Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Αιώρα

Αυτοβιογραφία
Δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος σ' ένα τρένο που κινείται
Howard Zinn
Μετάφραση: Νίκος Σταμπάκης

Οι εκδόσεις Αιώρα ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Χάουαρντ Ζιν τιμούν την μνήμη του –πέθανε στις 27 Ιανουαρίου του 2010– εκδίδοντας την Αυτοβιογραφία του.Η αυτοβιογραφία του γνωστού πλέον και στην Ελλάδα ιστορικού, συγγραφέα και ακτιβιστή καλύπτει δεκαετίες αγώνων για την ζωή, την ανθρωπότητα και την κοινωνική αλλαγή.
εικονογράφηση: Bertrand Gatignol
μετάφραση: Λούνα Παλέτα
"Μικρός κατοικούσα σ' έναν τεράστιο πύργο κρυμμένο στην καρδιά ενός μεγάλου μαγικού δάσους... Ήμουν όμορφος και είχα πολλούς φίλους. Ήμουν πλούσιος και έξυπνος..." Μια ιδανική παιδική ηλικία; Ναι, αλλά ο τεράστιος πύργος είναι τελικά μια φτωχική καλύβα. Το μαγικό δάσος είναι ένα δάσος από καμινάδες που ξερνάνε την καπνίλα τους. Το παιδί είναι ένα πλάσμα μόνο, φτωχό και χαζό...

Mεγαλώνοντας όμως η κατάσταση ανατρέπεται. Πτυχία, χρήμα, έρωτας, κοινωνική καταξίωση, υλικά αγαθά, εξουσία… Όλα αυτά μεταμόρφωσαν τον ήρωά μας κι έτσι χαράμισε τη ζωή του... πετυχαίνοντας!
Απίστευτες αλλά αληθινές ιστορίες για τους μεγάλους του κινηματογράφου, όπως: Τσάπλιν, Μπουνιουέλ, Καζάν, Κουροσάβα, Μπέργκμαν, Φελίνι, Κόπολα, Σκορσέζε, Αλμοδοβάρ, Ταραντίνο κ.ά. Μέσα απ' αυτές αναδύονται προσωπικές παραξενιές και ιδιοτροπίες, καθώς και παθολογικές προτιμήσεις που συνοδεύουν όλους τους επιτυχημένους καλλιτέχνες. Γνωρίστε τους!!!
Η προϊστορία του σεξ
4.000.000 χρόνια ανθρώπινης σεξουαλικότητας
Timothy Taylor
μετάφραση: Δημήτρης Ραπτόπουλος
Ένας αρχαιολόγος αποτυπώνει την εξελικτική πορεία
της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, σε μια
διαφωτιστική και ρηξικέλευθη διερεύνηση. 

Τι έχει αλλάξει και τι παρέμεινε ίδιο στη σεξουαλικότητα του ανθρώπου τα τελευταία τέσσερα εκατομμύρια χρόνια; Πώς συνδέθηκαν με το σεξ οι έννοιες του ερωτισμού, της έκστασης, της αθανασίας και της ομορφιάς;

Ο συγγραφέας διερευνά αυτά τα ερωτήματα και εξηγεί πώς η σεξουαλική μας συμπεριφορά σε ζητήματα φύλου, γένους, εξουσίας, ελέγχου και εκμετάλλευσης, είναι βαθιά ριζωμένη στην προϊστορία μας. Βασισμένος σε συμπεράσματα από σύγχρονες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, ο Τέιλορ ανιχνεύει πρακτικές όπως η αντισύλληψη, η ομοφυλοφιλία, η τρανσεξουαλικότητα, η πορνεία, ο σαδομαζοχισμός και η κτηνοβασία, από τις αρχαίες καταβολές τους έως σήμερα.
Μετά το Κύμα
Ανθρώπινες ιστορίες στα απόνερα του Τσουνάμι που έπληξε την Ταϊλάνδη
Tew Bunnag
Μετάφραση: Χρήστος Μούσιος
Έξι ιστορίες εμπνευσμένες από το Τσουνάμι που έπληξε τις νότιες ακτές της Ταϊλάνδης στις 26 Δεκεμβρίου 2004 και άλλαξε ριζικά την ζωή κάθε ανθρώπου της περιοχής. Οι ιστορίες αναδεικνύουν θέματα όπως η μοίρα, η τύχη και η συγχρονικότητα.
Όλα τα κέρδη της έκδοσης θα διατεθούν στην ΜΚΟ The Human Development Foundation, ένα κέντρο βοήθειας για τα παιδιά του δρόμου και φορείς του AIDS στην Ταϊλάνδη.
Ιστορία του χαρτιού
Μια ιστορική και πολιτισμική διαδρομή δύο χιλιετιών
Μαρίνος Βλέσσας, Μαρία Μαλακού
Για πρώτη  φορά στην ελληνική βιβλιογραφία η  συναρπαστική διαδρομή του χαρτιού  ανά τους αιώνες -του αφανούς αυτού τεχνήματος που άφησε ανεξίτηλα ίχνη σε όλους τους πολιτισμούς- και η εξέλιξη της χαρτοποιητικής από τις απαρχές της μέχρι τη βιομηχανική εποχή. Μια εμπεριστατωμένη μελέτη της ιστορίας του χαρτιού, το οποίο όταν συναντήθηκε με την τυπογραφία, τον 15ο αιώνα, έγιναν το δίδυμο που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τον κόσμο της γνώσης και της επικοινωνίας.
Το βιβλίο αποσκοπεί στη γνωριμία με το χαρτί  και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο  για τη διαδρομή του πολιτισμού αλλά και σε ειδικούς (παλαιογράφους, ιστορικούς, συντηρητές), επιστήμονες και μελετητές, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, σπουδαστές.
Ένας μοναδικός ταξιδιωτικός οδηγός για τις πέντε ηπείρους, από μια έμπειρη tour leader. Ένα σεργιάνι στην ιστορία, τη γεωγραφία, τα αξιοθέατα, τον τρόπο ζωής, τις αγορές, την τοπική κουζίνα, τα ξενοδοχεία και κυρίως την αίσθηση κάθε προορισμού.
Απόσταγμα εκατοντάδων ταξιδιών σε περισσότερες από 80 χώρες και 500 πόλεις, το βιβλίο απευθύνεται σε όσους ταξιδεύουν, είτε για ψυχαγωγία είτε για δουλειά, σ' εκείνους που ονειρεύονται ταξίδια και σ' όλους αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο.
Η 23χρονη Αμερικανοεβραία Ρέιτσελ Κόρι, τον Ιανουάριο του 2003, ταξίδεψε από τις ΗΠΑ στη Λωρίδα της Γάζας για να συμμετάσχει στη δράση της οργάνωσης μη βίαιου ακτιβισμού ISM (International Solidarity Movement). Στις 16 Μαρτίου 2003, η Ρέιτσελ καταπλακώθηκε από μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού στην προσπάθειά της να αποτρέψει την κατεδάφιση του σπιτιού μιας οικογένειας Παλαιστινίων.
Η αρρώστια προσπαθεί να με γιατρέψει
Philippe Dransart
Μετάφραση: Ναυσικά Χαραλαμπίδου
Ο γιατρός Φιλίπ Ντρανσάρ, με 30χρονη εμπειρία στην ομοιοπαθητική θεραπεία εκατοντάδων ασθενών, διερευνά την ψυχοσυναισθηματική διάσταση της αρρώστιας και συμπεραίνει ότι χρησιμοποιούμε τη λειτουργία ενός οργάνου για να εκφράσουμε τις δυσκολίες ή τη δυσφορία μας, ότι καταλήγουμε να υποφέρουμε σωματικά από έναν ψυχικό πόνο. Υποστηρίζει ότι η ασθένεια εμπεριέχει το σπέρμα της θεραπείας της, ότι μέσω του σώματος και του πόνου προσπαθεί να μας απελευθερώσει από το συναίσθημα που την προκάλεσε.
Με γλώσσα απλή και κατανοητή, με συγκεκριμένα κλινικά παραδείγματα και ξεχωριστά κεφάλαια για κάθε σύστημα του οργανισμού, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για να κατανοήσουμε τι προσπαθεί να εκφράσει το σώμα μας μέσω της ασθένειας -πρώτο σημαντικό βήμα για τη θεραπεία- και πώς μπορεί η αρρώστια, από εχθρός, να γίνει διάλογος με τον εαυτό μας.

νέες κυκλοφορίες βιβλίων

νέες κυκλοφορίες βιβλίων και βιβλία που αναμένονται να κυκλοφορήσουν σύντομα με δυνατότητα προ-παραγγελίας!

Γυάλινη πόλη, Cassandra Clare
«Καθώς η Κλέρι ανακαλύπτει όλο και περισσότερα πράγματα για το παρελθόν της οικογένειάς της, αποκτά έναν αναπάντεχο σύμμαχο στο πρόσωπο του μυστηριώδη Κυνηγού, Σεμπάστιαν. Με τον Βάλενταϊν να συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για να καταστρέψει όλους τους Κυνηγούς των Σκιών για πάντα, η μόνη ελπίδα των Κυνηγών για να τον νικήσουν είναι να συνεργαστούν με τους αιώνιους εχθρούς τους. Αλλά μπορούν τα Πλάσματα του Σκότους και οι Κυνηγοί των Σκιών να παραμερίσουν την έχθρα τους και να πολεμήσουν πλάι-πλάι; Και ενώ ο Τζέις συνειδητοποιεί πόσα πράγματα είναι τελικά διατεθειμένος να θυσιάσει για την Κλέρι, θα μπορέσει άραγε εκείνη να τιθασεύσει τις καινούριες της δυνάμεις προκειμένου να σωθεί η Γυάλινη Πόλη, όποιο κι αν είναι το τίμημα; Η αγάπη είναι μια θανάσιμη δύναμη και τα μυστικά του παρελθόντος αποδεικνύονται εξίσου φονικά, καθώς η Κλέρι και ο Τζέις έρχονται αντιμέτωποι με τον Βάλενταϊν στο τρίτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς Θανάσιμα Εργαλεία.»



Η τράπεζα, Marc Roche
Διεθνής οικονομική, τόμος 2, Paul R. Krugman, Maurice Obstfeld
Το λουλούδι του θερμοκηπίου, Lucinda Reilly
Το όνειρο έμεινε ακατοίκητο, Κώστας Πασχάλης
Ο γαλάζιος χρυσός, Θ. Γ. Τσακίρης

Ζωή χαρισάμενη, Σπύρος Γιανναράς


Οι αγγελιαφόροι του πεπρωμένου, Δημουλίδου Χρυσηίδα
Δείτε το απόσπασμα του βιβλίου, πατώντας εδώ!

«Μετά το "Σταυροδρόμι των ψυχών", η Κασάνδρα και ο Ορέστης συναντιούνται και πάλι σ' ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα. Στην αρχαία Ελλάδα η Αριάδνη έδωσε στον Θησέα το μίτο για να μπορέσει να βγει απ' το λαβύρινθο και να τη συναντήσει ξανά. Έτσι και οι ψυχές, όταν φύγουν απ' το γήινο περιβάλλον τους και πριν χαθούν στον Συμπαντικό λαβύρινθο, αφήνουν πίσω το νήμα τους για να τις βρουν οι αγγελιαφόροι του πεπρωμένου. Έτος 2361 μ.Χ. Στον πλανήτη Γη, ύστερα απ' τη μεγάλη οικολογική καταστροφή, τίποτε πια δεν είναι το ίδιο. Η Άλμπα Βήτα Σμιτς, ανώτερη κυβερνητική υπάλληλος, έχει λάβει εντολή απ' τον κρατικό υπολογιστή Στερν να προχωρήσει σε σύζευξη με τον Έλφιν Άλφα Κορτς, που ανήκει στην ανώτερη κατηγορία ανθρωποειδών. Ο Έλφιν, ένας σκληροπυρηνικός και φιλόδοξος νομικός σύμβουλος, είναι ο απόλυτος μηδενιστής, χωρίς συναισθήματα, αφού πιστεύει ότι η δύναμη της εξουσίας είναι η απόλυτη ευτυχία. Η Άλμπα θεωρεί τον εαυτό της προνομιούχο γι' αυτή την επιλογή του Στερν. Όλα όμως ανατρέπονται όταν εμφανίζεται στο δρόμο της ο Άντον Δέλτα Κορνέλ, που ανήκει σε κατώτερη κοινωνική κατηγορία. Κοντά του η Άλμπα ανακαλύπτει ότι η ονειρεμένη ζωή που πιστεύει ότι ζει δεν είναι παρά μια φυλακή κατασκευασμένη απ' το σύστημα. Και τότε συνειδητοποιεί ότι ο άνδρας αυτός είναι το πεπρωμένο της, από κάποια άλλη ζωή στο πολύ μακρινό παρελθόν. Η σχέση μαζί του θα θέσει σε συναγερμό το σύστημα ασφαλείας του κράτους. Ωστόσο εκείνη δεν μπορεί να αντισταθεί στο κάλεσμα ενός πρωτόγνωρου συναισθήματος που λέγεται αγάπη... Η Χρυσηίδα Δημουλίδου κάνει την ανατροπή μ' ένα ερωτικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο μακρινό μέλλον και δεν αποκλείεται να αποτελεί τη μελλοντική μας πραγματικότητα...».

Καθημερινή Ευεξία, Kathy Freston
Όταν αγαπάς είναι για πάντα, Μαρία Τζιρίτα, Απόσπασμα Βιβλίου!
Ο πρίγκιπας των διαμόνων,Youssef Siedan
Χορεύοντας με τις σκιές, Πόλυ Μηλιώρη, Απόσπασμα Βιβλίου!
10 λεπτά 10 μήνες 10 χρόνια, Welch Suzy

www.perizitito.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση