο ο συγγραφέας επιχειρεί μία σύγχρονη προσέγγιση και τρόπο διαχείρισης της αγάπης βασισμένη στις αναζητήσεις, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του σύγχρονου ανθρώπου.»

Ο επισκέπτης του ονείρου, Ελένη K. Τσαμαδού, Απόσπασμα Βιβλίου!
Βασιλική, Βάσω Νικολοπούλου
Μια χαραμάδα φως, Βαγγέλης Κούτας, Απόσπασμα Βιβλίου!
Πορφυρά γέλια, Μισέλ Φάις
Το θεώρημα της επτάδας, Γιώργος Μαυρωτάς

Καλό διάβασμα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση