Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

18o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Φεστιβάλ Βιβλίου Αλεξανδρούπολης


Το 18ο φεστιβάλ βιβλίου Αλεξανδρούπολης άνοιξε τις πύλες του χθες Πέμπτη 9 Ιουλίου στην παραλία Φάρος της Αλεξανδρούπολης. Το φεστιβάλ βιβλίου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εγνατία του βιβλίου και του πολιτισμού» θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, έως και την Πέμπτη 19 Ιουλίου.

Το βιβλιόφιλο κοινό του Έβρου θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεση καθημερινά από τις 19:00 έως και τις 23:30.

Ο θεσμός του περιφερειακού φεστιβάλ βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη, που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης, πραγματοποιείται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (Σ.ΕΚ.Β.Ε), σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της Αλεξανδρούπολης, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Έβρου.

Οι 100 εκδότες από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν θα φιλοξενηθούν σε 40 εκθετήρια όπου θα παρουσιαστούν περισσότεροι από 20.000 τίτλοι τόσο από την ελληνική όσο και από την ξένη εκδοτική παραγωγή.

Ο πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β.Ε Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, μιλώντας για την διοργάνωση προσκάλεσε όλους, να επισκεφθούν την έκθεση αναφέροντας συγκεκριμένα: «Εμείς οι εκδότες, από όλη την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι, για 24 χρονιά, κλείνουμε ραντεβού με τα βιβλία μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων του νομού Έβρου. Η Αλεξανδρούπολη υποδέχεται για ακόμη μία φορά το φεστιβάλ βιβλίου, με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί ακόμη μία πετυχημένη διοργάνωση.
Καλώ όλους να περπατήσουν στην όμορφη παραλία του Φάρου της Αλεξανδρούπολης “του Φάρου της γνώσης”».
(πηγή:http://www.istories.g)

17η Έκθεση Βιβλίου στο Βόλο

Η 17η Έκθεση Βιβλίου στο Βόλο, μετά από τα χίλια κύματα, μεταφορικά και κυριολεκτικά, πλησιάζει στο τέλος της. Φέτος περιορίστηκα σε 2 μόνο βιβλία, "Το κορίτσι της Χρυσής Ακτής" Μέριλιν Χιούαρντ Μίλς, εκδ Ωκεανίδα και "Ευτυχισμένος που έκανε το ταξίδι του Οδυσσέα" Μαριάννα Κορομηλά, εκδ Άγρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση