Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2012 στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο "Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη" στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς


Γίνε και εσύ μέρος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012 «Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς!


Γίνε Εθελοντής, προσέφερε λίγο από το χρόνο σου, τις γνώσεις σου και τον ενθουσιασμό σου στην προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης της δικής σου Βιβλιοθήκης!



Tο Future Library στηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνει, σε συνεργασία με 68 Βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη.


Σ’ αυτή την εκστρατεία συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και σας προσκαλεί να γίνετε εθελοντές και να βοηθήσετε να αλλάξουμε την εικόνα των βιβλιοθηκών μας. Ελάτε μαζί μας, για να παίξουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας διαδρομές, να μοιραστούμε ιστορίες, ιδέες, το όραμά μας για καινοτομία και τη χαρά της ανακάλυψης!


Διοχετεύστε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι σας στη βιβλιοθήκη μας και τις δράσεις μας, ώστε να γίνει καταφύγιο δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχούν παιδικά γέλια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια μέσα στην πόλη, βόλτες μέσα στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής μας και καινούργιους φίλους.


Ας ξεχάσουμε τις βιβλιοθήκες που ξέρουμε και, αρχίζοντας από τα παιδιά, ας κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για να ανάψουμε όλοι μαζί μια σπίθα ανανέωσης που θα φωτίσει το δρόμο προς την Ελλάδα του μέλλοντος.
Το Future Library προσφέρει την εκπαίδευση των ανθρώπων της Βιβλιοθήκης μας, την οργάνωση και την υποδομή της εκστρατείας. Περιμένουμε ενθουσιώδεις και δημιουργικούς εθελοντές να προσφέρουν την καλή τους διάθεση και τις δεξιότητές τους. Να γίνουν φίλοι μας και μέλη μιας ευρύτερης παρέας.


Όχι μόνο πολύτιμοι συνεργάτες, αλλά συμμέτοχοι!



Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο η θέληση για νέες εμπειρίες και ανιδιοτελή προσφορά, στα παιδιά και την κοινότητα. Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες.


Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Ιουνίου. Tην αίτηση εθελοντισμού καθώς και σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στo www.futurelibrary.gr


Το καλοκαίρι που μας έρχεται, ελάτε κοντά στην κοινότητα του Future Library, για να δημιουργήσουμε μαζί μια υπέροχη εμπειρία διάδρασης ανθρώπων και ιδεών, με πυξίδα - τι άλλο; - την δική μας και δική σας βιβλιοθήκη, τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς!


Η Δράση «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας» υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»



Προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής για την εθελοντική σας δράση:
15 Ιουνίου 2012
Την αίτηση και περισσότερες πληροφορίες για την καλοκαιρινή εκστρατεία και τον εθελοντισμό μπορείτε να βρείτε εδώ
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, για τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, επικοινωνήστε με το Future Library και την Εύα Αναγνώστου, 
στο τηλέφωνο 2331502003 ή στο e-mail

Οι κάτοχοι E-Reader διαβάζουν περισσότερα βιβλία (;) [infographic]


Οι κάτοχοι E-Reader διαβάζουν περισσότερα βιβλία (;) [infographic]


Οι καταναλωτές της Αμερικής που διαθέτουν ένα e-reader ή tablet είναι πιο πιθανό να διαβάσουν και να αγοράσουν ένα βιβλίο από εκείνους που δεν έχουν μία συσκευή συμβατή με e-book , σύμφωνα με ένα νέο infographic.


Το παρακάτω infographic από το Infographic Labs περιλαμβάνει μία έρευνα του Pew που αναφέρει πως ο μέσος αναγνώστης διαβάζει 15 βιβλία το χρόνο, ενώ ένας κάτοχος e-book διαβάζει 24 το χρόνο.


Όσο για το ποια συσκευή είναι η πιο δημοφιλής, το infographic δείχνει πως το Kindle Fire της Amazon είνα ιη bestselling e-reader συσκευή της αγοράς, με το Nook της Barnes & Noble και τα Sony eBook readers να ακολουθούν.


Βέβαια το Kindle Fire βρίσκεται σημαντικά πίσω από το iPad της Apple, το οποίο διαθέτει το 68% της αγοράς tablet, σε σχέση με το 4% του Kindle Fire.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση