Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Νέες Κυκλοφορίες Μαΐου Εκδόσεις Διόπτρα


Η συγγνώμη είναι η πιο σκληρή λέξη
Jennifer Weiner
εκδ Διόπτρα

Μια ζωή στη σκιά του πολιτικού, έκανε τα πάντα για να διατηρεί λαμπερή την εικόνα της οικογένειάς της. Και θα τα είχε καταφέρει μια χαρά, αν δεν έκανε το στραβοπάτημα ο Ρίτσαρντ που τώρα πια με το προσωπείο του μεταμελημένου συζύγου και πατέρα ζητά τη συγχώρεσή της.
Και οι κόρες, πώς θα αντιδράσουν; Η καθεμία μπροστά στον δικό της κυκεώνα καλείται να λύσει τους δικούς της γρίφους…
Πώς θα μπορέσει η Ντιάνα να μιλήσει για ηθική όταν διατηρεί παράλληλη σχέση μ’ έναν νεότερό της άντρα;
Και η Λίζι; Πώς να μιλήσει για λάθη, αυτή, μια πρώην τοξικομανής που πάντα υπήρξε το μαύρο πρόβατο της οικογένειάς της;
Τρεις γυναίκες στο επίκεντρο της δημοσιότητας, στο μεταίχμιο μιας νέας ζωής…
Τι θα επιλέξουν; Τα γνώριμα μονοπάτια ή την περιπέτεια της ζωής;

Η Συγγραφέας: 
Η Jennifer Weiner γεννήθηκε το 1970 σε μια στρατιωτική βάση στη Λουιζιάνα. Μεγάλωσε στο Κονέκτικατ και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Εργαζόταν ως ρεπόρτερ σε εφημερίδες μέχρι το 2001, οπότε και εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο. Από τότε ασχολείται μόνο με τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Στο βιβλίο της In her Shoes (2002) βασίστηκε η ομότιτλη επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνιστές την Κάμερον Ντίαζ, την Τόνι Κολέτ και τη Σίρλεϊ Μακλέιν. Στα γνωστότερα βιβλία της περιλαμβάνονται τα μυθιστορήματα Little Earthquakes, Goodnight Nobody, Then Came You, καθώς και η συλλογή διηγημάτων The Guy not Taken.

Σχόλια αναγνωστών:
«Από τα πιο έξυπνα βιβλία για το γυναικείο κοινό... Με πολύ χιούμορ η Weiner εξανθρωπίζει τη σχέση ανάμεσα σε μια μητέρα και τις κόρες της, καθώς πασχίζουν να κρατήσουν ενωμένη την οικογένειά τους».
Glamour

Κράτα τα μάτια σου κλειστά
John Verdon
Προηγ. Τίτλοι: Σκέψου έναν αριθμό
εκδ Διόπτρα

Η Τζίλιαν Πέρι, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, παντρεύεται τον διάσημο ψυχίατρο Σκοτ Άστον. Μπροστά της ανοίγεται ένας ευτυχισμένος δρόμος όμως κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης βρίσκεται άγρια δολοφονημένη. Τα στοιχεία οδηγούν σε αδιέξοδο.

Είναι ώρα να αναλάβει δράση ο ντετέκτιβ Ντέιβ Γκάρνεϊ...

Αν και έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από την υπόθεση με τους Αριθμούς, ο Γκάρνεϊ αποφασίζει να θυσιάσει την ειδυλλιακή ηρεμία του αγροκτήματός του και να αποδυθεί σε έναν αγώνα για τον εντοπισμό του ψυχοπαθούς δολοφόνου. Με την αναλυτική μεθοδολογία του ανακαλύπτει πτυχές του μυστηρίου, αλλά ταυτόχρονα βάζει σε κίνδυνο κοντινά του πρόσωπα.
Ένα αστυνομικό θρίλερ με συνεχείς ανατροπές, που προκαλούν δέος και καθιερώνουν τον Verdon ως μετρ του είδους. Όταν διαβάσετε τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου θα αργήσετε να κλείσετε τα μάτια σας. Το κακό παραμονεύει στις σκιές.

Ο Συγγραφέας: 
Ο John Verdon έχει εργαστεί ως στέλεχος σε αρκετές διαφημιστικές εταιρίες του Μανχάταν, αλλά όπως και ο πρωταγωνιστής του, πρόσφατα εγκαταστάθηκε στις αγροτικές περιοχές στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Το Σκέψου έναν Αριθμό ήταν το πρώτο του βιβλίο το οποίο είχε ιδιαίτερη απήχηση σε όλον τον κόσμο και βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων στην Ελλάδα για πολλές εβδομάδες.

Το γιασεμί της ανατολής
Julia Gregson
εκδ Διόπτρα

1942, παγκόσμιος πόλεμος. Ένας πόλεμος που έχει ήδη διαλύσει οικογένειες και έχει πάρει αμέτρητες ζωές. Για μερικούς όμως είναι η απόλυτη περιπέτεια. Η Σαμπά έχει μεγαλώσει με τα παραμύθια του πατέρα της και τα τραγούδια της Τουρκάλας γιαγιάς της. Όταν η ευκαιρία να γίνει τραγουδίστρια χτυπά την πόρτα της, η Σαμπά την ακολουθεί έως την Αίγυπτο, την Τουρκία, τη Βηρυτό, τη Δαμασκό. Κι ο Ντόμ, ένας γοητευτικός νεαρός πιλότος ακολουθεί τη Σαμπά. Διπλοί πράκτορες, αντικατασκοπεία, κίνδυνοι. Το Γιασεμί της Ανατολής είναι μια ιστορία πολέμου, πάθους καταστροφής και έρωτα για μια γυναίκα γεμάτη δύναμη και περηφάνια. Το Γιασεµί της Ανατολής είναι µια ιστορία γλυκιάς παρακµής, αγάπης και θανάτου. Είναι η συναρπαστική ιστορία µιας µοναχικής γυναίκας σε έναν εξωτικό κόσµο. 

Η Συγγραφέας:
Η Julia Gregson εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Ινδία και το Βιετνάμ για εφημερίδες και περιοδικά, όπως το Rolling Stone και οι Times. Ζει στην Ουαλία με την οικογένειά της. Το πρώτο βιβλίο της «Στην Καρδιά των Μουσώνων» βραβεύτηκε από το Romantic Novelists’ Association ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2008. Επίσης, τιμήθηκε και με δεύτερη διάκριση από το Prince Maurice Prize το 2010. Αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό όπως και το δεύτερο βιβλίο της «Το Λουλούδι της Κριμαίας». Και τα δύο βρέθηκαν για πολλές εβδομάδες στις λίστες των ευπώλητων στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση