Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κριτικές βιβλίων από το Diavasame.gr



Έχουμε διαβάσει 889 βιβλία!!

Ποια βιβλία διαβάσαμε τελευταία

ΘΕΛΩ, ΘΕΛΩ, ΘΕΛΩ
απο την Ελένη Σβορώνου
Το μικρό λιονταράκι, το πριγκιπόπουλο της ζούγκλας, είναι πολύ κακομαθημένο. Βαρέθηκε να τρώει γουρουνόπουλα και θέλει αστακό και μαύρο χαβιάρι. Για να το βρούνε πρέπει να στείλουνε μισθοφόρους (λαγούς και άλλα ζώα της ζούγκλας) στη θάλασσα και να παραβιάσουν το βασίλειο του Ποσειδώνα. Μια εύστοχη παραβολή για την πλεονεξία και τον πόλεμο.


21 ΝΕΕΣ ΦΩΝΕΣ
από την Αγγέλα Γαβρίλη
Επιλέξαμε τα 21 διηγήματα της παρούσας συλλογής και σας τα προτείνουμε θερμά: πιστεύουμε ότι όχι μόνο σε τίποτα δεν υστερούν από την τρέχουσα εκδοτική παραγωγή αλλά ακριβώς επειδή οι συγγραφείς τους είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους και ταλαντούχοι, η έκδοση αυτή φέρνει ένα φρέσκο αέρα, μια ματιά καινούρια και ενδιαφέρουσα στο λογοτεχνικό πεδίο.


Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ
από την Ευμορφία Ζήση
Η Ερίκα Φαλκ, συγγραφέας βιογραφιών, γυρνά στο πατρικό της σπίτι στη Φιελμπάκα, έπειτα από το θάνατο των γονιών της. Παράλληλα προσπαθεί να ολοκληρώσει το βιβλίο που είχε ξεκινήσει να γράφει. Μια χειμωνιάτικη μέρα η Ερίκα πηγαίνει στο σπίτι της φίλης της, όπου ανακαλύπτει το πτώμα της μέσα στην μπανιέρα και τους καρπούς της σπασμένους.


ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
απο την Βασιλική Χρίστη

Υποδυόμενη άλλοτε έναν μοναχικό άνδρα, εργένη συνήθως, καθημερινό και κουρασμένο, κακό εραστή και έμπλεο φόβου θανάτου και άλλοτε μια γυναίκα, κορίτσι ή ενήλικη αδιάφορο, η Διαμαντοπούλου εισάγει στα κείμενά της μια ιστορία από την πραγματική ζωή, για να την κατευθύνει καμιά φορά σε μια απρόσμενη κατάληξη.


ΕΡΩΤΑΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ
Από την Τούλα Ρεπαπή
Το «Έρωτας Δαίμονας» του Δημοσθένη Δαββέτα είναι ένα βιβλίο όπου η τέχνη η φιλοσοφία και η ανθρώπινη ψυχή χρωματίζουν τις σελίδες του, καίτοι ο έρωτας άλλοτε σαν Δαίμονας κολάζει το συγγραφέα και άλλοτε πάλι, σαν Δαιμόνιο, τον εμπνέει.


ΜΑΝΧΑΤΑΝ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ
από τον Κωνσταντίνο Μπούρα
Ο Γιώργος Βέης είναι πρωτίστως ποιητής, αλλά και διπλωμάτης και ουμανιστής. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος είναι δυνάμει δάσκαλός του και κάθε ανθρώπινη συνάντηση τη θεωρεί ως δώρο. Είναι επόμενο λοιπόν να βιώνει τα ταξίδια και τους τόπους όπου μετατίθεται ως σημεία συνάντησης πολιτισμών, ανθρώπων, θρησκειών, ιδεολογιών, ιδιοσυγκρασιών, απόψεων ζωής.


ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ
από την Αφροδίτη Δημοπούλου
Ο Αλέξανδρος Κάππας είναι Ιδιωτικός Αναζητητής στην Καβάλα. Είναι μια παράξενη φιγούρα που περπατά με την καπαρτίνα και το καπέλο του, σαν άλλος Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Εξαρτημένος από το ποτό και τη βραχνή φωνή μιας ραδιοφωνικής παρουσιάστριας, περνά τις μέρες του άσκοπα. Μέχρι που δέχεται μια πρόσκληση για την πρεμιέρα μιας παράστασης.


Moon Knight #1
από την Λαμπρινή Καραθανάση
Ο Moon Knight επιστρέφει! Ένας νέος κακοποιός προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της Δυτικής Ακτής. Οι Avengers θα ζητήσου την βοήθεια του Noon Knight προκειμένου να τον αντιμετωπίσουν. Τι απρόοπτες εξελίξεις θα φέρει αυτή η συνεργασία;
 

Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ
από τον Στέφανο Ξένο
Ο Μέρινγκ είναι ένας πλούσιος γαιοκτήμονας που ζει στη Νότιο Αφρική και απολαμβάνει όλα τα οφέλη. Σταδιακά όμως οι συνθήκες της ζωής του αλλάζουν και το μόνο που του μένει να κάνει είναι μια ριζική μεταβολή στα πάντα, προκειμένου να αποτρέψει την καταστροφή.



Ξεκινήσαμε σαν συμμαθητές στα σεμινάρια κριτικής βιβλίου του Εθνικού Κέντρου βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Συναντηθήκαμε λοιπόν αρχικά στα θρανία, αλλά γνωριστήκαμε στις εξόδους της παρέας που δημιουργήσαμε, και σιγά-σιγά, γεννήθηκε η ιδέα πάνω σε αυτό που άρεσε σε όλους μας από πάντα. Το διάβασμα!

Αυτή είναι και η αιτία που μας ένωσε, και μας κρατάει κοντά, ανεξάρτητα από ένα σωρό λόγους που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, όπως για παράδειγμα οι διαφορετικές γενιές που ανήκουμε, αφού η πιο μικρή της παρέας είναι 27, και ο πιο μεγάλος, 57 χρόνων.


Αν και το ποιος είναι ο καθένας μας θα το αντιληφθείτε καλύτερα μέσα από τα γραπτά μας...


Diavasame.gr
Τ.Θ. 1, Ταχυδρομείο Λαυρίου,
195 00 ΛΑΥΡΙΟ

τ: (+30) 22920 69174
m: (+30) 697 84 93 993
e: info@diavasame.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση