Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

στείλτε τα χειρόγραφά σας

στείλτε τα χειρόγραφά σας

Θελήσαμε από την αρχή, να θέσουμε τις βάσεις για μια καινούργια, ολότελα διαφορετική σχέση με τον αναγνώστη, αλλά και με τον δημιουργό.

Στην αρχή της περσινής εκδοτικής μας δραστηριότητας, δηλώσαμε ειλικρινά ότι δεν δεχόμαστε χειρόγραφα, γιατί κρίναμε ότι η πρώτη περίοδος λειτουργίας μας, θα ‘χε τον ιδιαίτερα επίμονο, αλλά ταυτόχρονα και δοκιμαστικό χαρακτήρα λειτουργίας. Δε θέλαμε να τηρήσουμε την κοινή ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ σχέση ταχυδρόμησης κι άμεσης επιστροφής των γραπτών με τη συνήθη –για τους δημιουργούς- διατύπωση του τύπου «δε μπορούμε να το συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα των εκδόσεών μας» και τα γνωστά μπλα-μπλα, που υποβιβάζουν τις πνευματικές δημιουργίες όλων μας στη γραμματειακή υποστήριξη οίκων, που ενδιαφέρονται ελάχιστα για την ανάδειξη της ενασχόλησής μας με τον Λόγο.
Η διαχείριση των δημιουργών και των χειρογράφων τους από κοινού εμπορικού χαρακτήρα εκδοτικούς οίκους, δε μας στέρησε στιγμή σε προτάσεις νέων τίτλων άμα τη εμφανίσει του πρώτου λογοτύπου του «Ανέμου».
Λίγους μήνες μετά, νιώσαμε έτοιμοι κι ήραμε την αντένδειξη αποστολής κειμένων. Έτσι, από τις αρχές του καλοκαιριού του 2011, διαβάζουμε και στοιχειοθετούμε μ’ εκτίμηση και σεβασμό, κάθε γραπτό και κρούση, χωριστά και με προσοχή, ακόμα κι όταν οι καθημερινές υποχρεώσεις ενός οίκου, που αγωνίζεται ν’ αφήσει πίσω του ένα αντικειμενικά σημαντικό έργο που αναδεικνύει τη ΔΙΑΦΟΡΑ μας από τους κοινούς οίκους, που όχι απλώς ΔΕΝ στελεχώνονται, ΟΥΤΕ διοικούνται από δημιουργούς, συχνά η άγνοιά τους για το βιβλίο και τον Έλληνα συγγραφέα, ΑΠΟΤΕΛΕΙ πρόκληση.

Στείλτε μας ιδέες και χειρόγραφα
-αποκλειστικά με ταχυμεταφορική αποστολή [κούριερ], η πολύωρη αναμονή των συνεργατών μας σε κοινά υποκαταστήματα ταχυδρομείου, κάνει την παραλαβή τους από μας αδύνατη-
στη διεύθυνση:


Άνεμος εκδοτική
Αιγίνης 14
11 362 Αθήνα
210 82 23 574

anemoskedotiki@yahoo.gr
[αποφύγετε να στέλνετε χειρόγραφα με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς προηγούμενη τηλεφωνική συνεννόηση μαζί με μας ή οποιονδήποτε άλλον οίκο, πριν την νόμιμη κατοχύρωσή τους, γνώμη μας είναι ότι το να διαθέτετε με ηλεκτρονικά μέσα τα έγγραφά σας, ενέχει πάντα τον κίνδυνο της λογοκλοπής].
Συμπεριλάβετε στην αποστολή πλήρες βιογραφικό, ενδεχόμενη πρότερη βιβλιογραφία και στοιχεία επικοινωνίας δικά σας: πλήρη διεύθυνση φυσική & ηλεκτρονική, όπως και τηλέφωνα επικοινωνίας.
Να ‘στε σίγουροι/ες πως, μόλις καταστεί δυνατό θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με τον πιο ανθρώπινο τρόπο, έτσι κι αλλιώς δε μας αξίζει κανένας άλλος.
Το 2012 θα φέρει στον «Άνεμο» σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς και ποιητές, τα ονόματα των οποίων θ’ ανακοινώνονται, όταν θα κρίνουμε σκόπιμο.
Αλλ' αυτό δε σημαίνει ότι θα πάψουμε ΣΤΙΓΜΗ ν' αναζητούμε τα επόμενα βιβλία, που θ' αγαπήσετε.
Εξακολουθούμε να ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ με διαφορετικό τρόπο, κάθε σχέδιο βιβλίου στον «Άνεμο» κι έτσι αντέχουμε να προχωράμε σε νέες φιλόδοξες/ενδιαφέρουσες εκδόσεις, την ίδια στιγμή που άλλοι οίκοι, πολύ πιο «χορτασμένοι» οικονομικά από μας, προχωρούν σε μακροχρόνια αναστολή εκδόσεων.
Αγγίξτε τ’ αποτελέσματα της ετήσιας προσπάθειάς μας σ’ όποιο περιβάλλον βιβλιοπωλείου βρεθείτε, θα χρειαζόταν να πούμε λιγότερα, αν το ‘χατε ήδη κάνει.
Αποτελούμε το εκδοτικό σχήμα μιας ομάδας δημιουργών, που εδραιώνουν μια νέα οριστικά ειλικρινέστερη σχέση μεταξύ συγγραφής-επιμέλειας-έκδοσης, αλλά και πώλησης ενός βιβλίου.
Η φαντασία βλέπετε –ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε μας- όπως κι η αγάπη μας για το βιβλίο [που ΕΜΜΕΝΕΙ να γράφεται/εκδίδεται και να τυπώνεται στην Ελλάδα, δεν έλειψε ποτέ.

Επισκεφτείτε το σάιτ μας www.anemosekdotiki.gr και περιηγηθείτε στους 14 πρώτους τίτλους, που κυκλοφορησαν μέσα στο 2011.

Καλή χρονιά σ’ όλους τους φίλους μας, καλή δύναμη και δημιουργικό πνεύμα μ’ ό,τι κι αν ασχολείστε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση