Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Μπήκα στη βάρκα ...

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΖΩΗΣ
ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

εκδ Ψυχογιός

Μπήκα στη βάρκα που είχε το όνομά σου: Ελπίδα. Έπιασα πολλά λιμάνια στην πορεία μου. Κάθε λιμάνι και μια ιστορία. Της Νανάς, του κυρ Λεωνίδα, της μικρής Μαρίας, της Έφης, της Ελισάβετ, του Στέλιου… Μέσα από τις ζωές τους έζησα τη δική σου κι έμαθα πολλά για σένα, που έφυγες νωρίς. Έμαθα πολλά για μένα, που έμεινα πίσω να αναρωτιέμαι γιατί έφυγες τόσο ξαφνικά. Έμαθα πως το πιο όμορφο μάθημα είναι αυτό του φλερτ με τη μέρα που ξημερώνει. Με το δειλινό που μας χαιρετάει βάφοντας τα πάντα μ' όμορφα χρώματα. Μου είχες πει κάποτε ότι "το παιχνίδι με τη ζωή μετράει - άλλοτε σε ρίχνει κι άλλοτε τη ρίχνεις, κι αυτή είναι η μαγεία". Είχες δίκιο, Ελπίδα, αυτό μετράει, και τώρα πια ξέρω να το παίζω και να το ζω. Για σένα και για μένα. Είναι το ριζικό μου που σαν λάδι στη βάφτιση με σφράγισε. Είναι το όνομά μου. Με λένε Νίκη και τα παιχνίδια της ζωής θα τα κερδίσω όλα".

Στη σκιά των τραγουδιών

Γιάννης Καλπούζος
ΙΜΑΡΕΤ
Στη σκιά των τραγουδιών

20-08-2010 ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΠΟΥΖΟ

Βραδιά αφιερωμένη στον Γιάννη Καλπούζο και στο μυθιστόρημα του Ιμαρέτ, το οποίο κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών 2009, διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων στις 20 Αυγούστου 2010 στο χώρο του Τζαμιού του Φαΐκ πασά στο Μαράτι Άρτας.
Στο πρώτο μέρος της βραδιάς θα ερμηνευτούν γνωστά και άγνωστα τραγούδια (ηπειρώτικα, μικρασιάτικα, τούρκικα κ.λπ.), τα οποία παίζονταν στα Καφέ Αμάν πριν από το 1880 και αναφέρονται στο βιβλίο, καθώς και άλλα ακούσματα της εποχής. Ενδιάμεσα των τραγουδιών θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα, παραδοσιακά δίστιχα και χαρακτηριστικές ρήσεις των ηρώων, ενώ θα προβάλλεται φωτογραφικό υλικό από την παλιά Άρτα.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με γνωστά ηπειρώτικα τραγούδια, μικρασιάτικα και ηπειρώτικα με επιρροές από μικρασιάτικα ακούσματα.

Συντελεστές:
Το ηπειρώτικο συγκρότημα Λαλητάδες και η Ροδή Τομουρτζούκγκιουλ
Οι ηθοποιοί Λίνα Εξάρχου και Λεωνίδας Χρυσομάλλης
Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος

Τόπος: Τζαμί Φαΐκ πασά, Μαράτι, δρόμος Άρτα-Γραμμενίτσα

Χρόνος: 20 Αυγούστου 2010

Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Είσοδος : Ελεύθερη

Στο χώρο θα διατίθεται το βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου “Ιμαρέτ-Στη σκιά του ρολογιού”. Επίσης έκδοση του βιβλίου σε audio book και έκδοση με cd όπου περιέχονται τα τραγούδια του πρώτου μέρους της βραδιάς, τα οποία ηχογραφήθηκαν στη μουσική σκηνή Χαμάμ σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση