Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

"Κόκκινο Σημάδι" - Η πρώτη παρουσίαση



Είναι πλέον γεγονός η πρώτη παρουσίαση του "Κόκκινου Σημαδιού" στα πλαίσια της 6ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου. Αν και η ώρα ήταν λίγο δύσκολη, 2 η ώρα το μεσημέρι γαρ, αρκετοί ήταν οι φίλοι που με τίμησαν με την παρουσία τους. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.
Την παρουσίαση ξεκίνησε, η αγαπημένη συγγραφέας όλων, η Λένα Μαντά.


Στη συνέχεια, διάβασε αποσπάσματα, ο ηθοποιός Δημήτρης Αραμπατζόγλου. Την εκδήλωση έκλεισε, η άλλη αγαπημένη συγγραφέας, η Πασχαλία Τραυλού, η οποία έκανε και την ανάλυση των χαρακτήρων του βιβλίου.

Πιστεύω ότι ήταν μια ζεστή και ευχάριστη εκδήλωση. Ήταν όλοι εκεί, φίλοι και γνωστοί, η Ελένη Τσαμαδού, η Μαρία Τζιρίτα, η Ελένη Αρτζανίδου...
Λένα μου και Πασχαλία μου, σας ευχαριστώ για την ωραία σας παρουσίαση!!!
Η εκδήλωση έκλεισε με υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο των εκδόσεων "Ψυχογιός".


(http://voikou.psichogios.gr/2009/06/6.html)

Πρόκειται για μια προσέγγιση

Ο Καζαντζάκης μοντερνιστής και μεταμοντέρνος
Ρόντερικ Μπήτον
εκδ Καστανιώτη

Ο δεύτερος τόμος της σειράς «Μελέτες για τον Καζαντζάκη» δομείται γύρω από τη βασική υπόθεση του Ρόντερικ Μπήτον ότι ο Καζαντζάκης ως πεζογράφος εφαρμόζει μοντερνιστικές και μεταμοντερνιστικές συγγραφικές πρακτικές. Ο Βρετανός κριτικός συνδέει τα κείμενα του Kαζαντζάκη με κείμενα του Έλιοτ (μυθική μέθοδος), του Πάουντ, του Μαρκέζ (μαγικός ρεαλισμός) και του Μπόρχες, προσφέροντας με αυτή την κριτική του πρόταση μια καινούργια οπτική γωνία για το πεζογραφικό έργο του Kρητικού συγγραφέα. Η θέαση αυτή δεν αποτελεί απλώς ανανέωση στον τρόπο ανάγνωσης των κειμένων του σημαντικού Έλληνα λογοτέχνη, αλλά συνιστά ριζική αλλαγή σε ό,τι αφορά την αντίληψή μας για τον προβληματισμό του ως συγγραφέα και την τοποθέτησή του στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για μια προσέγγιση τολμηρή αλλά και παράλληλα θελκτική, που καθίσταται απόλυτα πειστική σε ένα βιβλίο με άκρως συνεκτική επιχειρηματολογία.

Ο Ρόντερικ Μπήτον (Roderick Beaton) κατέχει από το 1988 την έδρα Κοραή Βυζαντινής και Νεοελληνικής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Βασιλικό Κολέγιο (King's College) του Λονδίνου. Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα για την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό από τον 12ο αιώνα έως σήμερα. Στα βιβλία του συμπεριλαμβάνονται τα εξής: Folk Poetry of Modern Greece· The Medieval Greek Romance, 1989 (ελλ. μτφρ. Η ερωτική μυθιστορία του ελληνικού μεσαίωνα, 1996)· An Introduction to Modern Greek Literature, 1994, 21999 (ελλ. μτφρ. Εισαγωγή στη νεότερη ελληνική λογοτεχνία, 1996)· George Seferis: Waiting for the Angel, 2003 (ελλ. μτφρ. Γιώργος Σεφέρης: Περιμένοντας τον άγγελο, 2003), που βραβεύτηκε με το σημαντικό βρετανικό βραβείο «Runciman Award». Mέσα στη διετία 2008-9 κυκλοφορούν δύο τόμοι, The Making of Modern Greece: Romanticism, Nationalism and the Uses of the Past, 1797-1896 (με τον David Ricks), και Εισαγωγή στο έργο του Καζαντζάκη: Επιλογή κριτικών κειμένων (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης). Aπό τις ίδιες εκδόσεις θα κυκλοφορήσει σύντομα στα ελληνικά ένας τόμος κριτικών δοκιμίων του με τον τίτλο, Η ελληνική λογοτεχνία και η «ιδέα του έθνους» (1071-2001).

Ασχολείται με την πεζογραφία και με τη λογοτεχνική μετάφραση. Το μυθιστόρημά του Ariadne's Children κυκλοφόρησε το 1995 (ελλ. μτφρ. Τα παιδιά της Αριάδνης, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1998). Eπίσης κυκλοφόρησε η μετάφρασή του του μυθιστορήματος Η αρχαία σκουριά της Μάρως Δούκα (1991), καθώς και μια επιλογή από τις Μέρες του Γιώργου Σεφέρη με τίτλο A Levant Journal (2007), που τιμήθηκε με το Bραβείο Λογοτεχνικής Mετάφρασης του Eλληνικού Iδρύματος Πολιτισμού.

Εκδηλώσεις από τα Ελληνικά Γράμματα

Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και

το Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1)

σας προσκαλούν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου

στις 19.00 στον 3ο όροφο στο χώρο του βιβλίου,

σε μία συζήτηση για την

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

με τον διαιτολόγο – διατροφολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα και τους

Δρ. Εμμανουήλ Γεωργιάδη, διδάκτορ Αθλητικής Ψυχολογίας και

Ψυχολογίας της Άσκησης, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας

και μέλος της Αμερικάνικης Ψυχολογικής Εταιρείας

Ιωάννα Κοντελέ, διαιτολόγος-διατροφολόγος, επιστημονικός συνεργάτης

μονάδας εφηβικής υγείας νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΦΑΓΕ, NESTLE Fitness, Astra Medical Hellas, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» «FAMILY LIFE»

------------------------------------------------------------------------------------------
Η «Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας», ο «Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Καβάλας» και οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα «Μεταμόρφωση της Ελληνικής Οικογένειας» κατά τη διάρκεια της οποίας η Δρ. Χάρις Κατάκη, Πρόεδρος του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο: «Το ήμερο φίδι του θεού»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009, στις 18:30 μ.μ., στην αίθουσα της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δρ. Ντόνα Παπαστυλιανού, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Δ.Π.Θ Δρ. Σεβαστή Χατζηφωτίου, Επικ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ.
------------------------------------------------------------------------------------------
Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Γιώργου Δημόπουλου, Νευρολόγου-Ψυχιάτρου και Γνωσιακού Ψυχοθεραπευτή.
«Αυτοεκτίμηση - Το μυστικό της επιτυχίας» την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009, στις 8:00 μ.μ., στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης στη Στοά του Βιβλίου (Σταδίου & Πεσμαζόγλου 5).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος, Γιάννης Χοιμές, ψυχολόγος, Ρίτσα Φράγκου-Κικίλια, Καθηγήτρια Φιλολογικού Τμήματος Παν/μίου Αθηνών.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί, Νικόλας Αγγελής και Μαρλέν Σαίτη και η συγγραφέας.
Θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Δ.ΑΝ.Ε.Κ. και Επίκ. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου
Δρ. Μιχάλης Χρυσομάλλης
.

Δεν χωρά πίεση στην πνευματικότητα


Η δύναμη της Καββάλα
Τεχνολογία για την ψυχή

Γιεχούντα Μπεργκ

εκδ Καστανιωτη


Η Καββάλα μάς λέει απλά: πώς και γιατί άρχισε να υπάρχει ο κόσμος· γιατί συνεχίζουμε να γυρίζουμε στις παλιές αρνητικές συνήθειές μας· γιατί εξακολουθούμε να αποφεύγουμε δραστηριότητες που γνωρίζουμε ότι είναι θετικές και ευεργετικές για τη ζωή μας· για ποιο λόγο υπάρχει χάος· πώς μπορούμε να δώσουμε νόημα και πνευματική δύναμη στην κάθε στιγμή μας. Πρόκειται για εντυπωσιακές δηλώσεις, αλλά μην τις πιστεύεις. Ούτε μια λέξη. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αυτή καθ' αυτή η ιδέα της πίστης εμπεριέχει ένα κατάλοιπο αμφιβολίας, ενώ η γνώση δεν αφήνει περιθώρια σκεπτικισμού. Σημαίνει βεβαιότητα. Απόλυτη πεποίθηση. Μέσα στα σπλάχνα σου. Μέσα στην καρδιά σου. Μέσα στην ψυχή σου. Σε παρακαλώ λοιπόν να τεστάρεις κάθε μάθημα αυτού του βιβλίου. Εφάρμοσε τις αρχές αυτές στη ζωή σου. Ζήσε τα μαθήματα και δες αν «καθαρίζει ο αέρας». Xρειάστηκαν πολλές θυσίες και βάσανα ώστε να μπορέσει ένα βιβλίο σαν κι αυτό να φτάσει σήμερα σ' εσένα και στους άλλους ανθρώπους. Έχει λοιπόν σημασία για όλους μας να δώσουμε προσοχή στο καββαλιστικό αξίωμα που λέει: «Δεν χωρά πίεση στην πνευματικότητα».


Ο Γιεχούντα Μπεργκ είναι χειροτονημένος ραββίνος και κορυφαίος γνώστης της Καββάλα, την οποία διδάσκει σε Κέντρα της Καββάλα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση