Σάββατο 9 Μαΐου 2009

2 Χρόνια Diavasame.gr

3 Μαΐου 2007 – 3 Μαΐου 2009
Χωρίς να το καταλάβουμε καλά-καλά, πέρασαν δυο χρόνια που ....διαβάζουμε παρέα. Οι κριτικές μας για τα βιβλία που διαλέξαμε, ο καθένας σύμφωνα με τις διαθέσεις και τις προσωπικές του επιλογές, ξεπέρασαν τις 400. Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι τίτλοι από μεγάλους, γνωστούς, αλλά και μικρούς, άγνωστους στους πολλούς, εκδοτικούς οίκους. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στις κριτικές παρουσιάσεις comics που αρχίσαμε αυτή τη χρονιά.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαμε: Από 80.000 επισκέψεις της πρώτης χρονιάς, ξεπεράσαμε τις 280.000 τη δεύτερη, που, από ό,τι φαίνεται από τη δυναμική η οποία διαπιστώνεται στα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία μας, τον επόμενο χρόνο θα ξεπεράσουν και πάλι αυτόν τον αριθμό.
Περισσότερα από 55 άρθρα, συνεντεύξεις, εκδηλώσεις. Προβολή περισσοτέρων από 500 βιβλία. Συνεχίζουμε την κριτική ενός ξενόγλωσσου βιβλίου κάθε μήνα. Δύο αφιερώματα, στη λογοτεχνία της Ελλάδας και της Σκανδιναβίας.
Περισσότερα από 70 sites συνδεόνται με λινκ μαζί μας, ενώ μέσα από 3-4 μέχρι στιγμής sites που δημοσιεύουν τις κριτικές μας, προβάλλονται σε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες την ημέρα.
Ξεφύλλισμα των βιβλίων: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάσαμε το ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα βιβλίων ώστε να μπορείτε διαβάζοντας να παίρνετε και γεύση από το ίδιο το κείμενο.
Ο δεύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος, που θα επαναληφθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο, και την έκδοση σε βιβλίο των 19 καλύτερων διηγημάτων, 19 πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων. Θα ανακοινωθεί σύντομα η ημερομηνία απονομής των βραβείων και το πάρτι που θα ακολουθήσει. Θα χαρούμε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς.
Το Diavasame.gr, αποδεικνύεται να δικαιώνει ότι είναι, «η πρώτη αξιόλογη σελίδα κριτικής για το βιβλίο», όπως γράφτηκε στον τύπο, και απασχόλησε για την πρωτότυπη όσο και θετική του συμβολή στην υπόθεση βιβλίο πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
TV. Η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr, από τον περασμένο μήνα, παρουσιάζει και τηλεοπτικά στο LOCAL T.V τα βιβλία που δημοσιεύονται με κριτική.
Το έργο που αναλάβαμε ήταν δύσκολο από την αρχή, αλλά λίγο η αγάπη μας για το διάβασμα και άλλο τόσο η καλή παρέα μεταξύ μας, βοήθησαν τον πρώτο καιρό μέχρι να αρχίσουμε να παίρνουμε κουράγιο από τα καλά σας λόγια και από τη συνεχή εγγραφή μελών από το σύνολο των διάφορων κοινωνικών ομάδων της χώρας μας. Σας ευχαριστούμε, και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε ό,τι αρχίσαμε με το ίδιο μεράκι ενώ ανανεώνουμε την δέσμευσή μας να διατηρήσουμε το ίδιο ανεπηρέαστα, και τον τρόπο επιλογής βιβλίων, αλλά και τη
δημοσιοποίηση της γνώμης μας για το ταξίδι που κάναμε στις σελίδες του.
Η συντακτική ομάδα
(newsletter-www.diavasame.gr)

Η ζωή του Γκαίρινγκ

Γκαίρινγκ
Ο ισχυρός άνδρας του Γ΄Ράιχ
Ντέιβιντ Ίρβινγκ
εκδ Γκοβόστης
Έκδοση 1905

Σε αυτό το βιβλίο για πρώτη φορά καταγράφεται η ζωή του Γκαίρινγκ και παρουσιάζεται η πολύπλοκη προσωπικότητα του ανθρώπου που ο Χίτλερ έχρισε ως διάδοχό του. Πρόκειται για την πλήρη βιογραφία του στενότερου συνεργάτη του Χίτλερ κατά τη διάρκεια των χρόνων της πάλης για εξουσία, του θριάμβου και της πτώσης. Ανατρέχοντας σε ημερολόγια, επιστολές, ιατρικούς φακέλους, συνεντεύξεις και κρατικά αρχεία, ο David Irving παρουσιάζει με τρόπο βιωματικό τη σταδιοδρομία τού Γκαίρινγκ ως πιλότου στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως διοικητή ταγμάτων εφόδου στη δεκαετία του ’20, ως προέδρου της Καγκελαρίας του Ράιχ τη δεκαετία του ’30, ως Στρατάρχη της Λουφτβάφε, και αργότερα ολόκληρου του Ράιχ, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.Τα νέα στοιχεία που ο συγγραφέας φέρνει στο φως περιλαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες για τους δύο γάμους του Γκαίρινγκ, για την εξάρτησή του από τη μορφίνη, για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στη δημιουργία της Γκεστάπο και για τις μυστικές συνομιλίες που διεξήγαγε, πριν από τον πόλεμο, με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Chamberlain. Επιπλέον, περιλαμβάνονται λεπτομερή στοιχεία για τις συνωμοσίες του Γκαίρινγκ, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, και για την εντυπωσιακή εμφάνισή του στη Δίκη της Νυρεμβέργης.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη στο Περιστέρι

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη
Λευκό κοτσύφι, blue tree, μαύρο καράβι (Το κραχ και οι σεισμικές μετατοπίσεις στον νέο καπιταλισμό) τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 και ώρα 8 μ.μ. στο Palmie bistro στο Περιστέρι, πλατεία Μπουρναζίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δημήτρης Σιούφας, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Θεόδωρος Πάγκαλος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, τ. Υπουργός.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

PALMIE BISTRO
Κύπρου 69, πλατεία Μπουρναζίου, Περιστέρι
Πληροφορίες:
Πολιτικό Γραφείο Μίμη Ανδρουλάκη, τηλ. 210-76.49.495
Website:
www.mimis.gr, e-mail: androulakis@mimis.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μέσα από την ιστορία και τις σκέψεις υπαρκτών προσώπων και με επίκεντρο το οικονομικό κραχ 2007-10, ο Μίμης Ανδρουλάκης επιχειρεί να μυήσει τον αναγνώστη στη «βαθιά μνήμη» των κρίσεων και των μετασχηματισμών του καπιταλιστικού συστήματος, στα νέα υβρίδια, τα όρια, τα μυστήρια και στις σεισμικές μετατοπίσεις του νέου καπιταλισμού, που μετακινούν το βάρος του ανατολικότερα.
Όπως αναφέρει και ο Μίμης Ανδρουλάκης: Η εκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ μας υποχρεώνει να απαντήσουμε αν θα υπάρξει μια ακόμη ιστορική αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στους ηγεμονικούς πόλους του καπιταλισμού ή βαδίζουμε σταδιακά σε μια Τρίτη Εποχή της Παγκοσμιοποίησης δίχως πόλους. Δίχως αυτή την κατανόηση της βαθύτερης κατεύθυνσης της Ιστορίας τα επόμενα 20 χρόνια, δεν μπορεί να υπάρξει ένα νέο ιστορικό σχέδιο της προοδευτικής αριστεράς στον 21ο αιώνα.

Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη φιλοδοξεί να διεγείρει έναν προχωρημένο πολιτικό και επιστημονικό διάλογο γι’ αυτά τα ζητήματα με όλες τις δυνατές μορφές κεντρικά και τοπικά.
Στο ιστολόγιο του συγγραφέα, http:/mimisandroulakis.blogspot.com, ξεκινάει μια ξεχωριστή συζήτηση και περιμένει τις σκέψεις των αναγνωστών.
Σκέψεις και σχόλια γίνονται επίσης δεκτά στον αριθμό φαξ 210 7647917, στη διεύθυνση e-mail
androulakis@mimis.gr και στην ιστοσελίδα www.mimis.gr

Βιβλιοπαρουσίαση


Βιβλιοπαρουσίαση


Ετοιμάζεται και νέο βιβλίο από τον κ. Καρακάση

Κάθε νέο βιβλίο που κυκλοφορεί, απαιτεί και έναν κύκλο "Δημοσίων Σχέσεων", όχι μόνο για την προβολή του, αλλά και για την αναγκαία επαφή του συγγραφέα με τους αναγνώστες.Έτσι μετά την αξέχαστη περιοδεία που κάναμε στην κεντρική και β.Ελλάδα, τώρα έχει σειρά η Κρήτη όπου θα βρεθούμε με την αγαπημένη Λένα Μαντά, στο Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χανιά από τις 22.5 έως και την 25η Μαϊου...
Μετά έχω μπροστά μου Πάτρα, Κυπαρισσία, Γιάννενα, Πρέβεζα και πάει λέγοντας. Η Πόπη Γαλάτουλα καταφέρνει με το μαγικό της ραβδάκι να μας συντονίζει όλους σε διαφορετικές αποστολές -και μιλάμε για μια εφετεινή ομοβροντία νέων βιβλίων από τις Εκδόσεις Ψυχογιός!- και η ίδια να γίνεται χίλια κομμάτια ώστε να είναι παρούσα στις περισσότερες απ' αυτές τις παρουσίες.
Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να πάω στην Κύπρο που τόσοι και τόσοι φίλοι μου το ζητούν επίμονα. Λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν ταξίδι με αεροπλάνο και έτσι όλες οι μετακινήσεις μου γίνονται από ξηράς ή από θαλάσσης.
Και μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα των μετακινήσεων "πρέπει" να τελειώσω το νέο μου ιστορικό μυθιστόρημα ώστε να είναι έτοιμο γύρω στα Χριστούγεννα και μετά.....να πάρει σειρά και η τόσο αναμενόμενη συνέχεια της "Αθηνάς"!!! Ο Θεός να δώσει να τα καταφέρω όλα. Εν αναμονή λοιπόν των επερχομένων εντυπώσεων...

Ήρωας βιβλίου ο μικρός Άλεξ

Μια ιστορία είναι εμπνευσμένη από τον Άλεξ της Βέροιας. Μια άλλη, αυτοβιογραφική, από το οικοτροφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος. Ο λόγος για τις 17 ιστορίες που περιέχονται στο βιβλίο «Τελετές ενηλικίωσης: Μια ζωή σε δεκαεφτά επεισόδια» του Βολιώτη πεζογράφου Κώστα Ακρίβου, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα (οι ιστορίες έχουν όλες τον ίδιο ήρωα) που ο ίδιος ο Ακρίβος το θεωρεί συλλογή διηγημάτων- «είμαι φαν των διηγημάτων», είπε, «στα οποία έχουμε βαριά παράδοση».
Κατά την παρουσίαση των νέων βιβλίων, ο εκδότης Νώντας Παπαγεωργίου ανέφερε ότι το βιβλίο δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Το δείχνει άλλωστε και το πρόγραμμα νέων κυκλοφοριών που περιλαμβάνει δεκάδες βιβλία όλων των ειδών, από ποίηση μέχρι δοκίμιο και από γευσιγνωσία μέχρι ξένα μυθιστορήματα. «Όταν βλέπω τυπωμένο το βιβλίο μου αισθάνομαι σαν να οικειοποιούμαι κάτι ξένο, γιατί περιέχει κατασταλαγμένο πόνο ανθρώπων που έχω γνωρίσει» είπε ο Βασίλης Γκουρογιάννης με αφορμή το μυθιστόρημά του «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» που έχει πρωταγωνιστές τους Έλληνες που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974 (ΕΛΔΥΚ).
Τη «λεγόμενη αποκαλυπτική δημοσιογραφία» ορισμένων τηλεοπτικών εκπομπών σατιρίζει ο Νίκος Κουνενής στον «Μύθο του Ηρακλή Σπίλου» ενώ η Μαρλένα Πολιτοπούλου, στη «Μνήμη της πολαρόιντ», χρησιμοποιεί «το αστυνομικό ως όχημα» για να γράψει ένα βιβλίο που «βλέπει τη σύγχρονη Ελλάδα υπό το πρίσμα του Εμφυλίου».
Μπεστ σέλερ έγινε ήδη, λίγο μετά την κυκλοφορία του, το βιβλίο του ψυχαναλυτή Νίκου Σιδέρη «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!». «Τα παιδιά της ελληνικής, αλλά και της δυτικής γενικότερα κοινωνίας μεγαλώνουν σε συνθήκες ψυχικής ορφάνιας» εξήγησε χτες ο συγγραφέας.

Παιδικό βιβλίο

Ένας γενναίος σκύλος
Δενεζάκη Λιάνα
εκδ Λιβάνη

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2009 ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Ο Κανέλος είναι ένας σκύλος μεγαλωμένος για να φυλάει τα κτήματα του κυρ Σπύρου. Όλα τα ζώα στο αγρόκτημα ήταν φίλοι του. Η αδυναμία του όμως ήταν η Φωτεινή, η κόρη του κυρ Σπύρου, την οποία είχε ορκιστεί να προστατεύει. Όταν η φωτιά απλώθηκε παντού, εκείνος σαν τον ήρωα του παραμυθιού έσωσε την πριγκιποπούλα του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση