Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Αχχχχ τι μου θύμισε...

ΙΝΔΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΈΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
εκδ Modern Times

Η Ινδία φημίζεται για το πλούσιο και γεμάτο νόστιμες εναλλαγές γευστικό της ρεπερτόριο, αποτέλεσμα εξαίσιων, εξωτικών συνταγών. Ακολουθήστε μας σε ένα υπέροχο γαστριμαργικό ταξίδι. Περπατήστε στην παραλία Τσόουπατι και κοντοσταθείτε στους υπαίθριους πάγκους με τις διάφορες λιχουδιές για να γευθείτε σαμόσα, ίντλι και βάντα. Στη Βομβάη δοκιμάστε πιάτα με ψάρια αλιευμένα στο ξεκίνημα της μέρας. Περιηγηθείτε στις φυτείες μπαχαρικών απολαμβάνοντας αλού γκοστ, κίμα μάταρ και πουλάο. Μπάρφι, λαντού και ροσογκόλα είναι τα φημισμένα γλυκά της Ινδίας που θα συνοδεύσουν όποιο τσάι επιλέξετε από τις φυτείες τσαγιού του Άσαμ και των Νίλγκιρι, το τέλειο γευστικό φινάλε του ταξιδιού στη χώρα των μεθυστικών αρωμάτων και γεύσεων.

για να φτάσει στη "Γη της Επαγγελίας"

Νύχτες υποταγής
Στασινού Ελένη
εκδ Άγκυρα

Η Σάσα, ανήλικη από χώρα που δοκιμάζεται, φυγαδεύεται από τον Άντζελο, διασχίζοντας τα βουνά, για να φτάσει στη "Γη της Επαγγελίας". Εδώ, μετά τους σωματικούς και ψυχικούς βιασμούς που στιγμάτισαν την παιδική της ηλικία, θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του σωτήρα της, έως ότου λίγο καιρό μετά αντιληφθεί ότι το μόνο που άλλαξε ήταν το πρόσωπο του δυνάστη.
Μια νύχτα χειμωνιάτικη, οικτρά κακοποιημένη στο Άλσος, εκεί που θα νομίσει ότι όλα έχουν χαθεί, μια σπίθα θα ανάψει στο πίσω μέρος της καρδιάς της, που θα την κρατήσει ζωντανή. εφόσον ο ωραίος άγνωστος, θα σκύψει με συμπόνια από πάνω της. Ο Ιωάννης, αριστούχος της Νομικής, πάμφτωχος και ακέραιος, γιορτάζει με φίλους το τέλος των σπουδών, ώσπου η νύχτα γιορτής, μετατρέπεται σε εφιάλτη, εφόσον κάποιος που γλεντά με δυό κορίτσια, μαχαιρώνει το ένα και φεύγει τρέχοντας. Κι ενώ όλοι θα μείνουν μακριά από το γεγονός, ο Ιωάννης, θα φυγαδεύσει την άλλη κοπέλλα να ξεφύγει... στο πρόσωπό της οποίας θα αναγνωρίσει την κακοποιημένη άγνωστη μιας χειμωνιάτικης νύχτας... Στο φοιτητικό του δωμάτιο, η Σάσα και ο Ιωάννης θα περάσουν το πλέον καυτό καλοκαίρι.
Δέκα χρόνια μετά, η Σάσα θα έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια ότι πέρασε μια ζωή υποταγμένη. Στον πατέρα, στον σωτήρα, στην ανάγκη, στον έρωτα. Κι η αλήθεια αυτή την προκαλεί να πάρει θέση. Θα μείνει η εναλλακτική; Η ερωμένη του δώματος; Η εχθρά των θεσμών; Ή θα υψώσει το κουρεμένο κεφάλι και θα αξιώσει τη ζωή της, αντί να είναι η Αναστασία της υποταγής;

Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις Άγκυρα

Σάββατο 11 Απριλίου, ώρα 12:00
Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ της Δήμητρας ΨυχογυιούΤο Public και οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ καλούν τους μικρούς τους φίλους στην παρουσίαση του παραμυθιού «Ο κηπουρός του Ουρανού» που έχει γράψει και εικονογραφήσει η Δήμητρα Ψυχογυιού. Ελάτε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να ταξιδέψουμε σε τοπία μαγικά, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν με τη δύναμη της αγάπης.
Χώρος: Public Καραγιώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, Τηλ.: 210 3646210

Σάββατο 11 Απριλίου ώρα 11:30
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Μετάφραση - Απόδοση: Nανίνα Σακκά. Το βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ και οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ καλούν τους μικρούς τους φίλους να ξεναγηθούν στην Αρχαία Ελλάδα. Να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ενδυμασία και τη διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων μαζί με τη μουσειοπαιδαγωγό Αλεξάνδρα Ξηντάρα.
Χώρος:Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ Βασ. Γεωργίου Α' 11, Πειραιάς, Τηλ. 2104100286

Σάββατο 11 Απριλίου ώρα 12:00
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ της Εύας Καραντινού ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Ρένας Ρώσση-Ζαϊρη. Το βιβλιοπωλείο ΦΛΩΡΑΣ και οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ καλούν τους μικρούς τους φίλους να κατασκευάσουν στολίδια για τις λαμπάδες τουςμε τη συγγραφέα-εικονογράφο Εύα Καραντινού και να γνωρίσουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα.
Χώρος:Βιβλιοπωλείο ΦΛΩΡΑΣ Ζωσιμάδων 46, Πειραιάς, Τηλ. 2104178219

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ Κόκκινο Σημάδι Σοφία Βόικου

Παγιδευμένοι στη λαίλαπα

Η Ρωσίδα παλλακίδα
Φέρνιβαλ Κέιτ

εκδ Ωκεανίδα

Ρωσία, 1928. Η Ρωσική Επανάσταση βρίσκεται στο απόγειό της και η αριστοκράτισσα Βαλεντίνα καταφεύγει μαζί με το κοριτσάκι της, τη Λίντια, στην Κίνα. Οι συνθήκες της ζωής τους εκεί είναι τρισάθλιες και για να μπορέσουν να επιβιώσουν, η Λίντια αρχίζει να κλέβει.Όταν χάνεται ένα βαρύτιμο κολιέ με ρουμπίνια, ο Τσανγκ Αν Λο, ένα ωραίο παλικάρι και ιδεολόγος κομμουνιστής, σώζει τη Λίντια από βέβαιο θάνατο.
Παγιδευμένοι στη λαίλαπα από τη σύγκρουση ανάμεσα σε κομμουνιστές και εθνικιστές, τις κινεζικές μαφίες και τον υποκριτικό συντηρητισμό των λευκών αποίκων, η Λίντια και ο Τσανγκ Αν Λο ερωτεύονται τρελά...

Ένα βιβλίο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία

Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΝΟΣ
Εικονογράφηση: ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(από 9 ετών,2007)
Στο σχολείο του Άλκη ήρθε ένας καινούριος μαθητής που δεν κατάγεται από την Ελλάδα. Λέγεται Ναβίντ και έφτασε εδώ με τη μητέρα του, έπειτα από ένα μεγάλο και επικίνδυνο ταξίδι.Τι ήρθε όμως να κάνει στην Ελλάδα και πού βρίσκεται ο μπαμπάς του; Σίγουρα δεν ήρθε για διακοπές, γιατί, αν ήταν έτσι, δε θα γραφόταν στο σχολείο, θα πήγαινε στα νησιά. Άλλωστε, δεν έχουν σχολεία στη χώρα του;Και, καλά, το σχολείο δεν είναι και τόσο ωραίο πράγμα. Δεν έχουν όμως όλα τα άλλα ωραία που έχουμε κι εδώ, όπως τηλεόραση, μπάλα, μπαμπάδες, ίντερνετ, παγωτά; Και, αν τα έχουν, γιατί έφυγε ο Ναβίντ;
Μέσα από τις σχολικές του εκθέσεις ο Άλκης θα προσπαθήσει να βρει απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα και θα ανακαλύψει ότι η χώρα του φίλου του, του Ναβίντ, έχει όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά διαφορετικά από την Ελλάδα. Είναι μια χώρα μαγική, ωστόσο βασανίζεται από ένα μεγάλο πρόβλημα...
Ένα βιβλίο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ένα βιβλίο για όλους τους Ναβίντ που ζουν δίπλα μας.
Ο συγγραφέας έχει παραχωρήσει όλα τα δικαιώματα από την πώληση του βιβλίου στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Αγοράζοντάς το, συμβάλλετε στην ενίσχυση και προστασία των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και οι Εκδόσεις Κέδρος με αφορμή το βιβλίο Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές του Πάνου Χριστοδούλου, διοργανώνουν διαγωνισμό δημιουργικής έκφρασης με θέμα:

Βρέθηκες ή θα μπορούσες να βρεθείς στη θέση του Ναβίντ; Γράψε τη δική σου ιστορία, πραγματική ή φανταστική ή δημιούργησε τη δική σου εικόνα (ζωγραφιά, κολάζ, μακέτα, αφίσα) με αφορμή τα συναισθήματα και τις σκέψεις που σου δημιούργησε το βιβλίο.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου οι οποίοι θα γράψουν ένα κείμενο 800 λέξεων ή/και θα δημιουργήσουν μια εικόνα διαστάσεων 21εκ. x 28εκ. Το υλικό θα πρέπει να αποσταλεί στις εκδόσεις Κέδρος από την 1η Φεβρουαρίου ως την 25η Απριλίου 2009.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από επιτροπή και θα βραβευτούν τα 5 καλύτερα κείμενα και οι 5 καλύτερες εικόνες. Κάθε μαθητής που θα διακριθεί θα κερδίσει μια σειρά λογοτεχνικών και εκπαιδευτικών βιβλίων ανάλογα με τη σειρά βράβευσης και την τάξη του. Τα βραβευθέντα έργα θα εκδοθούν σε ειδικό συλλογικό τόμο.

Τέλος, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στην Αθήνα ο Πάνος Χριστοδούλου θα απονείμει τα βραβεία και θα συζητήσει με τα παιδιά.

για τη φιλοσοφία και τα απωθημένα της ψυχής μας...

Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι
Στεφανάκης Δημήτρης Γ.
εκδ Πατάκη

«Σαράντα χρόνια αργότερα ένας άντρας…» Παράξενο που άρχιζε έτσι το δεύτερο κεφάλαιο του Πρώτου ανθρώπου. Λες και ο συγγραφέας του, ο Αλμπέρ Καμύ, γνώριζε πως θα «ξαναζούσε» σαράντα χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό του, που δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει αυτό το μυθιστόρημα. Επιστρέφοντας στη Μύκονο, ένα καλοκαίρι στα τέλη του 20ού αιώνα, βρίσκεται αντιμέτωπος με το ερώτημα: Είναι ο θάνατος το αναπάντεχο τέλος που κόβει οριστικά το νήμα της ζωής και της δημιουργίας, ή υπάρχει κάποτε μια δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσει κανείς ό,τι άφησε στη μέση;
Δίπλα στον Καμύ μια νεαρή δημοσιογράφος αναζητεί τον μύθο, ένας αιρετικός επιστήμονας τη δικαίωση, ένας αποτυχημένος συγγραφέας την έμπνευση. Άνθρωποι, βιβλία και έρωτες ζητούν ολοκλήρωση. Αυτό το καλοκαίρι δεν είναι απλώς το στοίχημα του χαμένου χρόνου.
Ένα ταξίδι στις Κυκλάδες και στο φως, που συμφιλιώνει τη ζωή με τον θάνατο, ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και τη λογοτεχνία, για τη φιλοσοφία και τα απωθημένα της ψυχής μας...

Εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους

11/04/2009 18:30
Γιώτα Φώτου Το κόκκινο αυγό της Γαβριέλας
Βιβλιοπωλείο "Το Σπίτι του Σοφούλη", Απόλλωνος 8, Λάρισα
Παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Φώτου .Αμέτρητα αυγουλάκια, κοτούλες και χαριτωμένα κοριτσάκια, θα διασκεδάσουν τα παιδιά, ξεπηδώντας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Χρώματα θα βάψουν τα αυγουλάκια των παιδιών. Η συγγραφέας του βιβλίου θα σας διηγηθεί την ιστορία τσουγκρίζοντας αυγουλάκια μαζί με την ήρωα του βιβλίου, την Γαβριέλα!
Είσοδος: ένα άσπρο βρασμένο αυγό!
12/04/2009 12:00
Λόις Ντάνκαν Ξενοδοχείο για σκύλους
Κινηματογράφος ΑΘΗΝΑΙΟΝ 2 (Β. Σοφίας 124, ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι)
Avant premiere της ταινίας ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ του Θορ Φρέντενθαλ, με τους Λίζα Κούντροου, Έμα Ρόμπερτς, Ντον Τσιντλ, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Λόις Ντάνκαν. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, στο τηλέφωνο: 210 28 04 853 ή στο e-mail: sstamou@psichogios.gr (κα Στέλλα Στάμου). 2102804853
21/04/2009 20:00
Σταυρούλα Κάτσου-Καντάνη Η Έμμα και οι Έγκελ
Βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΙ & ΜΟΛΥΒΙ, Περικλή Ράλλη 9, Κορώνη
Η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο της και θα συζητήσει με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση σεισμού. 2725022720

NEW YORK TIMES BOOK REVIEW: Μια κλασική ιστορία με μια σχεδόν ιδιοφυή πλοκή

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ
εκδ Ψυχογιός

Λένινγκραντ, 1941. Ο Λεβ Μπένιοφ θεωρεί τον εαυτό του "φτιαγμένο για εποχές στέρησης". Είναι ένας μικροκαμωμένος και πανέξυπνος νεαρός, παρθένος ακόμη, που δουλεύει εθελοντικά ως πυροσβέστης. Όταν ένας νεκρός Γερμανός αλεξιπτωτιστής προσγειώνεται στη γειτονιά του, ο Λεβ συλλαμβάνεται να κλέβει ένα μαχαίρι από το πτώμα και οδηγείται στη φυλακή, όπου μοιράζεται το κελί του με τον Κόλια, λιποτάκτη του Κόκκινου Στρατού. Οι δυο νέοι έχουν μία και μοναδική ευκαιρία να σώσουν τη ζωή τους: πρέπει να βρουν μια ντουζίνα αυγά για ένα συνταγματάρχη της μυστικής αστυνομίας που θέλει να τα χρησιμοποιήσει για την παρασκευή της γαμήλιας τούρτας της κόρης του. Σε μια χώρα που υποφέρει από το κρύο, την πείνα και τις στερήσεις, ο Λεβ και ο Κόλια ρίχνονται σε μια απίστευτη περιπέτεια, όπου μπλέκονται επικίνδυνοι ναζί, ατρόμητοι παρτιζάνοι και μια γυναίκα-φωτιά.

Η Χαρά κατάφερε να παντρευτεί

Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΚΟΥ
εκδ Λιβάνη
Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, η Χαρά κατάφερε να παντρευτεί τον άντρα που ονειρεύτηκε. Ενώ όμως του στάθηκε στα δύσκολα, μόλις εκείνος έπαψε να ζει στην αβεβαιότητα, ανακάλυψε πως η πολυπόθητη σταθερότητα συνοδεύεται από βαθιά πλήξη. Η αντίδρασή του πόνεσε τη Χαρά, που είχε μάθει να πετάει με τα δικά του φτερά. Η Χαρά συνειδητοποίησε πως ο Θεός έδωσε μυαλό στον άνθρωπο για να σκέφτεται και πόδια για να προχωρά και να χτίζει το μέλλον του στις δικές του πλάτες. … Ώριμη λοιπόν και κατασταλαγμένη, η Χαρά τολμά μια καινούρια αρχή, και με το νέο της σύντροφο βλέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές και τις αργίες. Όταν ανταμώνουν φροντίζουν να παραμερίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, ζουν έντονα την κάθε στιγμή και φροντίζουν να κρατούν τη σχέση τους ζωντανή και ανθεκτική στη φθορά του χρόνου, μέχρι που...
Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία τα έργα της: Ο Θησαυρός της αγάπης, Το Μυστικό της Βεατρίκης, Ένα Κομμάτι Ουρανού (συμμετοχή σε συλλογικό έργο), Το Τέλος, Όταν Σβήσανε τα Φώτα της Σιωπής, Η Αεροσυνοδός, Τα Καλύτερά μου Χρόνια, Χωρίσαμε την Ίδια Εποχή, Αλεξάνδρα, Μια Υπέροχη Ζωή…

Μια νεαρή κοπέλα στην ελληνική επαρχία του μεσοπολέμου

Αν μπορούσα θα τ' άλλαζα όλα

«Βυθίστηκε σ’ ένα όνειρο που στην αρχή της φάνηκε παράξενο, γιατί ήταν τόσο ζωντανό ώστε να το μπερδεύει με την πραγματικότητα… Είδε γάμους, χαρές, λύπες, γεννήσεις, θανάτους και συνέπασχε μαζί τους σαν να ήταν κομμάτια του εαυτού της. Μια ζωή ολόκληρη πέρασε από μπροστά της, χωρίς ακόμα να ξέρει αν ήταν η δική της ή κάποιας άλλης… Μια ζωή…»
Οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι δρόμοι μοναχικοί. Οι αποφάσεις δεν αφορούν μόνο έναν... Ποιος έχει τη δύναμη να τ’ αλλάξει όλα, πριν καν η ιστορία αρχίσει να τρέχει; Nα κάνει το ταξίδι πίσω στο χρόνο και ξαναζήσει από την αρχή, με άλλους πρωταγωνιστές;
Μια νεαρή κοπέλα στην ελληνική επαρχία του μεσοπολέμου βλέπει τη μελλοντική της ζωή να περνάει σαν όνειρο μπροστά απ’ τα μάτια της… Ένα μέλλον γεμάτο αγάπη, που ένα σκοτεινό πεπρωμένο θα το αμαυρώσει… Η γέννηση ενός γιου θα σταθεί η αφορμή για δυστυχίες και ανατροπές, δράματα και συγκλονιστικές αποκαλύψεις, και δε θ’ αφήσει ανεπηρέαστη τη ζωή κανενός… Οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι μοναχικοί δρόμοι, οι αποφάσεις δεν αφορούν ποτέ μονάχα έναν. Όποιος θα μπορούσε να τ’ άλλαζε όλα, πριν καν συμβούν, θα κέρδιζε ίσως τη γαλήνη…

Upcoming Events

2009 Anniversary Convention

Location: Christchurch, New Zealand
Date: April 17-19, 2009
Website: For more information, visit
the convention website, or the threads in Conventions and Meetings forum.
Contact: The Convention team christchurch2009 AT gmail dot com
4th Greek Bookcrossing Convention
Location: Larisa, Greece
Date: 24-26 April 2009
Website: For more information, visit
the convention website, or the threads in Conventions and Meetings forum.
Contact:
LarissaOBCZ@gmail.com, elpis, annadvarna, or Stoxasths for more information.

Conven��o Nacional BookCrossing 2009 (1st Portuguese Convention)
Location: Maceda, Portugal
Date: May 9-10, 2009
Website: For more information, visit
the convention website.
Contact:
elhurricane@kanguru.pt, ElHurricane for more information.
German-language Bookcrossing Meetup (2009)
Location: Vienna, Austria
Date: May 29 - June 1, 2009
Website: For more information, visit
the convention website, or the english version here.
Contact:
Wiener-Crosser for more information.
UK Unconvention 2009
Location: Edinburgh, Scotland
Date: July 3-5
Website: TBA
Contact:
bcukunconvention@googlemail.com, perfect-circle, AnglersRest, Lyzzybee, Rivercassini, Suedo, Beckydore, Beebarf.
North American UnConvention 2009
Location: Kansas City
Date: October 23-25, 2009
Website: TBA
Contact:
BountifulPots for more information.

Χαριστικό παζάρι βιβλίων


Χαριστικό παζάρι βιβλίων

Tι;
Χαριστικό παζάρι βιβλίων από δεύτερο χέρι.
Πού;
H άσπρη λέξη με αφορμή την συμπλήρωση 6 χρόνων λειτουργίας, και λίγο πριν τη μεγάλη αλλαγή της, διοργανώνει το 3ο χαριστικό παζάρι βιβλίων στο βιβλιοπωλείο της (Μαντζάρου 6 και Σόλωνος 54 στον 1ο όροφο).
Πότε;
Tο Σάββατο 11 Απριλίου. Η πόρτα θα ανοίξει στις 12.00 το μεσημέρι και το παζάρι θα λειτουργήσει μέχρι να εξαντληθεί το απόθεμα των βιβλίων.
Πώς;
Κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει δωρεάν έως και 4 τίτλους της αρεσκείας του από τα βιβλία του παζαριού. Για τη μεταφορά των βιβλίων καλό θα ήταν να είστε εφοδιασμένοι με τσάντα μεταφοράς καθώς δεν θα παρέχεται από την άσπρη λέξη.
Η ΙΔΕΑ
Βιβλία από δεύτερο χέρι αναζητούν αναγνώστες πριν καταλήξουν στα σκουπίδια. Η ιδέα της ανακύκλωσης βιβλίων δεν είναι καινούργια. Εδώ και αρκετά χρόνια βιβλία αλλάζουν χέρια και αποκτούν νέους αναγνώστες.

Έως και την 26η Μαρτίου αρκετοί φίλοι της άσπρης λέξης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έφεραν τα βιβλία που δεν τους ήταν πλέον χρήσιμα και «έπιαναν» χώρο στις βιβλιοθήκες τους. Σας ευχαριστούμε θερμά.

Είναι πολύ πιθανόν, κάποιο από αυτά τα βιβλία να σας ενδιαφέρει και να βρει θέση στη δική σας βιβλιοθήκη. Λογοτεχνία, Μυθιστορήματα, Παιδικά, Μυστήριο, Θρησκεία, Περιοδικά, Φωτογραφία, Εγκυκλοπαίδειες, Ιατρικά κ.α.

Επιλέξτε βιβλία και αποκτήστε τα εντελώς δωρεάν. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να δώσουμε ζωή σε βιβλία που ξεκουράζονταν, ξεχασμένα σε βιβλιοθήκες και υπόγεια. Τα βιβλία είναι φορείς πολιτισμού ας γίνουμε και εμείς.


Το βιβλιοπωλείο της άσπρης λέξης βρίσκεται στην οδό Μαντζάρου 6 στον 1 όροφο.


Τηλ. πληροφοριών: 210-3608008

The Antamoma 4ο Συνέδριο Bookcrossing στη Λάρισα

Χρήσιμες πληροφορίες
Οι μέρες περνάνε, το συνέδριο πλησιάζει. Επειδή πολλοί ετοιμάζονται και σχεδιάζουν τον ερχομό και την διαμονή τους, ορίστε μερικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν.
- Υπάρχει πλέον χάρτης της πόλης στο Google Maps. Μπορείτε να τον βρείτε
εδώ αλλά υπάρχει και λινκ στο μπλογκ, στην δεξιά στήλη. Εκεί θα βρείτε σταθερά σημεία προσανατολισμού στην πόλη, ξενοδοχεία, μέρη σχετικά με το συνέδριο, βιβλιοπωλεία, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ κ.α.
- Την Παρασκευή 24 Απριλίου φυσικά θα γίνει η καθιερωμένη συνάντηση γνωριμίας. Θα γίνει στην Ζώνη της πόλης, το Starbucks, στην πλατεία Ταχυδρομείου μετά τις 6.30-7. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα καθότι οι πιο πολλοί θα έρθουν Παρασκευή, οπότε θα σας περιμένουμε εκεί από αυτή την ώρα και μετά. Το Starbucks είναι 100 μέτρα από το Grand Hotel και 300 από το G.R. Louis. Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο email ή με ΡΜ
- Κατά τις 9.30, θα αναχωρήσουμε από εκεί, για το δεύτερο μέρος της βραδιάς, το φαγητό σε μαγαζί της πόλης, το οποίο ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιό θα είναι.
- Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, θα υπάρχει χαλαρό πρωινό και μετά ξενάγηση στην πόλη, βιβλιοπωλεία κλπ που θα ξεκινήσει στις 11 περίπου. Όσοι από εσάς έρθουν το Σάββατο, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και θα ανταλλάξουμε τηλέφωνα για καλύτερη συνεννόηση.
- Φυσικά, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση αλλά κι εξερεύνηση της πόλης.
- Σύντομα, όλοι όσοι συμμετέχουν θα λάβουν ένα ΡΜ με περαιτέρω πληροφορίες κι επεξηγήσεις για τις μέρες του Συνεδρίου.
Για οτιδήποτε άλλο, για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, πληροφορίες κλπ, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας περιμένουμε στην Λάρισα!
Στο site του Συνεδρίου θα απαντηθούν όλες οι απορίες σας
http://www.bcgreece2009.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση