Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Διαγωνισμός Νοεμβρίου 2012

http://www.anemosekdotiki.gr/books/SOS_SaveOurSouls.html
http://www.greekbooks.gr/books/logotehnia/elliniki-logotehnia/elliniki-pezografia/logi-monaxias.product




προσφέρουμε άλλα δύο βιβλία προς κλήρωση!!!! Τους όρους συμμετοχής τους γνωρίζετε πια ... να είσαστε ΜΕΛΟΣ/ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ και να γράψετε το email σας!!!!  

Θέμα: τι σας κουράζει σε ένα βιβλίο;
Έγκυρες συμμετοχές έως τις 17/11 και ώρα 23:59.

Εκείνες τις απογευματινές, και κυρίως τις βραδινές, ώρες




Ένας άνθρωπος φτάνει μια νύχτα σε μια άγνωστη πόλη. Έχει αφήσει πίσω την προηγούμενη ζωή του θέλοντας να ξεφύγει από την κατάρα που τον συνοδεύει. Τώρα έχει μοναδικό σκοπό του τη συγγραφή του βιβλίου του. 

Τα λεφτά που διαθέτει του επιτρέπουν να νοικιάσει μόνο ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στο πίσω μέρος μιας ψηλής πολυκατοικίας στην πρόσοψη της οποίας υπάρχει ένα μεγάλο σινεμά. Ο εκκωφαντικός θόρυβος από τα ηχεία του σινεμά όμως τον υποχρεώνει να περνάει τις ώρες των προβολών έξω από το σπίτι του. 

Εκείνες τις απογευματινές, και κυρίως τις βραδινές, ώρες θα περιπλανηθεί στην πόλη, απόλυτα προσηλωμένος στο σκοπό του, ώσπου η μοίρα θα στείλει στο δρόμο του μια πολύ νεαρή κοπέλα που ζει στη σκιά κάποιων σκοτεινών και απεχθών ανθρώπων. Η συνάντηση αυτή θα είναι η καταστροφή ή η σωτηρία του... 

Ένα αλληγορικό και συμβολικό μυθιστόρημα, ένα μοντέρνο παραμύθι για την ύπαρξη, τη μοναξιά, το τέλος και την αιώνια μάχη του Καλού και του Κακού. 

σε περιόδους μεγάλης κρίσης


Όπλων κρίσιςΝεκρικοί διάλογοι για την αριστερά
Ανδρουλάκης ΜίμηςΕκδόσεις Πατάκη

Μια σκηνή από τον Τρωικό Πόλεμο δίνει τον τίτλο του βιβλίου, ρίχνει νέο φως στο θεμελιώδες δίλημμα της Αριστεράς σε εποχές κρίσης και προαναγγέλλει μια νέα σύνθεσή της, μια νέα ιδρυτική πράξη. Είναι μια κάθοδος στον Κάτω Κόσμο όπου τα μεγάλα πνεύματα της Αριστεράς -σοσιαλιστές, κομμουνιστές, κεντροαριστεροί- συγκρίνουν τις δικές τους περιπέτειες με εκείνη της ελληνικής και ευρωπαϊκής Αριστεράς στη μεγάλη κρίση του 2008-2013, διερευνούν το παράδοξο του αριστερού κινήματος σε περιόδους μεγάλης κρίσης και απαντούν στο ερώτημα "Τι να κάνουμε;".

Τα μέρη του βιβλίου είναι: ΟδυσσΑίας - "Άμλετ": ο τελευταίος θεωρητικός της Σοσιαλδημοκρατίας - Μαρξ-Κέυνς: το δράμα δεν έχει πρωταγωνιστή - Το Μαγικό Φανάρι του Φρανσουά Μιτεράν - Ο σύντροφος Ενρίκο κι ο "Αόρατος Γορίλλας" της Ιστορίας - Η Νέκυια του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο βιβλίο ξαναζωντανεύει και σχολιάζει το δράμα της δικής μας εποχής η σκέψη των Λένιν, Τρότσκι, Λούξεμπουργκ, Γκράμσι αλλά και των Μπέρνσταϊν, Κάουτσκι, Χίλφερντινγκ και Μπλουμ. Των Τολιάτι, Τορέζ, Μπερλινγκουέρ, Φλωράκη, Κύρκου αλλά και των Άττλι, Νένι, Κάλαχαν, Μπραντ, Μιτεράν, Πάλμε και Ανδρέα Παπανδρέου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση